Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

... a wiecie że nosił Rolexa?

A wiemy :lol:

che.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
... a wiecie że nosił Rolexa?

piotrek

No to tylko pogratulować. Bo Rolex jest jednak doskonałą marką choć niestety wiele osób za nią nie przepada. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bubba

Też sobie pozamawiałem kilka katalogów - zobaczymy ile z nich ucieszy me oczy. O wynikach powiadomię rzecz jasna.

KK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bubba

aha zupełnie bym zapmniał - czy któryś z kolegów skorzystał z opcji zamówienia ksiązki "Signs of the Times" ww autora dostępnej na stronie

http://www.chronoswiss.com/Eng/index.htm ?

Jeśli tak, poproszę o odpowiedź, cóż to za wydawnictwo? Sam zamówiłem, bo opis i warunki są niezwykle korzystne - pozycja jest darmowa, wystarczy przefaksować kupon dostępny na stronie, ale tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać :lol:

Pozdrawiam

KK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis dostalismy katalog (a w zasadzie 3 małe katologi) Ulysse Nardin, jednak przy katalogach innych firm (zwłaszcza Glashutte czy AP, JLC, IWC) to wypadają dość blado... ale moje zamiłowanie do firmy UN przez to nie maleje :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dzis dostalismy katalog (a w zasadzie 3 małe katologi) Ulysse Nardin, jednak przy katalogach innych firm (zwłaszcza Glashutte czy AP, JLC, IWC) to wypadają dość blado :oops:

To naturalne - ja w ciagu 2 ostatnich miesięcy dostałem katalogi z ponad 80 firm.

I rzeczywiście te najlepsze (a przynajmniej najbardziej okazałe) poprzychodziły z tych kilku (może - nastu) najlepszych manufaktur.

Oni po prostu mają najwięcej pieniędzy na promocję (której koszty widać potem w cenach zegarków :wink: ).

No - są wyjatki wśród firm spoza I ligi, na czele z Sinn'em, którego katalog jest może lepszy od IWC czy JLC!

(ale Sinn to niezła firma, choć w Klubie jakoś mało zauważalna...)

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bubba

Ja na razie dostałem 2 katalogi - Audemars Piguet - pięć pięknych książeczek w twardej oprawie, pełnych treści i naprawdę ładnych zdjęć, oraz katalog Maurice Lacroix - dwie książeczki, w porównaniu z Piguetem - kiepskie :D

Czekam na następne

KK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dziś dostalismy wreszcie katalogi od Wempe , fantastyczna sprawa , ten kto dostał już wie o co chodzi :D bierzemy sie za czytanie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj Blancpain, 68s., format A-5; generalnie przeciętny. W dodatku niby aktualny (cennik na kwiecień 2005), ale nie ma w nim "Equation Marchente" a w załączonym liście wydrukowali nazwę "Blanpain" (bez 'c')...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aha zupełnie bym zapmniał - czy któryś z kolegów skorzystał z opcji zamówienia ksiązki "Signs of the Times" ww autora dostępnej na stronie

http://www.chronoswiss.com/Eng/index.htm ?

Jeśli tak, poproszę o odpowiedź, cóż to za wydawnictwo? Sam zamówiłem, bo opis i warunki są niezwykle korzystne - pozycja jest darmowa, wystarczy przefaksować kupon dostępny na stronie, ale tak naprawdę nie wiem czego się spodziewać :lol:

Pozdrawiam

KK

Witaj,

Tak naprawdę jest to katalog chronoswissa, ale bardzo rozbudowany, ze słowniczkiem pojęć, historią zegarmistrzostwa przy niektórych modelach, filozofią twórcy marki itp. Bardzo ładnie wydany, twarda oprawa, ładne zdjęcia. Jest tam sporo do poczytania. Wart uwagi, także czekaj cierpliwie.

pozdrawiam

Filip

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i bym był zapomniał ostatnio dostałem dwa katalogi z grupy Richemont - Daniel Roth i Officine Panerai. Oba z listami i cenlistą oraz adresem dystrybutora w Polszy. Nic specjalnego ale mozna zamówić, oba w małych formatach i miękkiej oprawie. Na Panerai czekałem 2 miesiące :!: .

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bubba

Sinn jet piękny - przyszedł w piątek, szkoda tylko, że jest po niemiecku - na szczęście trochę się w niemieckim czuję, wiec czytam pilnie :lol: Czekam na następne pozycje...

K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sinn jet piękny ... szkoda tylko, że jest po niemiecku

angielską wersję można pobrać ze strony Sinn`a jako *.pdf - to ten sam katalog - napewno pomoże w tłumaczeniu.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bubba

Dziś przyszedł Jaeger oraz Lange & Soehne - jest co czytać, zwłaszcza L&S jest piekny :lol:

K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dziś dostałem od mojego jubilera katalog IWC na 2005 (265 stron) - napiszę tylko: WOW !!!

Ten katalog zdecydowanie podoba mi się najbardziej. Piękna, twarda, śnieżnobiała oprawa, w formacie, który idealnie nadaje się do postawienia na półkę.

Najlepsze jest to, że mam takie dwa (miałem, bo jeden już poszedł w świat). Zamówiłem raz, nie przysyłali przez miesiąc, więc zamówiłem znowu i w odstępie paru dni przysłali dwa (kurierem DHL). To się nazywa budżet na promocję.

JLC też jest piękny, ale format nie pasuje do niczego, więc leży gdzieś schowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczne zdjęcie :!: :)

I gromadka również :D

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wiadomo, IWC ma wszystko najlepsze - zegarki, katalogi ... :D 8) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że zdjęcie i przede wszystkim jego temat się podoba.

Ono dziwnie sugeruje wyższość jednej marki nad innymi... to się nazywa socjotechnika :D No nie Mariusz...? 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby zdjęcie sugerowało małą piramidkę prestiżu? :wink:

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady.

Wtedy FC leżałoby w honorowym miejscu kadru :twisted:

A jak pięknie prezentuje się Omega. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Cieszę się, że zdjęcie i przede wszystkim jego temat się podoba.

Ono dziwnie sugeruje wyższość jednej marki nad innymi... to się nazywa socjotechnika :) No nie Mariusz...? 8)

Tak jest :D, chociaż myślę, że gdybyśmy mieli oceniać katalogi producentów, to IWC być może wygrałoby taki ranking, bo katalog faktycznie jest pierwszorzędny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten czarny katalog po lewej od IWC to Blancpain. Niestety napisy są tam wytłaczane i przez to słabo widoczne na zdjęciu.

W prawym górnym rogu jest nazwa firmy- zgaście światło w pokoju, przy dobrym kontraście można ją dostrzec :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Jacquet Droz na 2005 r.. Rewelacja! W oprawie ze srebrzystej blachy (!)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.