Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

W Silesi było pare DJ-ów przed świetami, postaram się tam wpaść w tym tygodniu żeby skrócić bransoletę wiec mogę dać znać co tam na stanie ;) ważne maja mieć remont od przyszłego tygodnia i będzie zamknięte

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PrezesPolski

Uciesze się z przymiarki każdej konfiguracji. Mnie interesuje gładki bezel na jubilee, dark rhodium, albo totalnie sportowa wersja na oyster. W GK będę na pewno to spróbuję.

Na placu Konstytucji 6 w miejscowości Warszawa, były ze 2 DJ w rozmiarze 41 i sporo maluchów, rzecz się działa w ostatni poniedziałek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry

070449b82a49cc71b118f156a872468e.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andreas, szacunek. Za wiedzę i za anielską cierpliwość :)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj jeszcze mnie nie było, więc się przywitam ;) ...

IMG-20190102-193815.jpg

IMG-20190102-194051.jpg

Pozdrawiam,

Marcin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, gratki Milgaussa Wrzuć jeszcze zdjęcie nadgarstkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, gratki Milgaussa Wrzuć jeszcze zdjęcie nadgarstkowe.

Dzięki. Zdjęcia robione tak "na szybko", w weekend może będzie więcej czasu i lepsze światło, to na pewno pokażę go na nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Gratuluje Milgaussa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wszystkie gratulacje,

pozdrawiam,

Marcin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z braku laku wszedłem dzisiaj w FAQ na stronie rolexa i dowiedziałem się że przegląd zegarka jest zalecany „w przybliżeniu 10 lat w zależności od modelu” zawsze myślałem, że jest to połowa tego czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa ma już swoją historię. Wkrótce po wprowadzeniu przez Omegę 5 letniego okresu serwisowego dla modeli z nowymi mechanizmami Rolex wysłał list z taką rekomednacją do swoich AD. Teraz widać to już oficjalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mma - gratuluje - super wybor - najladniejsza wersja Milgaussa  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje Milgaussa, to ciekawy model i wcale nie taki powszechny.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mma - gratuluje - super wybor - najladniejsza wersja Milgaussa :)

Zdecydowanie. Dla mnie w sumie jedyna.

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zwróciłem na to ostatnio uwagę. Pamiętam jak wałkowany był temat po jakimś wywiadzie/wizycie w Rolexie i zakończył się wnioskiem, że "Rolex oficjalnie nie zaleca serwisu co 10 lat, tylko jedynie poinformował, że średnio po takim właśnie czasie użytkowania trafia do ich serwisu zegarek". Teraz widocznie to już ich "zalecenie" i to oficjalne.

Jak odbierałem swój zegarek w grudniu 2018 otrzymałem oficjalną informację, że zalecają pierwszy serwis GMT Master II po 10-ciu latach. W ramach tego serwisu jest czyszczenie, konserwacja, wymiana ewentualnie uszkodzonych elementów, ustawienie precyzji chodu oraz fabryczne polerowanie/szczotkowanie koperty i bransolety. Wszystko w ramach ceny przeglądu serwisowego, która na dzień dzisiejszy wynosi trochę powyżej 3k. Z fabrycznej polerki można zrezygnować - wtedy trzeba zaznaczyć to na wniosku serwisowym:)

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, temat był wałkowany, pamiętam jeszcze kwestię "cudownego smaru".

Myślałem ze ta kwestia to już przeszłość....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eb98bdbfaca00d57c55a58093f03fe82.jpgdbbbc8d04379759f259282837f7cac3b.jpg1d04998859d80640593a2e773de8f17d.jpg

Witam kolegow ze wspólnym zboczeniem ;)

Stoję przed wyborem kupna explorera II Ref 16570.

Czy ktoś może rzucić okiem czy jest coś podejrzanego ? Jak dla mnie wszystko sie zgadza ale wole sie upewnić zanim pójdę oglądać osobiście .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sytuacja podobna jak ze zmianą certyfikatu Superlative Chronometer do -2s/+2s. Od dawna mogli to oficjalnie zrobić, bo trudno mi uwierzyć, że coś się zmieniło w konstrukcji/technologi takiego cal. 3135, skoro wcześniejsze egzemplarze chodzą równie dokładnie.

ostatnio Mariusz (Mcintosh) wklejał broszurkę pdf odnośnie licznych udoskonaleń w mechanizmie serii 32XX, m.in. nowy wychwyt itd, były tam podane procentowe korzyści wzrostu efektywności. Chyba, że to znowu marketing...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zapytania kolegi Kluzik: A sprzedający „się zgadza”? , zestaw bransoleta , pudła, papiery? No i o ile nie znam sprzedającego to ja Rolexa z drugiej ręki pokazałbym doświadczonemu serwisowi.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale nowa norma dla -2s/+2s została wprowadzona przed cal 32xx i objęła 31xx, a tam nic się nie zmieniło.

Poza smarem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zapytania kolegi Kluzik: A sprzedający „się zgadza”? , zestaw bransoleta , pudła, papiery? No i o ile nie znam sprzedającego to ja Rolexa z drugiej ręki pokazałbym doświadczonemu serwisowi.

Cześć zgadza nie zgadza z innego kraju jest forum wiec raczej nie dopatrzy sie . Nie ma pudel ani papierów bransolety tez nie ma. Jedyne co ma to papier oryginalności od lokalnego ad rolexa . Wieloletni członek forum i ma na swoim koncie pare sprzedaży . Chce sprzedać za ok 15k pln i sie na razie zastanawiam.

Akurat ten model zawsze mi sie podobał

Post mój jest wyłącznie po to aby ktoś rozsądnie bez emocji mi pomógł bo jak wiecie może czasem być za bardzo emocjonalnie

Dla mnie podejrzany jest brak bransolety. ;) Jeśli nie ma również pudełka i papierów, to cena musiałby być ultraokazyjna, żebym go kupił (10-12 tys. zł?).

Wiesz co tutaj ludzie w Szwecji maja bardzo dużo rolexow i czasem jest tak ze jest na sprzedaż tylko sam zegarek bez niczego. Ktoś sobie zatrzymuje np bransoletę do innego modelu aby moc zmieniać ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi