Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Recommended Posts

No to faktycznie, przełożenie jeden na jeden będzie baaaaaardzo miękkie.

1 na 1 u mnie, to 24 na 36

Edited by egzo18

Tez kupie. Do tego bluzę z odpinany mi rekawami Obym tylko upolowal. Wczoraj ledwo buty wytargalem. W razie coś to w mieście mam trzy punkty

Żartujesz chyba, tak mi zassało rower, że ledwo go uratowałem ;) więc o jeździe nie było mowy, a jak nie było jazdy to i nie chlapało.

Edited by Ulotny

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

To zależy od gęstości podłoża, czasami da się jechać. :)

Mi w zeszłą niedzielę tak zassało koło, że poleciałem przez kierownicę, dobrze, że przy małej prędkości.

Co nas nie zabiję, to nas wzmocni ;)

Tez kupie. Do tego bluzę z odpinany mi rekawami Obym tylko upolowal. Wczoraj ledwo buty wytargalem. W razie coś to w mieście mam trzy punkty

Odradzam - cerata! Chyba , że do sklepu po bułki z buta.Torba podsiodłowa OK, narzędzia chujs, zestaw łatek -  OK. Z marszu lepiej przerobić te rzepy na jakieś sensowne zapięcia. Licznik - przekręciłem go w 2 miechy, niestety zakres do 10kkm, ale poza tym jest mistrz! Wytrzymał wszystkie moje ekstrema, ma termometr i przydatne nieraz podświetlenie, Jak za ta kasę to oba produkty nie mają równych!

U, jak cerata to słabo. Ale i tak sprawdzę. Jezeli będzie tak jak mówisz to zostawię. Zastanawiałem się nad torebka, ale chyba dozbieram na coś od topeak.

U, jak cerata to słabo. Ale i tak sprawdzę. Jezeli będzie tak jak mówisz to zostawię. Zastanawiałem się nad torebka, ale chyba dozbieram na coś od topeak.

Szkoda twojego hajsu, lepiej kup lepszą bluzę z deca za stónię. Torepka jaka?

Jak kupisz stojak, to wrzuć zdjęcie z wiszącym rowerem :)

Obiecuje zrobić to jak najszybciej.

dzisiaj znów niedziela na rowerze, tym razem MOSIR w Radzionkowie i góra św. Doroty w Będzinie.

W Radzionkowie jest mała trasa rowerowa z rampami, dropy, gapy, ogólnie fajne ale średnio moje klimaty. Dużo bardziej podobało mi się w Będzinie, zjazd z góry, momentami dość stromo, trochę hopek, później trochę band, błota i cały czas w dół  ;)

foto z Będzina

DSC_1621_1.jpg

Cały czas w dół... To nie moje klimaty :)

Ja lubię w terenie po podjeżdżać i technicznie zjechać :). Jazda na pętli tego typu, góra, dół, góra dół.... XC :)

Guest awi

Będe chyba w tym roku chciał kupować rower. Poprzednio, jak ktoś może zna, jeździłem rowerem KLEIN z roku 1991 - pełny XTR, hardtail. 

Boski rower, ale ze względu na to że istniał, w tym wydaniu, tylko ok 10 razy na świecie, sprzedałem go. 

Teraz myślę o używanym rowerze....chciałbym rower na codzień, aby z rodziną pojeździć (Miasto) i z chłopakami na wypady. Nie wiem dlaczego, ale siedzi mi w głowie Cannondale, a najbardziej Lefty. 

Czy ktoś może mi cokolwiek powiedzieć o nich? Lub może ktoś coś może polecić fajnego. Budżet....myślałem coś do PLN 4.000 (używany)

Edited by awi

żeby zjechać w dół najpierw trzeba się dostać na górę ale w niektórych miejscach podjazd byłby mega ciężki. Poza tym ja nie mam nogi do ciśnięcia pod takie góry chociaż są postępy, tak naprawdę mam nieco ponad pół roku na rowerze po wielu latach przerwy a nawet wtedy nie jeździłem w terenie, więc jestem nowicjuszem ;)

Cannondale fajny ale nie wiem czy w tym budżecie coś znajdziesz ciekawego. O leftym wiem niewiele ale z tego co się orientuję jest sztywniejszy niż zwykły widelec, wagowo też chyba tragedii nie ma, ogólnie ciekawe rozwiązanie, na forum na pewno jeden lefty jest.

Lefciaki są fajne, aczkolwiek są już lżejsze widelce od Rockshoxa czy foxa.

Za 4k i lefciak? Mało mi się widzi, nawet na używkę, ale nie siedzę w cannondale i mogę się mylić.

Dużo marek można polecić w tej kasie: Scott, Trek, Specjalized, Orbea, Lapierre, Superior, Focus, Jamis, Felt, GT, Canyon.... I inne :) ( kolejność przypadkowa)

To ma być ht? Czy full?

Trollu, przelewałeś te heble u siebie? Pomogło?

Edited by egzo18

Guest awi

ok - a do PLN 4k, coś możecie polecać - bez usztywnień marki? Zależy mi na dobrym osprzęcie, jak i wygodzie aby przejechać miejski asfalt i wejść w teren (nie brutalny). Nowy mnie nie interesuje jak i rysy właściciela poprzedniego. Muszę do niego wepchnąć siedzisko dla dziecka, jak i sam sobie (jak facet  ;) ) pojechać w teren

Jak chodzi o amortyzatory to nie liczę na Fulla porządnego...

Lefty za ok PLN 4k, mogę kupić, ale w Niemczech. Nie wiem jak to w Polsce

Edited by awi

Lekki teren.... Znaczy ścieżki? To może coś typu cross? Czy to ma być typu xc?

Cross, by był idealny pod wycieczki.

Dziś był Szczyrk i arktyczne klimaty

29663e48f2fff65f87a5d587a1865789.jpg

88613d96c8ee6f582332a8cf2858b897.jpg

a09558588ad43fa8dd64e2162fee3977.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz