Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

FORUMOWE CHRONO ZAPISY i DEKLARACJE ZAKUPU !!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

jak myślisz od czego zacząłem ? Pytam bo nie mam doświadczenia z takimi mechanizmami , a za odpowiedzi tego rodzaju dziękuję. Zapytałem konkretnie - dlaczego jest lepszy ? 

1. Wskazówka chrono daje się idealnie ( lub prawie idealnie, się zobaczy :P ) wycentrować i nie ma luzu.

2. Wskazówka chrono po załączeniu zamiast skakać co sekundę to robi mniejsze skoki 5 na sekundę które można odczytać jako prawie płynny ruch tejże wskazówki ( coś jak w mechaniku)

3. Wieksza precyzja pomiaru.

4. Szersze rozstawienie liczników na tarczy ( lepsze proporcje zegarka )

WSZYSTKIE ZEGARKI Z NOWEGO WYPUSTU BĘDĄ NA NOWYM MECHANIŹMIE. CENA ZA ZEGAREK 500ZŁ, ZALICZKI 200ZŁ

VK64_MODELS.jpg

image hosting more than 5mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV dzięki za odpowiedz. Cholera jak budżet pozwoli to się zapisuje, ale na razie nie deklaruje się na 100%.

AddMaster, po tej deklaracji nie zostałeś ujęty na listach (zielonych ani zółtych).

Odnośnie nowych mechanizmów, to wpisywałem tylko tym co zadeklarowali chęć ich posiadania w zegarku, bo są ciutek droższe (o 50zł). Nie wiem czy zamówienie limitek i nielimitek będzie na dwóch różnych mechanizmach czy będzie decyzja, że wszystkie pójdą z nowym mechanizmem. Dlatego żeby ktoś nie miał pretensji, że chciał tańszy a dostał droższy, zrobiłem aktualizację zgodnie z tym co ludzie pisali w postach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, będziesz się bawił w ogóle w dwa rózne mechanizmy ? Vka miała być w zasadzie od początku.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Przeczytaj co napisałem w poście. Zamiast spamować czytajcie :P , zaraz pousuwam te bezsensowne posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj co napisałem w poście. Zamiast spamować czytajcie :P , zaraz pousuwam te bezsensowne posty.

WSZYSTKIE ZEGARKI Z NOWEGO WYPUSTU BĘDĄ NA NOWYM MECHANIŹMIE. CENA ZA ZEGAREK 500ZŁ, ZALICZKI 200ZŁ

Logiczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak miałem do doczytać zanim przyszła edytka f. :P

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

trzeba przewidywać przyszłość :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest napisane powyżej, że wszystkie zegarki będą na nowym mechanizmie i będą w cenie 500zł a zaliczki 200zł , więc jest decyzja i wszyscy na listach zielonych i żółtych będą mieli mech. vk64. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Wskazówka chrono daje się idealnie ( lub prawie idealnie, się zobaczy :P ) wycentrować i nie ma luzu.

2. Wskazówka chrono po załączeniu zamiast skakać co sekundę to robi mniejsze skoki 5 na sekundę które można odczytać jako prawie płynny ruch tejże wskazówki ( coś jak w mechaniku)

3. Wieksza precyzja pomiaru.

4. Szersze rozstawienie liczników na tarczy ( lepsze proporcje zegarka )

No i super !!!

A może by tak inspiracja takimi kwadracikami ? Jakiś kolejny model ?

Podrzucę temat https://www.google.pl/search?q=tag+heuer+silverstone&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aiSjVIb8KorgywONhoLYCA&ved=0CC0QsAQ&biw=1515&bih=785&dpr=0.9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość lamhub

Jeżeli to jeszcze możliwe to

"Deklaruję zakup 1 sztuki zegarka forumowego"

Żółtej limitki nr 55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV, co zadecydowało o zostawieniu indeksów na godzinie 3 i 9 w zielonce a braku w zółtku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wcześniejszych fotkach żółtek miał tam indeksy. Może to pomyłka przy kopiowaniu jakiejś wcześniejszej grafiki ale jak bliżej się przyjrzeć, to na żółtym chyba nie ma tam miejsca na indeks. Ciekawe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja swoją deklarację uaktualnię. Rezygnuję z wersji zielonej, żółty zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma miejsca w żółtym na indeksy

Faktycznie, po dokładniejszym przyjrzeniu się widać różnicę. Na pierwszy rzut oka nie zauważyłem. Nie przeszkadza mi to w ogóle, wręcz przeciwnie. Tak dla porządku chciałem tylko wiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy spodziewać się maila o zaliczkach na żółtego i zielonego?? Bo muszę rozplanować budżet w związku z chęcią zakupu Heuera ;)

P.S. Strasznie dziwi mnie wysyp limitek i nielimitek na bazarku, przecież to piękne sikorki w tej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę prośbę Marcina:

W tym temacie zapisujemy się na zegarek forumowy.

Proszę aby dla czytelności tego tematu nie prowadzić tutaj żadnych dyskusji.

Dyskusje prowadzimy tylko w starym temacie:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/89915-projekt-budzetowego-zegarka-forumowego-chrono-za-380-zl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy spodziewać się maila o zaliczkach na żółtego i zielonego?? Bo muszę rozplanować budżet w związku z chęcią zakupu Heuera ;)

P.S. Strasznie dziwi mnie wysyp limitek i nielimitek na bazarku, przecież to piękne sikorki w tej cenie

Jak zmontujemy kompletne prototypy. Myślę, że pod koniec stycznia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mistrzu, a jest szansa wykorzystując w zasadzie to co już masz i w oparciu o VK64 zrobić taki dodatkowy projekt Vratislavia Conceptum Tribute To Autavia  ? ;) może zamiast tej ostatniej wersji niebiesko-srebrnej ?

10_1216_TAG_Lot_94_Autavia_5.jpg Heuer-Autavia-Siffert-1163T-620x465.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wersja była rozważana ale przegrała z obecnymi. Ledwo bylo napisane ze to temat tylko do zapisow. Propozycje i dyskusje w temacie projektu!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też....
"Deklaruję zakup 1 sztuki zegarka forumowego"
Żółtej limitki nr 97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są jeszcze wolne numery na żółty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie są jeszcze wolne numery na żółty?

+1 też bym chciał żółtego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja poproszę żółty nr 65 ale tylko z nowym mechanizmem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1 też bym chciał żółtego :)

Czy to oznacza, że deklarujesz zakup zegarka forumowego ? Jeżeli tak, to wybierz sobie wolny numerek z listy przy którym chcesz być dopisany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.