Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Powrót na 2k, w tym sezonie druga 30tka 😉

Edytowane przez Sn@p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna rozmowa i zegarek też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś po swojemu...

A przy okazji, w ramach bonusu, kilka fotek z odbywającego się także dziś w Mielniku (Podlasie) retro rajdu rowerowego 😉

GarminConnect_20240727-144816.jpg

IMG_20240727_144705_200.jpg

Screenshot_2024-07-27-14-42-57-563_com.instagram.android.jpg

IMG_20240727_145132_399.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.07.2024 o 19:26, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

GarminConnect_20240726-192133.jpg

1722014424350.jpg

Przy okazji powrót do kół od Schmolke. Choć i one już na oponach 28 mm, a nie 26 mm 😉

Jest odczuwalnie wygodniej na szerszych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy dzień wyprawy przez regiony najmniej przeze mnie zeksplorowane. Podlasie zaliczamy jako pierwsze i mamy okazję podziwiać piękne cerkwie oraz piękne krajobrazy. Na Podlasiu czuć taki specyficzny, swojski, wschodni klimat. Adrenalina rośnie z minuty na minutę, ponieważ tego dnia mam też okazję po raz pierwszy w życiu spędzić noc pod namiotem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie mam pytanko 

Dandy Horse, Evanlite, Falcon - które do gravela ? :)

Rafał - Ty miałeś Dandy jakieś chyba nie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, ecipeci napisał(-a):

takie mam pytanko 

Dandy Horse, Evanlite, Falcon - które do gravela ? :)

Rafał - Ty miałeś Dandy jakieś chyba nie ? 

Tak, aluminiowe Hyperiony 20 GRX. Złego słowa nie powiem, choć przyznaję, że jednak ...karbon to karbon 😉 Ja teraz jeżdżę na szosowych Holowgramach od Cannondale i niosą lepiej niż alusy. Wada jest taka, że to tylko 19 mm szerokości wewnętrznej, więc opny szersze niz 35 mm układaja się już tak sobie. Dlatego na szersze opony mam też aluminiowe, na jakich Canyon przyjechał. Falconów nie znam, nie wypowiem się. Na Evanlite (szosowych) też jeździłem i firma lipy nie robi. Generalnie trzeba teraz uważać na szerokość wewnętrzną obręczy, szczególnie jak właśnie do gravela ma być. No i w przypadku Dandy trzeba teraz dobrze specyfikacji się przyglądać, bo tam chyba są już też koła hookless... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Tak, aluminiowe Hyperiony 20 GRX. Złego słowa nie powiem, choć przyznaję, że jednak ...karbon to karbon 😉 Ja teraz jeżdżę na szosowych Holowgramach od Cannondale i niosą lepiej niż alusy. Wada jest taka, że to tylko 19 mm szerokości wewnętrznej, więc opny szersze niz 35 mm układaja się już tak sobie. Dlatego na szersze opony mam też aluminiowe, na jakich Canyon przyjechał. Falconów nie znam, nie wypowiem się. Na Evanlite (szosowych) też jeździłem i firma lipy nie robi. Generalnie trzeba teraz uważać na szerokość wewnętrzną obręczy, szczególnie jak właśnie do gravela ma być. No i w przypadku Dandy trzeba teraz dobrze specyfikacji się przyglądać, bo tam chyba są już też koła hookless... 

chyba chce karbon, Falcony mi się podobają najbardziej, 40mm wysokość obręczy to nie będzie za dużo ? bo mają 35mm (hookless) i 40mm (hooked) 

większość ma 25mm szerokość wewnętrzną, opony mam 40mm więc będzie ok 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, ecipeci napisał(-a):

chyba chce karbon, Falcony mi się podobają najbardziej, 40mm wysokość obręczy to nie będzie za dużo ? bo mają 35mm (hookless) i 40mm (hooked) 

większość ma 25mm szerokość wewnętrzną, opony mam 40mm więc będzie ok 

40 mm to już sporo, w zasadzie szosowy stożek. Ja w tych od Cannondale mam 35 mm i wydaje mi się, że do gravela to takie optimum. No ale jak 35 mm jest hookless a 40 mm hooked, to brałbym oczywiście 40 mm. A w ramach ciekawostki, zobacz koła SZOBAK BIKE. Zbierają dobre opinie wśród użytkowników 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

40 mm to już sporo, w zasadzie szosowy stożek. Ja w tych od Cannondale mam 35 mm i wydaje mi się, że do gravela to takie optimum. No ale jak 35 mm jest hookless a 40 mm hooked, to brałbym oczywiście 40 mm. A w ramach ciekawostki, zobacz koła SZOBAK BIKE. Zbierają dobre opinie wśród użytkowników 😉

te Szobaki są chyba tylko z ich piastami jakimiś 

a czemu brałbyś 40mm hooked ? 

głowa mnie już boli od kilku dni jaką decyzję podjąć :) hooked czy hookles ? i czy 40mm to nie za wysoka obręcz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, ecipeci napisał(-a):

te Szobaki są chyba tylko z ich piastami jakimiś 

a czemu brałbyś 40mm hooked ? 

głowa mnie już boli od kilku dni jaką decyzję podjąć :) hooked czy hookles ? i czy 40mm to nie za wysoka obręcz ?

Tak, to jakaś ich piasta, ale fajnie cyka 😉 Zresztą, jak znam życie, to konstrukcyjnie bazuje na DT, bo co innego w tej kasie? A brałbym 40 mm hoohed, bo ...nie ufam hookless 🤷 Tylko dlatego... Choć jak pisałem wcześniej, do gravela to wysoki stożek. Ja koła w szosie mam na stożku 45 mm (Schmolke), a zestaw "w góry" (od Vinci) jest na stożku 38 mm. Na pewno 40 mm super wygląda 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Tak, to jakaś ich piasta, ale fajnie cyka 😉 Zresztą, jak znam życie, to konstrukcyjnie bazuje na DT, bo co innego w tej kasie? A brałbym 40 mm hoohed, bo ...nie ufam hookless 🤷 Tylko dlatego... Choć jak pisałem wcześniej, do gravela to wysoki stożek. Ja koła w szosie mam na stożku 45 mm (Schmolke), a zestaw "w góry" (od Vinci) jest na stożku 38 mm. Na pewno 40 mm super wygląda 😉

dalej nic nie wiem ;)

Zipp dziś takie koła pokazał :

Zipp Rolls Out Crazy Wide 303 XPLR Gravel Wheels and Zipp XPLR bars  - Bikerumor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gościnne występy gravelowe na Jurze 🚴😀

IMG_20240803_200435.jpg

IMG_20240803_184243.jpg

IMG_20240803_150254.jpg

IMG_20240803_161557.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi