Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Jan napisał(-a):

Data to kwestia preferencji, rolex oczywiście współcześnie kojarzy sie z cyklopem ale submariner to zegarek oryginalne bez daty. Co kto woli :)

"Tusze" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to sie trafilo. Mialo juz nie byc w tym roku nic ..ale okazje trzeba brac. Co prawda  cena + 1500 euro do retail ale  odebrany doslownie godzine temu bo  czlowiek  odpuscil i wolal  dodatkowa kase  wiec warto bylo brac wiec spotkalismy sie u AD.  Wszyscy maja NO DATE to mam i ja. Teraz grzecznie czekam na swoje  zamowienua  w kolejce u  innego AD  ale nie moglem sie powstrzymac. Zona chce mnie eksmitowac , ale przejdzie jej.
20241224_112251.thumb.jpg.3538ac03060806ba4db1500d77a78db5.jpg

Z tym wszyscy to tak bym nie szalał, bo ja nie mam suba a jak będę miał, to z datą Tak czy owak gratulacje, niech cieszy i się nosi jak najdłużej. Żonie przejdzie i się przyzwyczai, znam z autopsji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było jej nie mówić sub się w oczy nie rzuca ;) gratulacje!

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Trzeba było jej nie mówić sub się w oczy nie rzuca ;) gratulacje!

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Nie bylo opcji nie powiedziec bo wyjazd 6 godzin przed wigilia ciezko wyjasnic, ale przy okazji dostanie extra prezent od mikolaja pod choinke😉. Teraz tylko wizyta po swietach u zaprzyjaznionego AD , chyba zmienie  kolejke z   suba na deepsea. Nie ma sensu czekac na cos co juz mam.  Mocno bilem sie w piers ze w nastepnym roku zwolnie z zakupami zegarkowymi, ale to  bardziej uzaleznia od narkotykow🤣. Chcialem to sfinalizowac od reki zeby sie czlowiek nie rozmyslil😂

Edytowane przez piotr76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 12/23/2024 at 1:09 PM, Jan said:

Submariner to zegarek oryginalne bez daty. 

Dokładnie. Czasami myślę ze ludzie nie do końca wiedza/zdają sobie z Tego sprawę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, zbyniu70 napisał(-a):

Jednak to mocny zawodnik , trzeba przyznać 👍

Dwa dni zajęła mi aklimatyzacja po ultra wygodnej Daytonie. Tu czuć zegarek na łapie (153g), w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Pomimo braku AR ma dobrą czytelność, a wykonanie bransolety oraz spasowanie ogniw jest na wyższym poziomie niż w nowszych modelach Suba czy Daytony. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 lat temu założyłem wątek, i już wtedy chciałem mieć Hulka do pary z Batmanem. Hulka udało się 5 lat później kupić, a Batman poszedł do ludzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

wykonanie bransolety oraz spasowanie ogniw jest na wyższym poziomie niż w nowszych modelach Suba

Tu się nie zgodzę. Bransoleta jest porównywalna, a spasowanie przy kopercie zdecydowanie na korzyść nowego wypustu. Mariusz, przecież to od razu rzucało się w oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hubert, nie wiem z którego roku masz Suba. Mój 116610LV ma idealne spasowanie ogniw bransolety i taki jedwabisty szlif w dotyku, że praktycznie nie czuć przejścia pomiędzy nimi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Hubert, nie wiem z którego roku masz Suba. Mój 116610LV ma idealne spasowanie ogniw bransolety i taki jedwabisty szlif w dotyku, że praktycznie nie czuć przejścia pomiędzy nimi. 

Mariusz, miałem obie wersje przez 3 lata i mogłem przez ten czas porównywać do woli. Mam na myśli lepsze spasowanie bransolety z kopertą w 12xxxx. A same bransolety prezentują taki sam poziom wykonania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Próbowaliście DJ z czyms innym niż bransoleta? Staram się coś urozmaicić, zmienić, ale nie bardzo mam pomysł i nie bardzo mogę znaleźć. Czy to kwestia modelu czy koloru tarczy (szara), że nic mi się nie podoba. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Próbowaliście DJ z czyms innym niż bransoleta? Staram się coś urozmaicić, zmienić, ale nie bardzo mam pomysł i nie bardzo mogę znaleźć. Czy to kwestia modelu czy koloru tarczy (szara), że nic mi się nie podoba. 

DJ świetnie wygląda na każdym pasku. Wystarczy, żeby był dopasowany do koperty i bardzo gruby, tak, żeby przykryć całą ścianę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rolex zadbał o to, żeby nowy DJ nie wyglądał dobrze na niczym innym niż bransoleta. Tak wygląda między uchami wykończenie zegarka za około 40k, kwarcowa Certina za 1.5k wyglądała lepiej.
6b3e5dfc4c483011bd3f499dd1e3280d.jpg&key=8e2987a0a7f91b0bef0844219ab0594d44cee43934801bbaffbf26bbe4ae8536

Jak już bardzo chcesz założyć coś innego to zostaje Ci guma. Ale czy to pasuje to już kwestia gustu.

24b3c1f089f1a38671ae127d0cc33f79.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.12.2024 o 03:01, KrysH napisał(-a):

Dokładnie. Czasami myślę ze ludzie nie do końca wiedza/zdają sobie z Tego sprawę. 

Nawet jeśli, to czasy się zmieniają i modele też

Święta, Święta i zaraz po Świętach 😛

IMG_2402.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi