Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Sub tak dobrze sie sprzedaje, ze nie wierze, iz teraz dadza nowego. Mysle, ze zostawiaja to na jakas okragla rocznice - cos jak z SD B)

A tak z ciekawosci - czy Rolex kiedys wypuscil jakies limitki? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ref.228206 Platinum Limited Edition Arabic Script New 2017.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Są tez boutique edition, chyba niezbyt popularne, ale są. np. Ten 116610ln z 2014 dla AD z Kanarów.

202-203-e1511866285650.jpg

b65caa0314ebb8b75fb1fe7ee685d331.jpg

d77e10f0598e88ff4aab80a328489651.jpg

bbbee47bdab4851fd57b031b3497f398.jpg

c373a27b8b4861512ae24e17cf0f08f3.jpg

8eef3d625a90a699db408180f801e2af.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie sposób nie wspomnieć o słynnym COMEX-ie, choć nikt tak naprawdę nie wie, ile ich powstało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

COMEXa były dwie wersje/modele prawda? jedna dla nurków, druga dla pracowników administracyjnych firmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno było 100 szt. na bazie SD 16600 w głównej dostawie, ale ile powstało później na bazie Submarinera, to nie wie nikt. Szacuje się, że razem powstało +/- 150 szt., ale Rolex nigdy tego nie potwierdził.

Choć niektóre źródła mówią o tym, że Submarinera Comex 16800 było 300 szt.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to byłby ładny Submariner ale nie sądze aby takiego pokazali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są tez boutique edition, chyba niezbyt popularne, ale są. np. Ten 116610ln z 2014 dla AD z Kanarów.

To chyba jednak AD z Majorki, bo pamietam że mierzyłem tam ostatnio kilka zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

To chyba jednak AD z Majorki, bo pamietam że mierzyłem tam ostatnio kilka zegarków.

Masz rację, nawet jest napisane "Palma de Mallorca". Las Palmas jeszcze we mnie siedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifimg_5911.jpg

z dedykacją dla Markizy :)

Dariusz,dzięki za dedykacje.

Nie wiem czy się mogę odzywać?

Ponieważ już po raz drugi założono mi w bardzo bezczelny sposób kajdanki na usta. post-102245-1517693548,753_thumb.jpg

Absolutnie się nie zgadzam na takie traktowanie. Czy w temacie „zegarki” można się pośmiać???

Czy ostre zatwardzenie obowiązuje ???

Bardzo mało przebywam w Polsce i nie zdałam sobie sprawy , że jest taki brak humoru. Współczuje wszystkim !!!!

A co do Comex

Współpraca między ROLEX i firmą COMEX rozpoczęła się w latach 70,a zakończyła w 2004 roku niewielką serią SUBMARINER DATE i SEA-DWELLER oraz bardzo małą ilością DAYTONA w stali.

Te przetestowane zegarki pozwoliły firmie ROLEX ulepszyć uszczelki na dużych głębokościach, a także ich stal, na ryzyko korozji wody morskiej.

W ciągu 35 lat około 1800 zegarków ROLEX COMEX zostało wyprodukowanych w różnych wzorach, z których niektóre są bardzo rzadkie, jak 5514, nurkowania HYDRA, SUBMARINER DATE 1680 ...

Z historii szacuje się , że mniej niż połowa tych zegarków pozostała w dobrym stanie i można je było zweryfikować.

Duży problem, szacuje się ....???stratę tarcz COMEX.

Niektóre tarcze są montowane na prawdziwym ROLEXIE, ale mają fałszywe napisy COMEX.

Inne są tylko wymiennymi tarczami COMEX, które nie mają nic wspólnego z oryginalnym COMEX.

Szkody na rynku są znaczne, zbyt późno, by szkoda została naprawiona.

Piękny i autentyczny ROLEX COMEX bije rekordowe ceny każdego roku.

Teraz już się nie śmieje.

Ponieważ bardziej mi się chce płakać , z tego waszego nastroju.

A ten „rk7000” może mi już zabrać te 2 ostatnie punkty. Nie lubię szantażu.

Może jeszcze kiedyś będziemy mieli okazje się spotkać. Pożyjemy ,zobaczymy.

EXPERTEM nie jestem. Ale trochę się znam. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja nie limitowana, żadne butik edyszon - zwykły, stary Sub ;)

post-48855-0-14062200-1517695217_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_2292.jpg

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja nie limitowana, żadne butik edyszon - zwykły, stary Sub ;)

Klasyka, czyli to co lubię najbardziej :D

Ten zegarek się nigdy nie znudzi, nie to co jakieś Pizze Domino's

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dariusz,dzięki za dedykacje.

Nie wiem czy się mogę odzywać?

Ponieważ już po raz drugi założono mi w bardzo bezczelny sposób kajdanki na usta. attachicon.gifIMG_0608.JPG

Absolutnie się nie zgadzam na takie traktowanie. Czy w temacie „zegarki” można się pośmiać???

Czy ostre zatwardzenie obowiązuje ???

Bardzo mało przebywam w Polsce i nie zdałam sobie sprawy , że jest taki brak humoru. Współczuje wszystkim !!!!

A co do Comex

Współpraca między ROLEX i firmą COMEX rozpoczęła się w latach 70,a zakończyła w 2004 roku niewielką serią SUBMARINER DATE i SEA-DWELLER oraz bardzo małą ilością DAYTONA w stali.

Te przetestowane zegarki pozwoliły firmie ROLEX ulepszyć uszczelki na dużych głębokościach, a także ich stal, na ryzyko korozji wody morskiej.

W ciągu 35 lat około 1800 zegarków ROLEX COMEX zostało wyprodukowanych w różnych wzorach, z których niektóre są bardzo rzadkie, jak 5514, nurkowania HYDRA, SUBMARINER DATE 1680 ...

Z historii szacuje się , że mniej niż połowa tych zegarków pozostała w dobrym stanie i można je było zweryfikować.

Duży problem, szacuje się ....???stratę tarcz COMEX.

Niektóre tarcze są montowane na prawdziwym ROLEXIE, ale mają fałszywe napisy COMEX.

Inne są tylko wymiennymi tarczami COMEX, które nie mają nic wspólnego z oryginalnym COMEX.

Szkody na rynku są znaczne, zbyt późno, by szkoda została naprawiona.

Piękny i autentyczny ROLEX COMEX bije rekordowe ceny każdego roku.

Teraz już się nie śmieje.

Ponieważ bardziej mi się chce płakać , z tego waszego nastroju.

A ten „rk7000” może mi już zabrać te 2 ostatnie punkty. Nie lubię szantażu.

Może jeszcze kiedyś będziemy mieli okazje się spotkać. Pożyjemy ,zobaczymy.

@Markiza- możesz być spokojną - jeżeli nie bedziesz trollować to tych dwóch punktów Ci nie zabiorę :)

Zdaj sobie tylko sprawę, że rejestrując sie na tym forum zaakceptowałaś  pewien regulamin  :)

Miłego wieczoru życzę  :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Comex Daytona.....Aha

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A ja myślałem że pokażesz nam Daytone Comex ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Główny "rzut" zegarków "Comex" zakończyło się w roku 1997...z jaką seria? No właśnie...U

Potem była przerwa, i kolejny mały rzut był ze seria F w 2004. Coś tam jeszcze wyszło 2008, ale jak i dlaczego to nikt dokładnie nie wie.

Mała info...każdy Rolex Deepsea, jest testowany na głębokości 4.875 m (25% więcej niż na tarczy podane) i na urządzeniu które zostało skonstruowane przez?.... Comex

A teraz poproszę tę Daytonę....ona musiał być chyba najważniejszym projektem, w temacie głębokiego nurkowania

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do meritum i cytując słowa ekspertki z 30 letnim doświadczeniem zegarmistrzowskim ( uszczypliwie dodając że Hublota na zdjęciu nie rozpoznała ) - czekam na tę stalową Daytonę Comex.. chciałbym zobaczyć, gdyż nigdy nie widziałem, a ponieważ nie dysponuję 30letnim doświadczeniem , więc się chętnie nauczę 

poniżej cytat z Markizy z poprzedniej strony 

"

A co do Comex

Z historii szacuje się , że mniej niż połowa tych zegarków pozostała w dobrym stanie i można je było zweryfikować."

Edytowane przez dariusz chlastawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi