Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijam czy ładne czy nie. Niewiarygodnie precyzyjna ręka. Mistrzostwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet zniszczył wzorkami bransoletę.Ja jestem na nie.Ale pewnie może się wielu podobać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik wstawiłem raczej by pokazać jak to na żywo powstaje, a nie pytać kto jest na tak, czy na nie :D

W temacie mogę jedynie zauważyć, że to bardzo względna kwestia - Rolex sam wypuszczał "wzorki na bransoletach", które mi w ogóle nie podchodzą. Konkretnie bark albo florentine finish na Day Date'ach.

IMG_4861_988b4f36-bedd-4fee-a528-bc1c8bf

18038-rolex-daydate-8msb-chmpstk-bark-l.

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Youtube zaproponował mi przed chwilą fajny filmik. Temat poruszany kilka razy, ale dopiero teraz widzę jak ciekawie to wygląda podczas tworzenia.

Genialna sprawa, piękna rzecz. Dzięki za filmik. Akurat do takiego projektu predystynowałbym DJ lub OP, bo w sportowym zegarku pasuje to jak świni siodło ale sama idea piękna.

Kiedyś sobie takiego strzelę.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@vitriol, w 100% będzie ciężko, ale i 6-cyfrowe (podając 1 przed 5-cyfrowym) działa.

Everoose gold ja mam pod "5", w mojej tabelce.

Tarcze również maja kody, ale nie ma ich w referencji. Do niektórych referencji można dobrać różne tarcze. Jednak, na amerykańskich papierowych certyfikatów, jest ogółem napisane pełny numer zegarka, w postaci referencji + tarcza + bransoleta, tzw "style No" - poniżej zdjęcie:

24e2e433a07798c1de69ec5f9b7ab0c6.png

166=Diver / 1=kręcony bezel / 0=stal / 30(tarcza)= 3(czarna) 0(indeksy) / 9325=93250 (bransoleta)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Bartek.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie. Sorrki jezeli temat byl juz wczesniej walkowany ale z checia poznalbym wasza opinie. Wyglada na to, ze mojemu DJ przyda sie serwis. Nie mieszkam w Polsce i koszt zrobienia takiego serwisu u lokalnego AD wydaje mi sie dosc spory - okolo 600 - 650 euro. Zastanawiam sie czy moze przy okazji pobytu w Polsce moglbym to zalatwic u jakiegos polskiego AD taniej a moze tez szybciej - tutaj bede musial poczekac okolo miesiaca. Macie moze jakies doswiadczenia z serwisem w Polsce i cenami? Zastanawia mnie rowniez czy moze nie warto rozejrzec sie za serwisem poza AD chociaz nie mam za bardzo wiedzy jak ksztaltuja sie ceny i szczerze to jednak chyba wolalbym zalatwic to u AD nawet jezeli przeplace. Co byscie mi doradzali i co wy wybierac w przypadku serwisu waszych zegarkow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym Tobie radził wydać te 600 euro i mieć spokój na kolejne 10 lat. Zegar będzie jak nowy, odświeżony, wymienione wszystko co uległo zużyciu w werku. Pan "Janusz" nie zrobi porządnego serwisu bo będzie miał bardzo utrudniony dostęp do części. Pytanie jeszcze co dolega Twojemu zegarowi, który to rok, czy miał już serwis itd

W PL u Pieśkiewicza czy AD zapłacisz tyle samo...

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie sklaniam ku wydaniu tych 600 euro szczegolnie, ze zegarmistrz, ktory pracuje u lokalnego AD zrobil na mnie bardzo pozytywne i profesjonalne wrazenie i ponadto wydaje sie, ze serwis obejumje sporo wiecej niz standardowe czyszczenie, ktore moglbym miec u Pana "Janusza" :) Bylby to pierwszy serwis zegarka ktory mam od 2012 ale sporo przelezal wczesniej u AD u ktorego go kupilem. Do tego uzywam go w zasadzie codziennie dlatego zalezy mi, zeby serwis byl zrobiony porzadnie

A jak sie ceny serwisu ksztaltuja w Polsce?

Edytowane przez maze123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik dobrze znam co do precyzji w grawerowaniu mistrzostwo jednak sam bym się na taki zabieg nie zdecydował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nowy, odświeżony, wymienione wszystko co uległo zużyciu w werku.

To "zużycie w werku" to może być też słowo klucz . Chociaż skojarzenia zegarek - cebula nie przebije .

Rolek jest zaprogramowany na chód uważny , a ten na pewno jest bardziej męczący od chodu swobodnego często stosowanego w innych zegarkach .

To może uzasadniać potrzebę częstego ( połączonego z wymianą całych "podzespołów") serwisu w ... wiadomo .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To "zużycie w werku" to może być też słowo klucz . Chociaż skojarzenia zegarek - cebula nie przebije .

Rolek jest zaprogramowany na chód uważny , a ten na pewno jest bardziej męczący od chodu swobodnego często stosowanego w innych zegarkach .

To może uzasadniać potrzebę częstego ( połączonego z wymianą całych "podzespołów") serwisu w ... wiadomo .

Jeżeli jeden serwis na 10 lat uważasz za częsty...masz do tego prawo.

Daytona u mnie w rodzinie chodzila bez serwisu 20 lat ale to tez pewnie żałosny wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lubianej przez nas strony, tym razem o Explorerach. Enjoy.

Dzięki Bartek, super filmik. Coraz bardziej kusi mnie ExII, żałuję że się nie zdecydowałem jak miałeś na zbyciu bo raczej ta starsza wersja bardziej by mi odpowiadała, nowy chyba byłby za duży chociaż w ręce go nie miałem.

Edytowane przez Bugs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek daytona 20 lat bez serwisu? świetny wynik

Jestes jeszcze w jej posiadaniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek daytona 20 lat bez serwisu? świetny wynik

Jestes jeszcze w jej posiadaniu?

Tak, Tata nosi ją codziennie :) . Co ciekawe, po tych 20 latach nie było potrzeby nic wymieniać. Werk został wyczyszczony i naoliwiony.

Jarku - nowy będzie za duży raczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Daytona dwadzieścia lat ( raczej norma a nie żaden świetny wynik), nic do wymiany w środku ,dobry chód , zakres serwisu : czyszczenie , konserwacja , regulacja , a mechanizm z z komplikacją . .

Jak to się ma do tego Twojego " zużycia w werku " ( prostym jak drut) po kilku latach , serwis koniecznie w ... .

Stąd mój krotochwilny post o uważnym chodzie .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartku puść foty jak będziesz miał więcej czasu na pw jestem ciekaw jej stanu po 20 latach ,to piękna pasja rodzinna widzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Tata nosi ją codziennie :) . Co ciekawe, po tych 20 latach nie było potrzeby nic wymieniać. Werk został wyczyszczony i naoliwiony.

Bartek możesz napisać mi Gdzie był serwisowany zegarek. Był tez polerowany? Fajnie ze daytona tyle wytrzymała bez wymiany czesci- niesamowite! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie Daytona dwadzieścia lat ( raczej norma a nie żaden świetny wynik), nic do wymiany w środku ,dobry chód , zakres serwisu : czyszczenie , konserwacja , regulacja , a mechanizm z z komplikacją . .

Jak to się ma do tego Twojego " zużycia w werku " ( prostym jak drut) po kilku latach , serwis koniecznie w ... .

Stąd mój krotochwilny post o uważnym chodzie .

Czepiłeś się jednego słowa Kolego zupełnie niepotrzebnie żeby tylko po raz kolejny podśmiewać się z marki bądź forumowiczów.

Nauczony doświadczeniem nie będę z Tobą dalej dyskutował. Dobrego dnia życzę.

Gasp - jasne, pstryknę coś jak się będę widział z Tatą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nauczony doświadczeniem nie będę z Tobą dalej dyskutował.

W sumie mógłbym powiedzieć to samo . Pozdrawiam .

A generalnie to lubię ten rodzaj surrealizmu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się tego obawiam chociaż jest za to bardziej czytelny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@LMed - jaki/e zegarek/zegarki nosisz (marka / model) ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi