Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon, Batman to jest to Nawet na tej gumie wygląda dobrze ;)

2d62f6c4b3cdc280274ccbca8604ea97.jpg

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny zestaw Szymon.

Sześciocyfrowym  te pasowane gumy leżą idealnie, czego o paskach powiedzieć nie można.

post-89160-0-43411700-1551539052_thumb.jpg

post-89160-0-76132900-1551539057_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paski z endlinkami zawsze wyglądają słabo, nawet „fabryczne” w daydaytach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Michal:) fakt paski słabo w tych modelach...:(

Mariusz, ja bym powiedział, że na bransie tez daje radę :)))

Edytowane przez nomysz4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Akurat zegarmistrzostwo Patek Philippe reprezentuje najwyższy poziom.

Przecież to nieprawda. Jest wiele niszowych manufaktur reprezentujących wyższy poziom i pogląd na zegarmistrzostwo / rozwiązania techniczne. Będziesz żądał przykładów? - RM lub Urwerk, na przykład. Pewnie zarzutem będzie, że to nie "zegarmistrzowskie sieciówki" jak PP, VC lub AP i wiele gorszych manufaktur, jednak przecież zegarmistrzostwo się na nich nie kończy i trzeba brać pod uwagę też tych niszowych...

Edit

usunałęm h, w Uhrwerk. Ma być Urwerk i wtedy jest git. 

Edytowane przez hubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szymon, super na tej gumie.

Jakie masz zapięcie w tej gumie

hubex "zaraz" będzie się działo ;) a ja wychodzę :( na imprezę.

I znów w wątku Rolka. :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to nieprawda. Jest wiele niszowych manufaktur reprezentujących wyższy poziom i pogląd na zegarmistrzostwo / rozwiązania techniczne. Będziesz żądał przykładów? - RM lub Urwerk, na przykład. Pewnie zarzutem będzie, że to nie "zegarmistrzowskie sieciówki" jak PP, VC lub AP i wiele gorszych manufaktur, jednak przecież zegarmistrzostwo się na nich nie kończy i trzeba brać pod uwagę też tych niszowych...

Edit

usunałęm h, w Uhrwerk. Ma być Urwerk i wtedy jest git.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D6zn1fTtbp84&ved=2ahUKEwi4xPenhOTgAhUnw4sKHXv9B9IQwqsBMAV6BAgLEAU&usg=AOvVaw2HD6fieFBSETdOMIOtEubC

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Szymon, super na tej gumie.

Jakie masz zapięcie w tej gumie

hubex "zaraz" będzie się działo ;) a ja wychodzę :( na imprezę.

I znów w wątku Rolka. :lol:

Nic nie będzie się działo. Przecież to co napisałem to prawda. Szkoda tylko że w tym wątku, bo to off-topic. To tylko manifestacja moich poglądów. Wywalą to i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@McIntosh natomiast pisze w tonie jak by opisywał 5 cud świata...

Wcale sie nie dziwie - przy takich problemach jak przechodzil np. ze swoim np. RO, to taki DJ jest jak osmy cud swiata :D;)

Tylko coz - my juz Mu dawno pisalismy, ze Rolexy tak maja, a On nie wierzyl. Skuszony i zachwycony nowym mechanizmem zakupil i... szok! :blink:  Wszystko co tu wypisywalismy, to prawda :)  Jednak z ta roznica, ze my tak samo mielismy z 3135, dlatego dla nas to normalne i w nowym mechanizmie zmienila sie tylko rezerwa ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie będzie się działo. Przecież to co napisałem to prawda.

...

Dokładnie.

Ale sam wiesz. Nie wszyscy to wiedzą. A nawet jak wiedzą to przez usta nie przejdą im takie słowa. Bo jak coś może być "lepsze" od PP.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Dokładnie.

Ale sam wiesz. Nie wszyscy to wiedzą. A nawet jak wiedzą to przez usta nie przejdą im takie słowa. Bo jak coś może być "lepsze" od PP.

Prezesie, nie ma co zaśmiecać wątku. 70h rezerwa chodu to nie jest dla mnie coś wielkiego - a te wszystkie innowacje mogą się potem okazać chorobą wieku dziecięcego. Tutaj jednak pozostanę konserwatystą - chcę rolexa ze starym mechanizmem.

Edytowane przez hubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się ma wg was wyrafinowane również w formie zegarmistrzostwo urwerka do patka grandmaster chime?

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się ma wg was wyrafinowane również w formie zegarmistrzostwo urwerka do patka grandmaster chime?

A to pytanie nie powinno być w wątku o homarach... ?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Rolex zrobił swietny nowy mechanizm, i chwała mu za to, ale bez uderzeń w wysokie tony, to norma w branży, wielu tak robi, i zastrzega sobie patentem swoje nowe rozwiązania.

@McIntosh natomiast pisze w tonie jak by opisywał 5 cud świata...

Rolex osiągnął precyzję pomiaru czasu na nietuzinkowym poziomie, a efekty działania nowego mechanizmu nie są normą w branży. Wręcz przeciwnie, są poza zasięgiem większości konkurencji. Kup sobie chociaż jednego Roleksa, a sam się przekonasz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dwa nagie miecze zostały wbite na udeptanej ziemi ;)

1001_foto_3081_foto_3236x800.jpg

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex osiągnął precyzję pomiaru czasu na nietuzinkowym poziomie, a efekty działania nowego mechanizmu nie są normą w branży. Wręcz przeciwnie, są poza zasięgiem większości konkurencji. Kup sobie chociaż jednego Roleksa, a sam się przekonasz.

Ale cały czas odnoszę wrażenie, że mówisz nam, że ta precyzja dotyczy WYŁĄCZNIE nowego mechanizmu, a my próbujemy Ci powiedzieć, że 3135 ma identyczną precyzję, o czym może zaświadczyć wielu z nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojoj, co Ty pleciesz :)

Poniżej masz wyniki budżetowego powermatica, i to z 80 rezerwa chodu, nie 70...post-107633-0-64451600-1551555763.jpgpost-107633-0-04031900-1551555849.jpg

Wyplatasz prawdy objawione o których wszyscy wiedzą od lat, musisz mieć świadomość ze to Ty jesteś jednym z nielicznych dla których jest to nowość.

Całe lata fascynacji AP i deprecjonowania Rolexa zaciemnily Ci osąd, przecież nie tylko ja pamietam jakie jeszcze niedawno miałeś zdanie na temat poziomu zegarmistrzostwa które reprezentuje Rolex?

Pora uzupełnić wiedzę, i wrócić do lektury tego tematu z przed kilku lat, a sam się przekonasz ze nie jesteś 'Kolumbem"

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ale cały czas odnoszę wrażenie, że mówisz nam, że ta precyzja dotyczy WYŁĄCZNIE nowego mechanizmu, a my próbujemy Ci powiedzieć, że 3135 ma identyczną precyzję, o czym może zaświadczyć wielu z nas.

Mój ostatni post był odpowiedzią na wpis Marka. Zacytowałem fragment tekstu do którego się odniosłem. Nie podważam wysokiej precyzji pomiaru czasu kalibru 3135.

Całe lata fascynacji AP i deprecjonowania Rolexa zaciemnily Ci osąd, przecież nie tylko ja pamietam jakie jeszcze niedawno miałeś zdanie na temat poziomu zegarmistrzostwa które reprezentuje Rolex?

Nowy mechanizm chwalę od dnia premiery. Marek, kiedy pokażesz zdjęcia swojego mitycznego Roleksa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, kiedy pokażesz zdjęcia swojego mitycznego Roleksa?

Jestem w Warszawie, gdzie i za ile mam podjechać?

No chyba ze Ty się pofatygujesz na Targówek, to zapraszam.

Podać adres na pw?

Nowy mechanizm chwalę od dnia premiery.

A ja chwalę Pana nawet jak idę ciemną doliną...

Pisze o tym jak przez lata całe lekceważąco pisałeś o Rolexie, nikt tu sklerozy nie ma.....

Teraz się nim podniecasz jak wcześniej AP...

Zaraz bedzie inna marka i znów te peany...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ostatni post był odpowiedzią na wpis Marka. Zacytowałem fragment tekstu do którego się odniosłem. Nie podważam wysokiej precyzji pomiaru czasu kalibru 3135.

Cytuję, podkreślenie moje: "Rolex osiągnął precyzję pomiaru czasu na nietuzinkowym poziomie, a efekty działania nowego mechanizmu nie są normą w branży"

Niby nigdzie nie napisałeś, że w starym było gorzej, ale taką wypowiedzią to sugerujesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bo znowu pójdziemy na weekend na materace ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos moze co sie dzieje z Kolega LMedem?

Ten watek bez niego to juz nie to samo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bo znowu pójdziemy na weekend na materace ;)

Czyli na wojnę totalną? Modzi na to nie pozwolą, wpakują nas do zamrażarki. 

Zauważcie, że w tym wątku nawet miłośnicy Rolexów potrafią się spierać z ... miłośnikami Rolexów. To ewenement forumowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi