Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do karty to dopiero dzisiaj sprawdziłem, ale lepiej późno niż wcale.

Jest tak jak pisałem wcześniej.

W obu przypadkach brak nazwiska na karcie. Nazwisko jest tylko na gwarancji KRUK.

Na karcie, którą wkleił Matt2405 jest nadrukowane to co powyżej + pieczątka KRUK + data sprzedaży.

Z drugiej strony wydrukowany numer zegarka i model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj znowu ten, zmieniłem pasek I bardzo nowy kolor mi się podoba

post-16365-14347426703512_thumb.jpg

Sent from my Z30 using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Chyba troszke za ciasno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak od Irka tylko grizli w Kanadzie ma większy nadgarstek.... :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

@Wywar

Mógłby być dłuższy to fakt, powiedzmy że nie jest " too short it's just snug " :).

Troszkę się rozciagnie z czasem . Niestety mam ten problem ze większość standardowych pasków jest dla mnie za krótka.

Ostatnio byłem u mojego AD Rolexa I gościu dla ciekawości zmierzył mój nadgarstek,fajna mają bonsoletke z podzialka, I dalej pokazuje 22cm,

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Na moja reke tez paski sa zamale dlatego wole branzolety :)

Moze mi ktos powiedziec co znaczy to kolko na wskazowce godzinowej w Rolexie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Marek, teraz już chyba słyszałem każde określenie tej wskazówki .

Ale tak się na nią patrzę teraz I faktycznie wygląda jak doopa w stringach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego tak dlugo pociagnela, do tego tak dokladny chod :)

Rok temu sprzedawalismy innego Rolexa(DayDate)ktory rowniez byl bez serwisu nawet dluzszy czas i chodzil rowniez idealnie(i wiekszosc zywota spedzil w rotomacie)a byl tam werk Rolexa wiec Karolku Rolex poprostu robi bardzo trwale mechanizmy. El primero to rowniez klasa sama w sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

@Wywar

Mógłby być dłuższy to fakt, powiedzmy że nie jest " too short it's just snug " :).

Troszkę się rozciagnie z czasem . Niestety mam ten problem ze większość standardowych pasków jest dla mnie za krótka.

Ostatnio byłem u mojego AD Rolexa I gościu dla ciekawości zmierzył mój nadgarstek,fajna mają bonsoletke z podzialka, I dalej pokazuje 22cm,

Irek a Nato lub Zulu nie dają rady ? Dla mnie to fajna alternatywa dla bransolety a długość załatwia sprawę obwodu ;-)

post-55792-0-70237800-1434796070_thumb.jpg

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu sprzedawalismy innego Rolexa(DayDate)ktory rowniez byl bez serwisu nawet dluzszy czas i chodzil rowniez idealnie(i wiekszosc zywota spedzil w rotomacie)a byl tam werk Rolexa wiec Karolku Rolex poprostu robi bardzo trwale mechanizmy. El primero to rowniez klasa sama w sobie.

Bartusiu, nie neguje. Mialem tez Seiko nigdy nieotwierane, z lat 80tych i smigal jak ta lala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak większośc radzieckich mechanizmów...po 30 latach w skrzynce z narzedziami :-) chodzą aż miło. Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

:lol:  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartusiu, nie neguje. Mialem tez Seiko nigdy nieotwierane, z lat 80tych i smigal jak ta lala :)

:)

To potwierdza, że kiedyś robiło się wszystko bez obliczania żywotności komponentów, miało być jak najlepiej a teraz … i nie mówię tylko o branży zegarkowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irek a Nato lub Zulu nie dają rady ? Dla mnie to fajna alternatywa dla bransolety a długość załatwia sprawę obwodu ;-)

Desmo

Zulu napewno rozwiązałoby problem, ale te paski ogólnie podobają mi się najmniej, tzn przeszkadza mi to ze tam gdzie są uszy widać tak dużo koperty. Dlatego tez kupuje ta Cordure bo wygląda podobnie a ta przestrzeń pomiędzy uszami jest zapelniona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

@Irek - podoba mi sie ten pasek na twoim 5513. Kolorystycznie też pasuje.

@All - jak ktoś szuka, tu 2 fajne i cenowo ok

1) https://www.chrono24.de/rolex/gmt-master-ii-16710---luminor---paper-and-box--id3439301.htm?id=3439301&picnum=5

2) https://www.chrono24.de/rolex/gmt-master-16710--id3438136.htm?id=3438136&picnum=0

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz droższe są te zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

To prawda...ale taniej już nie bedą ;)

Irek, czy ty masz dostęp do fajnego FF-Inlay (fajnie jak lekko wyblakłe) do 1680?

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ,ale tez nigdy sie o to nie pytalem .   , bede we wtorek u mojego zegarmistrza bo chce zrobic test mojemu 5513 przed wakacjami to sie zapytam . jezeli ktos ma to bedzie on .

Mysle ze chodzi o cos takiego , ghost 

IMG_3626_zpssh5bhszm.jpg

4857 co sie pytales jest jednak nie do osiagniecia , dzwonilem do tourneau bo kiedys mieli jednego ale nawet oni nie sadza ze znajda , w kazdym razie jak znajda ta maja moj telefon , maja dac mi znac 

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Dziekuje ci bardzo!

Ceny za taki Inlay są "niezłe" ;)....ale jak coś wiesz to daj prosze znać.

Ten PP to mi też ciąży. Nie ma nic.....nigdzie

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie paski Zulu czy NATO są wystarczająco długie tak samo jak bransolety,które zwykle są komfortowe dla nadgarstka maksymalnie 8 3/4 cala.Ja mam nadgarstek 9 cali (ok. 23cm) i znalezienie wygodnego paska lu bransolety to dla mnie duży problem,Producenci celowo zalewają rynek uciskowymi paskami i bransoletami , żeby nam żyły uciskało tamowało krwią i w trzy miesiące kolej na amputacje.Tymi uciskowymi paskami chcą nas powyzabijać,, ale nie mnie.Ja kupuje tą ich taniochę uciskową, i ciach zakładam zapięcie motylkowe i mam pasek bez-uciskowy zdrowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi