Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

17 hours ago, belzebub said:

Mam obecnie DSX2, używam do krecenia kilometrów w zimie. Rower generalnie bardzo fajny, ale nie obyło się bez drobnych modyfikacji;
Koła (kowadła) wymieniłem bo miałem drugi komplet od szosy. Opony WTB były tragiczne w terenie i złapałem po ok. 200km kapcia. Teraz mam tubeless na vittoriach. Domyślna korba miała straszne luzy i notorycznie odpadało lewe ramie- zmieniłem na GRXa. Kasetę 11-51 wymieniłem na 11-36- nie potrzebuje takiego szerokiego zakresu. 22da522783a939cc706605ad6f083d7a.jpg

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Dziki za komentarz.

U mnie na bezdroża i zimowe przeloty nadaje sie moja Merida, a tego bede używał na ruchy wokł komina i wycieczki sadzw ze max 70 km. 

Zastanawiam sie poważnie nad dopłaceniem do DSX 3, która jest na SRAM'ie i ma lepsze opony.

Jeszcze sie waham i szukam innej alternatywy w tym budżecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

La Vuelta a Espana na żywo 😉

IMG_20250826_130723637_HDR_AE.jpg

IMG_20250826_130725245_HDR_AE.jpg

IMG_20250826_130735461_HDR_AE.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Oakley DRT5 przyjechał 😁

20250828_151756.jpg

Edytowane przez teston

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sanktuarium w Grodowcu 

20250828_163807.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedstawiam moją tegoroczną wyprawę rowerową do Włoch. Naszym celem było dojechać w Dolomity i przejechać najpiękniejsze, a często najtrudniejsze przełęcze w tamtych okolicach. Ciężko krótko opisać tę wyprawę. Zdecydowanie łatwiej jest mi ją pokazać i opowiedzieć, więc zapraszam do oglądania całego cyklu filmów.

Jedno jest pewne. Było pięknie, było ciężko, bywało też źle. Ale przygoda niezapomniana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, sanik napisał(-a):

Na zakończenie wakacji teamowy klasyk do 45 km.

IMG_20250831_192114.jpg

IMG_20250831_182603.jpg

IMG_20250831_182734.jpg

FB_IMG_1756661664530.jpg

FB_IMG_1756661670335.jpg

"El classico" czyli co? Góra Kalwaria?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że tu większość szosowcy albo gravelowcy, mam pytanie młody rośnie i na przyszły rok trzeba "nowy" rowerek, pokazałem Mu lefciaka bardzo Mu się spodobał,co o takich myślicie, ja za bardzo się nie znam, choć nie powiem też mi się podobają 🤔🤔🤔

image.jpeg

image (1).jpeg

image (2).jpeg

Wszystkie są w pułapie do 3500zł.

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, nav napisał(-a):

"El classico" czyli co? Góra Kalwaria?

Knajpa rowerowa i nie tylko "Czterdziesty piąty kilometr" w miejscowości Coniew, za Czerskiem.

Super klimatyczne miejsce w sadzie.

https://maps.app.goo.gl/U4Wr4wvrnZcAzU8e7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja wiem że tu większość szosowcy albo gravelowcy, mam pytanie młody rośnie i na przyszły rok trzeba "nowy" rowerek, pokazałem Mu lefciaka bardzo Mu się spodobał,co o takich myślicie, ja za bardzo się nie znam, choć nie powiem też mi się podobają 🤔🤔🤔

image.jpeg

image (1).jpeg

image (2).jpeg

Wszystkie są w pułapie do 3500zł.

Do mnie do pracy kolega przyjeżdża na takim 😊 sam się zatrzymałem żeby go trochę z bliska obejrzeć bo rzucił mi się  w oczy, potem trochę mi pokazał jak działają amortyzatory itd fajna zabawka ale dla dużych dzieci, jeśli chodzi o cenę to zapłacił jakieś 10.000 zł 

IMG_4112.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Do mnie do pracy kolega przyjeżdża na takim 😊 sam się zatrzymałem żeby go trochę z bliska obejrzeć bo rzucił mi się  w oczy, potem trochę mi pokazał jak działają amortyzatory itd fajna zabawka ale dla dużych dzieci, jeśli chodzi o cenę to zapłacił jakieś 10.000 zł 

IMG_4112.jpeg

Fajny, ale za drogi, mam ustalony budżet, i zimą będziemy szukali lefciaka taki mu się podoba 😁 😁 😁 

Zwracają na siebie uwagę 🤗🤗🤗

image.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Fajny, ale za drogi, mam ustalony budżet, i zimą będziemy szukali lefciaka taki mu się podoba 😁 😁 😁 

Zwracają na siebie uwagę 🤗🤗🤗

image.jpeg

Drogi bardzo no 10 tys dać za rower dla dziecka to przesada, ten na zdjęciu tez świetny :) rozglądasz się za nowym czy używanym ? ciekawe jaki jest komfort jazdy na takim ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Drogi bardzo no 10 tys dać za rower dla dziecka to przesada, ten na zdjęciu tez świetny :) rozglądasz się za nowym czy używanym ? ciekawe jaki jest komfort jazdy na takim ?

Szukam używki, on rośnie, nie będzie się ścigał, chcę się wyróżniać z tłumu 😁😁😁 

9 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

A jak bym chciał lefciaka nowego to podejrzewam że 10tysi było by mało 🤔 🤔 🤔 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Szukam używki, on rośnie, nie będzie się ścigał, chcę się wyróżniać z tłumu 😁😁😁 

A jak bym chciał lefciaka nowego to podejrzewam że 10tysi było by mało 🤔 🤔 🤔 

sprawdź przed zakupem używki stan amorka i dopytaj jak czesto i kiedy ostatnio był serwisowany, bo nie muszą to być tanie rzeczy (w stosunku do wartości używek, z tym amorkiem).

na szybko wg google AI: Koszt serwisu amortyzatora Lefty może wynosić od około 350 zł do ponad 1300 zł, w zależności od modelu i typu serwisu (podstawowy, pełny czy specjalistyczny) oraz usługodawcy, 

Generalnie bedzie drożej niż popularne modele rock shox.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie Lefty ma już tylko dwie opcje w cenniku za serwis i tak się zabezpieczyli, że nie zrobisz serwisu na wolnym rynku poza autoryzowanym bo nie ma części.

Znam wiele osób, które chciało zaoszczędzić nawet na podstawowym "bo co ja sobie strzykawki oleju nie wymienię", coś tam strzela, nie wiem czy celowo jest jednorazowe czy nieumiejętność. Amora nie idzie już uszczelnić i cienkie. Do wyboru mięli zapłacić 700 lub 1300 a raczej to drugie bo to już przegląd całego amora, wiec kilka osób przeszlo na foxa 32/34 bo wersję OEM nową na olx idzie kupić w tych samych pieniądzach. I tylko usłyszałem może kiedyś mi się zechce go naprawić w autoryzowanym...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Burns napisał(-a):

Generalnie Lefty ma już tylko dwie opcje w cenniku za serwis i tak się zabezpieczyli, że nie zrobisz serwisu na wolnym rynku poza autoryzowanym bo nie ma części.

Znam wiele osób, które chciało zaoszczędzić nawet na podstawowym "bo co ja sobie strzykawki oleju nie wymienię", coś tam strzela, nie wiem czy celowo jest jednorazowe czy nieumiejętność. Amora nie idzie już uszczelnić i cienkie. Do wyboru mięli zapłacić 700 lub 1300 a raczej to drugie bo to już przegląd całego amora, wiec kilka osób przeszlo na foxa 32/34 bo wersję OEM nową na olx idzie kupić w tych samych pieniądzach. I tylko usłyszałem może kiedyś mi się zechce go naprawić w autoryzowanym...

o serwis foxa 32 podpytał kolega lokalnego serwisu we Wrocławiu (nie wiem którego) to też z cześciami wyszło koło 500-600 zł  - także albo samemu albo tanio już było... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi