Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co wspawali / zatopili jakieś gwintowane tulejki w tą rurę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to jest zamocowane . Zanitowane? Nie do ruszenia bez wiertarki . W kolarce mam tak samo

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo seksi sztyca @egzo18, powinna ci dostarczyć wielu niezapomnianych wrażeń :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do podsiodłówki i sztycy to racja - gniazda na śruby są wspawane, inaczej miałbyś może z 2 zwoje gwintu. W X-calibrze gdyby nie mocowanie na bidon to jarzmo sztycy opierałoby się na podsiodłówce ale sztyca nie wpadała do końca. Dlatego ludzie muszą (musieli) przycinać sztyce jeśli chcieli obniżyć min położenie siodełka 

a co do reverba - nie wygodniej byłoby zamocować manetkę z lewej strony pod kierownicą? Wiele osób tak mocuje te manetki i jest lepiej bo nie musisz kciukiem majtać nad kierownicą 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dlatego bo nie maja lewej "klamki zmiany biegow " a tu moze nie da sie upchnac tego na dole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocowanie pod kierownicą odpada, bo by było złe dojście do manetki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel ma tak zamontowaną manetkę w Remedym a ma 2x10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem pod spód .

I nie leżało mi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś z kolei, przez pol h próbowałem upchnąć dętkę 700x28/38 do opony 23. Raz byłem nawet blisko... ale nerwy wzięły górę.

Edit: Właśnie zrobiłem kilka metrów :)

Gdybym mieszkał troszkę dalej na południe to chyba już by siedział w bagażniku...

https://www.drerowery.pl/pl/p/TREK-FUEL-EX-9.7-18.5-2018-BLACKORANGE-CUSTOM/10344

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam sie nad zalozeniem na czas zimowy blotnikow ale jakie beda lepsze - plastikowe czy metalowe?  Myslalem o metalowych jednak troche boje sie korozji, zauwazyliscie, ze na samym dole, na krawedzi jest jakby rdza? 

9dDZq3.jpg

Edytowane przez Parówkowy skrytożerca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo w holenderkach są stalowe (jak cały rower czyli rama i nawet obręcze) i rzeczywiście rdzewieją tak po 20 latach ;) Ciężko je nawet kupić a Gazelle chce za nie kupę kasy. W sklepach masz teraz aluminiowe albo plastikowe made in Tajwan ;) i standardowo reguły na to nie ma jak trafisz z jakością. A pomijając jakość nie każdy spełnia swoje zadanie bo projektant przekombinował np. Przyciął za krótko efekt 4 litery suche a plecy mokre jak po tsunami bo zarzuca wyżej...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam metalowe i póki co wszystko dobrze. Jednak one mają 5 lat. Z twojego zdjęcia znioskuje, że spokojnie są po 16-stce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam rękawiczek do jazdy ponizej 0 stopni. Do tej pory jeździłem w specialized dethclaw. Super wygodne i w miarę ciepłe ale po godzince czy półtora jeśli jest mniej niż 4 stopnie to zaczynają mi jednak marznąć dłonie. Poza tym przy mankiecie prawa zaczęła się pruć i oddałem do reklamacji. Gwarancja w toku... Chciało by się pojeździć ale na chwilę obecną zostałem bez rękawic.

Przymierzałem te z decathlonu za 30 zeta ale jakoś mi rozmiarowo nie podchodzą. Przeważnie noszę L-ki. Dłoń mam wąską ale dość długie paluchy. Tutaj XL była prawie na styk. Gdyby po pewnym czasie palce troszkę się wyciągły to było by OK. Ewentualnie może coś innego dla zmarzlaka tak do 200 zeta ale to musiały by być naprawdę dobre rękawice. Upatrzyłem sobie takie - Chiba Dry Star superlight.

121382_helma1.jpg

Używał ktoś? Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie Chiba się nie wypowiem, ale mnie 2 tych z Deca ręce Marzena już po 5min przy -4 i wietrze około 30. Jako, że generalnie ubieram się u nich to w rękawiczki bym faktycznie zainwestował więcej kasy. Zwróć uwagę aby rękawiczki miały coś na wzór windstopera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest z YT że się tak zapytam :)

na stronie Yeffsy i Capra - sold out czy to znaczy, że szykują nowy model czy obecny będzie nadal robiony tylko czekają na dostawę ?

kiedy oni pokazują nowe "odświeżone" modele ?

ktoś coś się orientuje ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli bedzie jakiś wrzut to masz napisaną datę realizacji. Jeżeli nie ma nic tylko sold out to znaczy, że definitywnie już go nie będzie i raczej listopad to był ostatni dzwonek. Ja kupiłem swoją jako ostatnią i rzeczywiście już nigdy nie wskoczyła. Nie ma możliwości przerzucenia roweru między stroną USA a EU. Z nowymi modelami są ostatni i pokazują sie dopiero koło marca co wkurza ludzi bo jak kupowali rower w marcu bez wahania to często odbiór na maj. Czy bedzie coś nowego czy tylko zmiany kosmetyczne to wróżenie z fusów. Poprzednia Capra żyła chyba 2 albo 3 lata.

Przykład co se można kupić teraz - to co drogie:

https://www.yt-industries.com/en/detail/index/sArticle/1917/sCategory/509

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć @colcolcol. Opowiedź coś więcej o rowerze. Gdzie krecisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20181202_121553.jpg

bobry bobry bobry

co do YT - skoro wszystko praktycznie wyprzedali to pewnie niedługo pokażą modele ad 2019. Nowa Capra wyszła w tym roku więc na przyszły będą inne kolory i może inny setup. Na nowe Jeffsy ludzie czekali już w tym roku, nie było nowego więc bardzo prawdopodobne, że na 2019 będzie odświeżona rama. Obecne ma już chyba 4 sezony za sobą

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję Panowie za odpowiedzi w sprawie YT :)

trzeba będzie poczekać do marca co pokażą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli myślisz nad dużym fullem .. Tak ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny .

A masz ty gdzie takiego potworka wykorzystać ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi