Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze , muszę kiedyś naprawdę spróbować te mleko , 🫣

34 minuty temu, satanic napisał(-a):

Jacek mleko😉.

Pięknie dziś było.

20241026_142320.jpg

20241026_142323.jpg

20241026_143927.jpg

20241026_150143.jpg

Jesień to chyba najpiękniejsza pora roku w lesie i na rowerku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roczny.

IMG20241027141750.jpg

i:

"new bike day"

I uprzedzając dalsze pytania gdzie była promocja - to rower składany od zera na bazie ramy Nukeproof Mega 290 CF

IMG20241027160818.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Burns napisał(-a):

Roczny.

i:

"new bike day"

I uprzedzając dalsze pytania gdzie była promocja - to rower składany od zera na bazie ramy Nukeproof Mega 290 CF

poszedłeś w karbon ? ;)

gdzie była promocja na taką ramę ? ;)

co to za przewody hamulcowe ? bo wyglądają na grubaśne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To owijki z plastiku, nacięte w spiralę, omijasz nimi dwa przewody i powinien być większy porządek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Burns napisał(-a):

To owijki z plastiku, nacięte w spiralę, omijasz nimi dwa przewody i powinien być większy porządek...

ok

trzy pytania, jedna odpowiedź ;)

ile to waży ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem nad zdjęciem, że to rama CF i że promocji nie było.

Ile waży? Nie ważyłem jeszcze, obstawiam od 14-16kg. Dla przykładu między Capra AL a CF jest tylko 0,6kg różnicy, bo w endurówkach producentom nie zależy na odchudzaniu ich na rzecz CF. Moja Capra nie przekracza 16kg a jest z AL. Nukeroof wydaje się odrobinę lżejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, ecipeci napisał(-a):

Ty jak jedziesz w góry to coś podjeżdżasz z nogi czy głównie wyciąg ?

Wrzucałem kiedyś zdjęcia z ilości zrobionych przewyższeń. Upraszczając, w górach gdzie jeździ się po górach, albo nie ma wyciągów np. Świeradów, Rychleby itd. oczywiście z łydy, będąc w bikeparu gdzie tylko zjazdy oczywiście wyciąg, staram się to przeplatać. Jeżeli rozkminiasz wagę roweru vs pedałowanie to mam to w nosie ponieważ jakiś "lekki" full all mountain, trail ze 120-130mm skoku i tak waży 13kg więc dla mnie to żadna różnica a wjedziesz w jakiś ostrzejszy teren, o który w górach nie trudno i wszechstronność tego roweru zaczyna szwankować...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Burns napisał(-a):

Wrzucałem kiedyś zdjęcia z ilości zrobionych przewyższeń. Upraszczając, w górach gdzie jeździ się po górach, albo nie ma wyciągów np. Świeradów, Rychleby itd. oczywiście z łydy, będąc w bikeparu gdzie tylko zjazdy oczywiście wyciąg, staram się to przeplatać. Jeżeli rozkminiasz wagę roweru vs pedałowanie to mam to w nosie ponieważ jakiś "lekki" full all mountain, trail ze 120-130mm skoku i tak waży 13kg więc dla mnie to żadna różnica a wjedziesz w jakiś ostrzejszy teren, o który w górach nie trudno i wszechstronność tego roweru zaczyna szwankować...

czyli masz solidną łydę ;)

bo 16kg w górach pod górę to już jest co "pchać" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Burns napisał(-a):

Roczny.

IMG20241027141750.jpg

i:

"new bike day"

IMG20241027160818.jpg

Bajerancki czolg :)  Akurat, jak co jesien sobie ogladam filmy BKXC i chcialoby sie tak pociorac na fullu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana napędu na 1x12 (grx), z kasetą 10-45, co wymagało zmiany bębenka na micro spline. Czekam jeszcze na typowo gravelowe koła, bo póki co jeżdżę na kołach od szosy, o relatywnie niewielkiej (w szczególności jak na gravela) szerokości wewnętrznej - 19 mm.

IMG_0540.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak z perspektywy czasu oceniasz tego Canyona, tym środek suportu presfit z tego co widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, satanic napisał(-a):

I jak z perspektywy czasu oceniasz tego Canyona, tym środek suportu presfit z tego co widzę.

Bardzo przyjemy do jeżdżenia rower, który jak na aluminium jest naprawdę fajnie wykonany. Rower nastawiony raczej na komfort, bo to jednak mniej agresywna geometria niż Grail. Ale akurat w zimowym w ogóle mi to nie przeszkadza. Co do środka suportu, to presfit miałem w poprzedniej szosie, a mój mechanik, po rozkręceniu tego w Canyonie nie zgłaszał żadnych uwag. Drażni mnie tylko niestandardowa sterówka i przez to konieczność szukania mostka 1 1/8 cala zamiast 1 1/4. A szukałem, bo dość szybko zmieniłem na dłuższy. Oczywiście najlepiej pasował ten od nich 😉 Akurat w moim rowerze newralgiczne są koła, bo te na których stał od razu zdjąłem, a te, na których jeżdżę do gravela nie za bardzo się nadają. No ale to niedługo powinno się zmienić. 

Edytowane przez zegarkowo_rowerowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Bardzo przyjemy do jeżdżenia rower, który jak na aluminium jest naprawdę fajnie wykonany. Rower nastawiony raczej na komfort, bo to jednak mniej agresywna geometria niż Grail. Ale akurat w zimowym w ogóle mi to nie przeszkadza. Co do środka suportu, to presfit miałem w poprzedniej szosie, a mój mechanik, po rozkręceniu tego w Canyonie nie zgłaszał żadnych uwag. Drażni mnie tylko niestandardowa sterówka i przez to konieczność szukania mostka 1 1/8 cala zamiast 1 1/4. A szukałem, bo dość szybko zmieniłem na dłuższy. Oczywiście najlepiej pasował ten od nich 😉 Akurat w moim rowerze newralgiczne są koła, bo te na których stał od razu zdjąłem, a te, na których jeżdżę do gravela nie za bardzo się nadają. No ale to niedługo powinno się zmienić. 

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, satanic napisał(-a):

Będzie gravel !?!?!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi