Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, nicon napisał(-a):

Niby nuda, a zamieszki pod Krukiem może wywołać.

Tylko dopóki można sprzedać z zyskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Butik napisał(-a):

WIem, że nuda, ale wrzucam z kronikarskiego obowiązku.

IMG_5058.jpg

IMG_5059.jpg

Pogratuluję i od razu zapytam o pierwsze wrażenia. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WIem, że nuda, ale wrzucam z kronikarskiego obowiązku.

IMG_5058.thumb.jpg.a5784c1aeddba0c73c51b090668448fa.jpg
IMG_5059.thumb.jpg.befa14ce150a68599fa780c5df6ae148.jpg
No nareszcie jakiś porządny zegarek
Tylko nie świruj z paskami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Pogratuluję i od razu zapytam o pierwsze wrażenia. 

No właśnie sam nie wiem, bardzo dużo ambiwalentnych odczuć.

Nigdy nie byłem fanem roleksa, z tym się nie ukrywałem.

Gdzieś z tyłu głowy mam jakieś negatywne emocje związane z tą marką (nie do końca pamiętam dlaczego ;)) i to nie pomaga.

Z drugiej strony to jednak brzmi i wszyscy wiedzą, co to jest.

Z trzeciej strony Sub jest tak oklepany, że szok.

Z czwartej strony jak mu się bliżej przyglądam to całkiem dobrze sklecony sikor.

Z piątej strony czarno-biały niczym nie wyróżniający się diver. Z kolejnej - wyróżniający się, bo z daleka prawie każdy wie co to. No i to nie do końca mi odpowiada ;)

Z kolejnej - jeszcze nie wiem czy nosi się wygodnie czy nie. Trochę dziwnie skrócono mi bransoletę - podobno tak ma być, tylko ja inne nieprawidłowo nosiłem, ale jednak przyzwyczaiłem się i nie wiem czy nie poproszę ponownie o przełożenie jednego pół ogniwa na drugą stronę zapięcia.

Jak moje Hausgestapo zobaczyło ten sprzęt na ręku, to powiedziało "przecież taki miałeś" (chodziło jej o SMP300 ;)).

Itepe itede - miotają mną emocje, potrzebuję czasu, bo jest walka wewnętrzna.

PS - piszę lekko pod wpływem, więc wybaczcie ;) Idzie kolejna szklanka rudej na myszach, tylko wciąż nie wiem czy opijam z radości czy żałoby 😆

Edytowane przez Butik

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to walcz, bądź twardy a nie miętki. Jak przez rok wytrzymasz, to jest szansa na dożywocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Butik, pokręć sobie bezelem, poczujesz się, jakbyś płynął pod żaglami. Dopij to, co masz w szklance i skrobnij kolejne dwa zdania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, pdb napisał(-a):

W Polsce rzeczywiście nie zdobył jakoś uznania. Za to na globalnych grupach Omegi wciąż jest mocno poszukiwany i ludzie narzekają, że czekają po dwa lata.

Szczerze mówiąc dziwi mnie to - zwłaszcza przy obecnych cenach Moonwatcha, EW zaczyna być jeszcze bardziej atrakcyjny cenowo. A jest znacznie lepszy pod każdym względem.

Jest znacznie lepszy ale cena chyba odstrasza. Moze i bym kupil ale za max 60tys….

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, mario1971 napisał(-a):

@Butik, pokręć sobie bezelem, poczujesz się, jakbyś płynął pod żaglami. Dopij to, co masz w szklance i skrobnij kolejne dwa zdania. 

Qwa nie uwierzysz, ale rozmawiałem z moją Domową Szefową o tematach różnych, m.in. o nowym zegarku i przypomniałem sobie, że go jeszcze nie kręciłem. No i zakręciłem. No i przyznam - masakryczny WOW. Z takim klikiem nie miałem jeszcze do czynienia. Chciałem od razu podzielić się eureką z Szanownym Forum i widzę wpis MARIO ;)

Fakt - praca bezela jest bezdyskusyjnie nawet nie porównywalna z czymkolwiek innym i mówię to z pełną świadomością po przerobieniu wielu różnych marek, z Omegą na czela (i podejściem do niej jak groupie), nawet po paru szklankach to słychać i czuć.

Ale i tak musimy trochę ze sobą pobyć zanim będę mógł powiedzieć cokolwiek więcej ;)

Dobra, nie zanudzam już nudnym subem.

Zapodajcie coś ciekawszego na tablicę!

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Butik napisał(-a):

Qwa nie uwierzysz, ale rozmawiałem z moją Domową Szefową o tematach różnych, m.in. o nowym zegarku i przypomniałem sobie, że go jeszcze nie kręciłem. No i zakręciłem. No i przyznam - masakryczny WOW. Z takim klikiem nie miałem jeszcze do czynienia. Chciałem od razu podzielić się eureką z Szanownym Forum i widzę wpis MARIO ;)

Fakt - praca bezela jest bezdyskusyjnie nawet nie porównywalna z czymkolwiek innym i mówię to z pełną świadomością po przerobieniu wielu różnych marek, z Omegą na czela (i podejściem do niej jak groupie), nawet po paru szklankach to słychać i czuć.

Ale i tak musimy trochę ze sobą pobyć zanim będę mógł powiedzieć cokolwiek więcej ;)

Dobra, nie zanudzam już nudnym sumem.

Zapodajcie coś ciekawszego na tablicę!

Jak wytrzymasz do północy, to dopiero doznasz prawdziwej euforii, kiedy wyłapiesz moment zmiany daty. No i jeszcze jedna rzecz odróżniająca sportowe Rolexy od innych zegarków - kultura dokręcania koronki. Tu nie ma lipy, wszystko chodzi idealnie, perfekcyjne spasowanie, nic nie zgrzyta, czuć, że wszystko działa tak jak być powinno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po północy można przetestować lumę pod kołderką.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak wytrzymasz do północy, to dopiero doznasz prawdziwej euforii, kiedy wyłapiesz moment zmiany daty. No i jeszcze jedna rzecz odróżniająca sportowe Rolexy od innych zegarków - kultura dokręcania koronki. Tu nie ma lipy, wszystko chodzi idealnie, perfekcyjne spasowanie, nic nie zgrzyta, czuć, że wszystko działa tak jak być powinno. 

Trochę tych zegarków już miałem i moim zdaniem Rolex tu zupełnie nie wychodzi poza konkurencję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

w Pelagosie tak samo działa koronka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To które inne marki mają taką kulturę pracy bezela, spasowanie koperty z bransoletą? Miłego wieczoru!

d7a66c6309274a0fe9f3884340704ee6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To które inne marki mają taką kulturę pracy bezela, spasowanie koperty z bransoletą? Miłego wieczoru!

d7a66c6309274a0fe9f3884340704ee6.jpg&key=33a1587b112a4779269bf3ce2e3e4988391f8e2a0094bb19c4c40dc347946ec7

Piszesz o kulturze dokręcania koronki jako pierwszym argumencie, a jak dla mnie tu Rolex jakoś wybitny nie jest jeżeli porównujesz z jego poziomem.
Co do niezgrzytania, to niby tyle już Rolexów miałeś, a w żadnym Ci bransoleta nie skrzypiała na początku? U mnie w większości. Co prawda to stan przejściowy, ale mnie to drażniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krystian napisał(-a):

Piszesz o kulturze dokręcania koronki jako pierwszym argumencie, a jak dla mnie tu Rolex jakoś wybitny nie jest jeżeli porównujesz z jego poziomem.

Konkrety. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, machlo napisał(-a):

To jest prostota, klasyka, symetria, czytelność, historia, jakość - wszystko co najlepsze w zegarku. Gratuluję dobrego gustu !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Konkrety. 

Jak zaczniesz pisać o konkretach to chętnie odpowiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki spokój! Proszę potrollować moje paski, fakt, że stary omegowiec kupił rolka, ale nie kłóćcie się o beleco ;)

Rzeczywiście - bezel robi wrażenie, ale koronka w niczym moim zdaniem nie lepsza od SMP czy Tudora, a nakręcanie naciągu do JLC to w ogóle nawet do kostek nie dorasta.

Ale wciąż się przyzwyczajamy, a z każdą kolejną szklaneczką jest nam do siebie bliżej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Krystian napisał(-a):

Co do niezgrzytania, to niby tyle już Rolexów miałeś, a w żadnym Ci bransoleta nie skrzypiała na początku? U mnie w większości. Co prawda to stan przejściowy, ale mnie to drażniło.

W obu moich nic nie skrzypiało...

1 minutę temu, Butik napisał(-a):

Chłopaki spokój! Proszę potrollować moje paski, fakt, że stary omegowiec kupił rolka, ale nie kłóćcie się o beleco ;)

;)

Mam nadzieję, że nie założysz tego Suba na pasek, bo to zbrodnia by była 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mylof napisał(-a):

W obu moich nic nie skrzypiało...

W każdym nowym skrzypi. Po pierwszej kąpieli z mydłem przechodzi. 

12 minut temu, Krystian napisał(-a):

Jak zaczniesz pisać o konkretach to chętnie odpowiem ;)

Nie ze mną te gierki. 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

W każdym nowym skrzypi. Po pierwszej kąpieli z mydłem przechodzi. 

Jeśli w każdym, to pewnie jakieś fejki mi w salonie sprzedali. A kąpiel z mydłem regularnie im urządzam 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mylof napisał(-a):

Mam nadzieję, że nie założysz tego Suba na pasek, bo to zbrodnia by była 😉

Zrobiłem kiedyś próbę na OP białym, już wiem, że nie nie nie ;) Tak więc jak sprzęt u mnie trochę zagrzeje, to  tym wątku nic kontrowersyjnego z mojej strony nie zobaczycie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

d7a66c6309274a0fe9f3884340704ee6.jpg

Christopher ward c60 300 mówię o bezelu 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi