Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Widok na tubus i uszczelkę potrafi wiele wyjaśnić w przypadku podejrzeń o podróbkę.

Ale on tak od samego poczatku  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie Mariusz. 

Andreas już robi zdjęcia swojego na bazarek... ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlugo nie bedzie sensu sie spotykac, bo wszyscy w tych samych zegarkach beda sie na spotkaniach pojawiac  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

For you Andreas  :)

Wow, Mariusz jest moc, aż muszę się mocno za portfel trzymać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@Wo3kie - Od razu inaczej. Witam w klubie & gratuluje!

@Mariusz - Mega!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

For you Andreas  :)

Super, że go zakupiłeś, bo w sieci jest bardzo mało dobrych zdjęć tego modelu  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No - fajny ruch, bo chyba dla Ciebie jest on dosc wygodny, nie?  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wk... go ;)

Wo3kie, teraz lepiej.

:D

Pięknie Mariusz. 

Andreas już robi zdjęcia swojego na bazarek... ;)  

Dzięki Tomku :)

Wow, Mariusz jest moc, aż muszę się mocno za portfel trzymać ;)

Dzięki Bartek, faktycznie Tobie też by pasował :)

@Wo3kie - Od razu inaczej. Witam w klubie & gratuluje!

@mikolaj - Mega!

Dzięki 

Super, że go zakupiłeś, bo w sieci jest bardzo mało dobrych zdjęć tego modelu  :)

Dzięki Julek,  obiecuję że będę dalej się starał :)

Świetnie lezy ten zegar Tobie Mario!

No - fajny ruch, bo chyba dla Ciebie jest on dosc wygodny, nie?  

Bartek, Mariusz tak jak wspomniałem po pierwszym dniu tak i teraz mogę potwierdzić, że Deepsea pomimo grubości i wagi jest jednak dość wygodnym zegarkiem i absolutnie po całym dniu nie czuję się przez niego udręczonym.

ps. Kiedyś wydawało mi się, że bransoleta jest nieproporcjonalnie wąska w stosunku do koperty, ale to że ma taką a nie inną szerokość sprawdza się doskonale - wiedzieli co robią w tym Roleksie ;)

Dzięki :)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale dość krótko go miałem na ręku i dość szybko nasunęła mi się konkluzja, że wolę DS.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie,

Ja naprawdę jestem pod wrażeniem tego z jaką łatwością znajdujecie różnice na dwóch załączonych zdjęciach. Respekt. Ale ponad to, myślcie też troszkę.

To że zrobiłem nieostre zdjęcie, wynikało ze zbyt wysokiego ISO. A nie dlatego, że mnie oszukał nieuczciwy pracownik AD jak się odwróciłem wpisać pin do karty.

To, że nie wyszedł frez, wynikało z tego, że zbyt blisko kadrowałem. Przy okazji, znając kąt nachylenia freza, potrafi ktoś z Was wyliczyć odległość z jakiej zrobiłem to zdjęcie, wiedząc, że krawędź freza przesłoniła płaszczyznę freza do niej przyległą? Dla pierwszej osoby która wyśle rysunek schematyczny/wzór stawiam piwo*. @Tommaso, Ty już nie musisz, już swoje wygrałeś.

To, że zrobiłem zdjęcie z odciągniętą koronką, to nie dlatego, że nie wiem, że należy ją dokręcić. Albo, żeby pokazać kształ uszczelki i tubusa. Chciałem zatrzymać sekundnik dokładnie w tej a nie innej pozycji, bo moja estetyka podpowiadała mi, że będzie tam ładnie wyglądać. A nie miałem ochoty polować co minutę na jedno zdjęcie.

To, że obiecałem zdjęcia na poniedziałek, wynikało z tego, że wyjechałem na weekend z DJ na ręku poza miasto. I Gustawie6666 nie było żadnego powodu w sobotę wieczorem mnie poganiać.

Panowie, nie musicie myśleć dla mnie. Myślcie dla samych siebie. I zanim wylejecie na mnie za tego posta kolejną porcję hejtu, pomyślcie. Macie takie ładne i drogie zegarki. Jesteście z nich dumni. Ale czy one były by dumne z Was?

Łukasz

*) Piwo w knajpce jeżeli jesteś z okolic Krakowa, 10pln przelewem na konto jeśli spoza.

Edytowane przez wo3kie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiLl9PA4YfXAhVCJlAKHYB2DpMQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.teatimebrewpub.pl%2F&usg=AOvVaw1IHJE3KA2Om8LsDC3xu6gV

Tu byłem w ubiegłym tygodniu, ale piwo mają droższe :P , po 12pln :D

P.S Ty też masz "nauczkę" ;) że zdjęcie zegarka musi być precyzyjne..., jak zegarek. :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoda Ty to o precyzji zdjęć się lepiej nie wypowiadaj :D choć ostatnio widać delikatnie poprawę ;)

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, nie musicie myśleć dla mnie. Myślcie dla samych siebie. I zanim wylejecie na mnie za tego posta kolejną porcję hejtu, pomyślcie. Macie takie ładne i drogie zegarki. Jesteście z nich dumni. Ale czy one były by dumne z Was?

Troche chyba przesadzasz z tym "mysleniem", bo chyba wlasnie Koledzy (wbrew pozorom) mysleli ogladajac Twoje zdjecia a to, ze popelnili blad, nie oznacza, ze nie mysleli - bo bledow nie popelnia tylko ten, kto wlasnie nie mysli B)

Tutaj na forum walczymy dosc ostro z podrobkami a pojawiaja sie i w tym miejscu (czasem zeby sprawdzic czy widac, czasem dla jaj a czasem z proznosci), dlatego bardzo dobrze, ze sa ludzie, ktorzy doszukuja sie 100% pewnosci nawet kosztem pomylki B)

A tak z ciekawosci - jesli na zdjeciu tak bliskim nie widac frezow, to co - Koledzy mieli robic eksperymenty i obliczenia kiedy i czy w ogole taka sytuacji ma miejsce??? Jest ewidentny blad na zdjeciu i przeklamanie - prosimy o uwierzytelnienie i koniec. Za duzo tu bylo idiotow i oszustow, aby sie roztkliwiac nad nowymi a ten, kto robi bylejakie zdjecia musi liczyc sie z konsekwencjami. A za taka ostroznosc nalezy podziekowac a nie jeszcze wywody o "mysleniu" prawic ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę, że największą nauczką dla nas wszystkich powinno być to, żeby zdjęć takiej jakości nie zamieszczać, a już w żadnym wypadku nic na ich podstawie nie oceniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Nie każdy jest wybitnym fotografem, dlatego zdjęcie nie zawsze musi być rewelacyjne. Ale z drugą częścią odpowiedzi masz oczywiście racje - powinniśmy poprosić o lepsze nim zaczynamy oceniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi