Mariusz 109 #1201 Napisano 24 Marca 2017 sprawdzałem z innym wieszakiem, ciasno ale wchodzi (...) W takim razie gratulacje .Duże wyzwanie przy uzupełnieniu, ale warto wg mnie. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #1202 Napisano 25 Marca 2017 Super znalezisko. Wg widocznej listy na podium. W rękach sprawnego pasjonata do ocalenia po całości . Dla tych co potrafią niezła gratka i przyjemność w odtworzeniu. Dobre do rozważania w co ubrać, już warto o skrzynce myśleć. P. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1203 Napisano 25 Marca 2017 Ładna rzecz, dużo do znalezienia przed właścicielem, jednak trafienie miłe. Gratuluję oka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1204 Napisano 25 Marca 2017 Dzięki forum oko się wyrabia. Kopalnia wiedzy. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1205 Napisano 28 Marca 2017 Dokopałem się do takiego mechanizmu około 2 tygodnie temu. troszkę go wyczyściłem, i mam nadzieję że nie długo ruszy. Jedno czego niem to to co to może być za wynalazek. Wygląda na bardzo stary połowa śrub ma do połowy zjedzony przez korozję gwint. Mam też tarczę fotkę wrzucę później. tarcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szwardzwald1984 11 #1206 Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) Podejrzewam rescha mam bardzo podobny... Edytowane 28 Marca 2017 przez Szwardzwald1984 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1207 Napisano 28 Marca 2017 A sam regulator/stopka drążka kotwicy jest? Jak dotąd, wygląda na Rescha z wymienioną "serwisową" kotwicą, co już wiele razy widzieliśmy. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1208 Napisano 28 Marca 2017 A sam regulator/stopka drążka kotwicy jest? Jak dotąd, wygląda na Rescha z wymienioną "serwisową" kotwicą, co już wiele razy widzieliśmy. Jest jak najbardziej.Wrzuciłem też uchwyt na gongi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1209 Napisano 28 Marca 2017 No to to jest mostek kotwicy. A mi chodziło o regulator, to na końcu drążka kotwicy, do regulacji prawidłowego chodu.. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1210 Napisano 28 Marca 2017 A spoko, ale ma na moje oko jest to mocno przekombinowane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1211 Napisano 28 Marca 2017 No to trzeba będzie dodać nową pozycję w tabeli zmian konstrukcyjnych 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1212 Napisano 28 Marca 2017 Ale jak rozumiem zmiana konstrukcyjna gdzieś w garażu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1213 Napisano 28 Marca 2017 Zapewne, a ściślej w pałacowej powozowni . To dość stara robota. Ciekawe, czym to było wcześniej? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1214 Napisano 28 Marca 2017 Tego nie wiem ale może kiedyś ktoś kto to robił pojawi się na forum i pochwali.Osobiście miałem plan to rozmontować i zrobić jakoś inaczej ale skoro piszesz że to stara robota to niech i zostanie. Miałem do tego mechanizmu kiedyś i skrzynkę co prawda brzydką i w opłakanym stanie więc ją sprzedałem bo nie wiedziałem żę to Resch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1215 Napisano 28 Marca 2017 No, to jeżeli była oryginalna, to dałeś... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1216 Napisano 28 Marca 2017 Nie źle mnie zrozumiałeś planowałem ten co jest obecnie regulator przerobić.Bo ta blacha co ma grawer z jednej strony nie zbyt ładna jest z drugiej strony. Oryginału bym nie dotykał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1217 Napisano 28 Marca 2017 W tarczy w dziurze po lewej stronie patrząc z przodu masz okucie środkowego otworu 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1218 Napisano 28 Marca 2017 W tarczy w dziurze po lewej stronie patrząc z przodu masz okucie środkowego otworu A to bystre oko A może te okucie jest nie oryginalne ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1219 Napisano 28 Marca 2017 Oryginalne Stopka przykręcana być powinna, frezowana - pierwszy wzór.Skrzynka sprzed " rakietoplanu"... może być "serpentyna", ale nie rzeźbiona.Okucie górne wahadła niefrezowane... Rozszyfrowałeś napis ?Jakieś daty ? 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1220 Napisano 28 Marca 2017 Nie rozszyfrowałem bo nie rozszyfrowywałem.Mechanizm mam od dłuższego czasu i dopiero kilka dni temu rozebrałem do i troszkę wyczyściłem. I nie mogłem mu żadnej manufaktury przypisać, więc forum. A tarczę wygrzebałem specjalnie do zdjęcia wcześniej nawet jej nie oglądałem za szczegółowo.Nie wiedziałem nawet że ma numery zgodne z werkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1221 Napisano 28 Marca 2017 Wolfgang ...aras Nagyatad (miasto na Węgrzech). 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1222 Napisano 28 Marca 2017 Tak to wygląda.Zegar kupiłem w Świebodzicach od handlarza kupującego w Lipsku.Jutro zrobię lepsze fotki i może znajdzie się więcej śladów czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1223 Napisano 28 Marca 2017 Pod numerem na tarczy data konserwacji z 1879 (?), a przy Wolfgangu z 1888 (?) 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1224 Napisano 28 Marca 2017 Ja widziałem coś innego. Ale te daty wyglądają jak test Rorschacha 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #1225 Napisano 29 Marca 2017 Godzinę szukałem tematu z moim werkiem.Mam lepsze fotki.Jedna data jest czytelna idealnie druga średnio. wełna stalowa troszkę je odsłoniła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach