Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kazek01

Mechanizm Omegi - co w nim jest takiego wspaniałego?????

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam dziwną sytuację: sprzedawałem na allegro złom zegarkowy w moim przekonaniu - niekompletny mechanizm Omegi, który kupiłem kilkanaście lat temu za 15 zł ale nie mogłem skompletować części, żeby zrobić z tego wszystkiego zegarek. Na końcu połamała mi się koperta więc postanowiłem to wszystko sprzedać na tej aukcji:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3500426159

Cena osiągnęła ponad 300 zł i nie za bardzo rozumiem jakie są tego powody. Około pół roku temu grzecznościowo sprzedałem zegarek znajomego - kompletna chodząca kieszonka omega z dobrą tarczą i poszła za 250 zł.

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego o ten mechanizm biło się tyle osób i dlaczego osiągnął taką cenę? Co w nim jest takiego wyjątkowego?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoria 1. Zbieżność czasowa gwoli pojawienia się kilku frustratów ( ~ pierwszych 3 na liście) żądnych zwycięstwa.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoria 1. Zbieżność czasowa gwoli pojawienia się kilku frustratów ( ~ pierwszych 3 na liście) żądnych zwycięstwa.

Mi przychodzi jeszcze do głowy, że osoby te potrzebowały kilku części do swojego mechanizmu np w złotej kopercie (chociaż w złotych kopertach montowano chyba stalowe mechanizmy). Inaczej ciężko mi to wytłumaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mój się jednak od Twojego nieznacznie różni, może ktoś szukał właśnie takiego jak mój?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jest Omega i Polacy Omegę znają.

Jeśli napiszesz "Omega wyłowiona z jeziora, wyprażona w ognisku i przejechana przez walec drogowy", to i tak się będą bić, jak o grubo szpachlowane golfy... ;)

A poza tym spodziewam się wkrótce aukcji "Unikatowej, wojskowej omegi" ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś sprzedałem dość zmęczony życiem mechanizm kieszonkowej Omegi, ale mój poszedł za niecałe 40 zł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez dodge66
      1) Omega Speedmaster Moonwatch Professional, ref. 310.30.42.50.01.001 - nowa z polskiego AD, full set w foliach, z brązowym pudełkiem, transportowym "coffin case", certyfikatem METAS (z wynikami), zawieszką, katalogiem oraz torbą od AD  

CENA: 28 600zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty)

2) Swatch "MoonSwatch" Mission to the Moonphase - Full Moon, ref. SO33W700 - full set z dodatkowym paskiem kauczukowym z zapięciem motylkowym, stojakiem w formie księżyca oraz miniaturką odcisku buta Amstronga.
      W zasadzie jest nowy - po zmianie paska został przymierzony i tak sobie przeleżał  

CENA: 1400zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty)

• Przez Mateusz.
      Cześć, 
      przedmiotem sprzedaży jest używana Omega Constellation z 1968r. na automatycznym mechanizmie 564 z szybką zmianą daty. Wersja z piękną "lnianą" tarczą i ząbkowanym bezelem wykonanym  z białego złota. 
      Zegarek po przeglądzie w II połowie 2025 u p. Bronowskiego (Warszawa ul. Piękna), na prawidłowym chodzie. Noszony bardzo okazjonalnie. 
      Stan oceniam bezpiecznie na 7,5/10. Wszystkie elementy zegarka prócz plexi są oryginalne, te nie ma sygnowania i posiada delikatne rysy, możliwe, że i tarcza, widoczne pod mocne sztuczne światło, ale jest to niezauważalne przy codziennym noszeniu. 
      W komplecie pasek z jaszczurki (praktycznie nowy, kilka razy na nadgarstku) oryginalna klamra Omega (vintage) oraz travel-box Omega (czasy obecne). 
      Cena: 5850 PLN 4850 PLN z wysyłką paczkomatem lub odbiór osobisty w Warszawie. 
      Załączam zdjęcia, nie poprawiane żadnym programem graficznym. 

• Przez Vinx
      Witam. Ostatnio w rzeczach po dziadku znalazłem taki o to zegarek. Czy jest on autentyczny czy jednak podróbka? 

• Gość
      Przez Gość
    • Przez chrapo
      Dzień dobry. 

Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.