Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Porównywalny jak? Cenowo?

Parametrowo

Miałem jeszcze na oku Paviliona.

i co? syf nie ? :):D:D

Tylko Acer miał do zaoferowania więcej ;)

:D:D:):D:D:D:):):D:D:):lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Był to świadomy wybór. Wiedziałem, że wybierając za tą cenę taki hardware z czegoś będę musiał zrezygnować (w tym wypadku obudowa, etc.)

Tylko po co mi super trwała obudowa w notebooku, który w domu będzie spędzał 99,9% czasu, nie będzie noszony, przestawiany?

to po co Ci laptop?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nazywa miejsce. Nie mam go za dużo, a druga stacjonarka byłaby... przytłaczająca :)

:D:D:D:D:):D:D:):):):D:D:):lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Przetłumacz bo nic nie zrozumiałem... :twisted:

EDIT:

to po co Ci laptop?

A poza tym (ilością miejsca), posiadanie laptopa jest takie cool... :lol: :lol: ;)

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:):D:D:D:D:):D:D:D:):):D:D:):lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Przetłumacz bo nic nie zrozumiałem... :twisted:

Po prostu ty patrzysz na parametry a ja na jakość (nie twierdzę, że kupiłeś syf - nie zrozum mnie źle - wrażenia zawsze są subiektywne)

Do tej pory mam w domu 5 letnie (chyba) X 30 w stanie ideal i w życiu nie kupiłbym jakiegoś nowego "plastika" bo chce mieć zawias z metalu, pokrywę z gumy a nie plastik w różnych odcieniach szarości.

Miałem kilka lapków w rękach w okolicach wakacji i powiem tak.:

Acer - straszny plastik, trzeszczący - laptop giął się w rękach (pomijam głośniczki które na maxa tak dawały jak mój telefon...

Soryy telefon głośniej ;-)))

Asus - lepiej ale bez rewelki

IBM - cena zabiła

Toshiba - syf chyba gorszy niż Acer (nie obrażając) - model z wystawki już miał rysy pod klawiaturą..

HP - na prawdę nieźle (wygrał)

Dell - całkiem całkiem (nie pasował trochę skok klawiszy, kąt patrzenia na ekran)

Pisze cały czas o wrażeniach z macania, pisania, próby zgięcia w rękach obudowy, wychylenia ekranu itd.

to po co Ci laptop?

A poza tym (ilością miejsca), posiadanie laptopa jest takie cool... :lol: :lol: :lol:

:)

Tu Cię w zupełności rozumiem :):P;)

Ja nawet do kibla chodzę odkąd mam WIFi :D:D:D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, z tym cool to sobie jaja robie...

W rzeczywistości ten Acer przypomina trochę mydelniczkę, ale nie zdzierżę faktu, że za kawałek plastiku trochę lepszej jakości mam wyrzucić dodatkowo 1 kPLN :?

Po zakupie HPka albo innego superlapka miałbym poczucie dyskomfortu psychicznego w związku z przepłaceniem za kompa...

Jest to pierwszy komputer, którego sam nie składałem, i to chyba jakieś skrzywienie, mam wrażenie, że jeśli sam nie dokupię komponentów to nadpłacę za "fachowość" marketingowców :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Kupiłes całkiem dobrego lapka.Sprzedałem kilkadziesiat acerów w roznych wariantach i z całym przekonaniem moge powiedziec ze to dobry wybór.Toschiba to jakosciowy koszmar-padaja jak muchy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do tej pory mam w domu 5 letnie (chyba) X 30 w stanie ideal i w życiu nie kupiłbym jakiegoś nowego "plastika" bo chce mieć zawias z metalu, pokrywę z gumy a nie plastik w różnych odcieniach szarości.

Generalnie teraz jest trend taki, by wszystko robić z gorszej jakości materiałów (vide wątek o samochodach) i notebooki to też bardzo mocno dotyka. Mam 5-letniego Acera seria 630 (w 2002 to była topowa linia Acera) i jakość świetna, pokrywa z aluminium, plastiki bardzo twarde - rysek prawie nie ma. Ale od tego czasu Acer ponoć bardzo spuścił z tonu.

Mam również rocznego Asusa, model średniej-wyższej półki i tu plastki porysowany już dość wyraźnie, choć na tle innych wypada całkiem nienajgorzej. Co do Toshib to też kiepskie wrażenia, Fujistsu Siemiens Amilo - porażka totalna, model od wyświetlania pulpitu rozgrzewa się tak, że jajka można na nim usmażyć. Więc generalnie bieda z popularnymi markami. Pewnie jakieś Sony Vaio czy Toughbook Panasonica wypadają lepiej, ale i cena odpowiednia.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupiłes całkiem dobrego lapka.Sprzedałem kilkadziesiat acerów w roznych wariantach i z całym przekonaniem moge powiedziec ze to dobry wybór.Toschiba to jakosciowy koszmar-padaja jak muchy.

Toshiba to rzeczywiscie psujka najwieksza :roll: a HP nie polecam, mam w domu takiego i przestalem go uzywac bo strasznie glosno chodzi - grzeje sie bardzo i wentylator chyba wlacza turbo dochladzanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja wtrące 3 grosze. Acer ma świetna relację parametry/cena - jest to jadnak "tania" marka komponenty,montaż i jakość,szczególnie obudowy - taka sobie - "na oko"i organoleptycznie :D . Nie mam wielkiego doświadczenia z Acerami - sprzedałem zaledwie kilka (prowadziłem firemkę komputerową 4 lata temu), były dwie naprawy gwarancyjne. Jednak jakoś nie wzbudzają we mnie entuzjazmu komputery tego producenta. Wiecej do czynienia miałem z Maxdata - i było nieźle, choć też widać było "oszczędności". Sam uzywam IBM X31 oraz Dell Latitude D620 (dell na wypasie :D , IBM był na wypasie 3 lata temu)

IBM - jakość - rewelacja - nigdy nie zawiódł, kilka razy spadał z kolan itp, tytanowa obudowa zniosła to bez jęknięcia. Gumowanie obudowy nawet na rożkach bez przetarć - klawiatura strzasznie bombardowana - zupełnie bez zarzutu. Wymieniłem dysk. Stary hula w obudowie zewnętrznej, a nowy, większy w laptopku. Bateria nawet 5h - nie wymieniana od nowości.

Dell obudowa równiez metalowa. Jakość świetna (ale nie IBM) Dziwna klawiatura - czasami czubek palca wślizguje mi sie pod klawisz! :shock:.

Żona rónież taki sam Dell, a wcześniej IBM T60.

Nigdy nie mieliśmy ŻADNEJ awarii laptopów. Markowy sprzęt sprawuje sie świetnie. Dodam, że przyjaciel od kilku lat mega intensywnie użytkuje drugiego Maca - zachwycony.

Podsumowując - do uzywanie, ale nie katowania - pewnie każdy.Intensywna praca - tylko sprawdzone marki - jeśli coś padnie to np serwis Dell - (kolega ma w firmie tylko 5 stacjonarnych delli ) stawia sie niemal natychmiast.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Ale to nie ten przedział cenowy!!!! Jak ktos chce wypasa to kupi sabie acera ferrari-zapewniam tam nic nie trzeszczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale to nie ten przedział cenowy!!!! Jak ktos chce wypasa to kupi sabie acera ferrari-zapewniam tam nic nie trzeszczy :D

oj trzeszczy...... 8) 8) 8)

chyba nigdy nie jechałeś ferrari :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten wypas to żart. X31 to staruszek. Ale prawda - w momencie zakupu z prockiem m 1,6 kosztował tyle co Omega PO w salonie obecnie :D

Latitude d620 to prostszy model Della.

Parametry sa nie lepsze od Acera Wiktora, tyle ze na Intelu. Jest to typowy przedstawiciel klasy średniej u Della. Cena ok 4000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze kupić lapka, co byście wybrali z tych 2 modeli: (przedział cenowy podobny w granicach 3500PLN)

HP z GeForcem 8400GS ? i wistą na pokładzie

http://www.komputronik.pl/Notebooki/HP_Com...pelny,id,46167/

Asus z Core 2 Duo (ma juz 2 Giga RAmu) i Radeonem 2300 no i XP

http://www.komputronik.pl/Notebooki/Asus/B...y,id,48912,s,1/

pomóżcie bo niemoge sie zdecydować. :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Polecam Ci asusa.Wzgledy praktyczne.HP ma zaszyty w biosie kod visty i nie zmienisz systemu gdyby zaistniała taka potrzeba.Zeby zmienic system potrzebna wymiana biosu a z tego co wiem osiagalne sa tylko nieautoryzowane pirackie wersje biosów do tych lapków.Jeszcze jedna sprawa.Nie lubie kart z chipem n=vidia ale to juz inna historia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejrzyj posty wczesniejsze, byla dyskusja nt roznych firm...

asus - nie

czemu?

pierwszy lepszy przyklad - od ciaglego otwierania/zamykania obudowa sie nadlamala u znajomego z grupy

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przejrzyj posty wczesniejsze, byla dyskusja nt roznych firm...

asus - nie

czemu?

pierwszy lepszy przyklad - od ciaglego otwierania/zamykania obudowa sie nadlamala u znajomego z grupy

przeglądałem wcześniejsze posty, co do acera mam mieszane uczucia wole asusa, rozwazałem tez jeśli chodzi o marke Toshibe która pod wzgledem wykonania jest solidna, HP olśniewa wyglądem a Asusek jest takim pośrednim lapkiem między tymi markami. Nieukrywam ze wybierajac sugerowałem sie prockiem i w miare o ile to możliwe w tej cenie dobrą grafiką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam Asusa. U mnie też pękła obudowa w okolicach zawiasów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paul_78

Polecam laptopy Apple. Macbook Pro ładnie się komponuje z eleganckim zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - POMOCY!!!

w jaki sposób laik (czytaj - ja) ma zabezpieczyć przed wirusami swój świeżozakupiony pierwszy komputer (dell z fabrycznie zainstalowaną VISTĄ) - coś kompleksowego i chętnie darmowego (ale żeby dobre było ;-)?

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie - POMOCY!!!

w jaki sposób laik (czytaj - ja) ma zabezpieczyć przed wirusami swój świeżozakupiony pierwszy komputer (dell z fabrycznie zainstalowaną VISTĄ) - coś kompleksowego i chętnie darmowego (ale żeby dobre było ;-)?

Może poszukaj w necie darmowego Avast'a, wg mnie bardzo dobry program antywirusowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie - POMOCY!!!

Podobne pytania już padały... między innymi w tym wątku - http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?t=20665

A swoją drogą - pochwal się jakiego Della sobie kupiłeś :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że padały - bo dziś jeszcze raz przeczytałem cały :roll: ale ostatnie rady na ten temat były sprzed roku jeśli się nie mylę :/ a z tego co wiem to w tej dziedzinie zmiany następują bardzo szybko chyba...

...Więc jak masz jakąś wiedzę na ten temat to się nią łaskawie podziel dobry człowieku, a jak nie to się nie wymądrzaj chlopaku :!: (to oczywiście żart) :twisted:

a jeśli chodzi o lapka, to żaden tam wypas ale cena baaardzo atrakcyjna - vostro 1500, 15,4" core duo 1,4 i 2G RAM (grafa niestety zintegrowana intelowska) - ale jak dla mnie wystarczy (wiesz czytanie serwisów, jakaś tabelka w excel, wysłąć maila i tyle) - a to wszystko BRAND NEW - 1550 PLN :cool:

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki Tom - teraz wszedłem na link który podałeś we wpisie :oops:

...a co powiesz o lapku - cena/jakość?

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple MacBook Pro jeśli ma to być komputer do poważnych zadań.

Chyba, że chcesz zabawkę to MSI MegaBook lub HP z serii 9xxx.

Poleciłbym IBM, ale 17'' chyba w ofercie nie mają.

Acery, Asusy, Fujitsu Siemens i wszelkie kadłubki-składaki typu Compal itp. odradzam. Zarówno zawodowo jak i prywatnie testowałem wiele notebooków. Kupno czegoś takiego to proszenie się o kłopoty.

Ticking away the moments that make up a dull day.

To już ostatni zegarek, więcej nie kupuję. O! Zegarek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOWAL, chłopaczku dobrą cenę ma Twój laptop oraz znośną konfigurację więc

życzę aby długo i bezproblemowo Ci służył :wink:

W dziedzinie ochrony komputera bardzo rzadko pojawiają się nowi, dobrzy producenci

oprogramowania - te które zostały wymienione w topicu który podałem czyli AVG, Avast

czy Firewalle typu ZoneAlarm są darmowe. sprawdzone i po prostu dobre.

@MichałS - każdy ma swojego prywatnego faworyta wśród laptopów. Widzę, że większość

firm które produkują masowe produkty są na Twojej "czarnej liście" ale pragnę odnotować,

że Fujitsu-Siemens którego użytkuję nadal (pomimo kupna VAIO) sprawdza się bez

zarzutu od ponad trzech i pół roku :!: Ale kilka lat temu produkowano chyba innej jakości

sprzęt... Eksplozja zainteresowania laptopami spowodowała masową produkcję marnej

jakości sprzętu. Kto szuka czegoś dobrego dalej musi niestety słono zapłacić :neutral:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TomAShku , padre - wiem, jestem upierdliwy, ale wychodzę z założenia, iż lepiej mądrego dwa razy zapytać, niż samemu coś szybko spieprzyć, więc - poradź mi prosze DOKŁADNIE (łopatologicznie) co mam uczynić, aby czuć się w miarę zabezpieczonym - zacznijmy od tego: wchodzę na http://dobreprogramy.pl/ i :?:

co zapodać i w jakiej kolejności żeby było w miarę OK i nie muliło?

Z góry Dzięki

Ps. liczyłem, że tak powiesz o mojej czarnej "trumience" :twisted:

WaldeK

WATCH - THE TIMEMASTER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.