Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Tak dla równowagi z "pięknym" Deepsea Special, taki oto brzydal :D :

DSC_0879.jpg

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Sobie zaprezentowałeś Mariusz?

Edyta mówi: sorry, wyglądaj na telefonie jak bi-color i już myślałem że to nowy ;)

Edytowane przez awi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no - prosze Cie - takich oczywistosci to mi nie musisz tlumaczyc <_<;)

Marek jest tak zindoktrynowany przez Omegę ( a może taki młody ;-)że nie złapał Twojej aluzji ... w końcu tylko koneserzy i starcy pamiętają że agent 007 w oryginale i na początku serii filmowej nosił właśnie Rolexa . Może dlatego Panie towarzyszące w ostatnich odcinkach Craigowi bywają rozczarowane że to tylko Omega a Daniel poza planem nosi Rolka ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sobie zaprezentowałeś Mariusz?

Edyta mówi: sorry, wyglądaj na telefonie jak bi-color i już myślałem że to nowy ;)

Bicolorkiem bym nie pogardził ;)

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek jest tak zindoktrynowany przez Omegę ( a może taki młody ;-)że nie złapał Twojej aluzji ... w końcu tylko koneserzy i starcy pamiętają że agent 007 w oryginale i na początku serii filmowej nosił właśnie Rolexa . Może dlatego Panie towarzyszące w ostatnich odcinkach Craigowi bywają rozczarowane że to tylko Omega a Daniel poza planem nosi Rolka ;-)

Marek wszystko dobrze pamięta, i łapie :D -tylko ta koperta przypomina bardziej bańke stawianą na przeziębienie niz kopertę zegarkową ;)

P.S W przypadku o którym wspomniałeś to panie akurat nie zegarkiem sa rozczarowane :P

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, ale wiadomo jaki zegarek taki agent :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam w prywatne -Rolexowe życie Craiga się nie wtrącam ;)  ^_^

Vintage-Rolex-Watch.jpg

6263AWM.jpg

te mi sie podobaja...

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek trzeba pamiętać, że zegarek powstał zapewne w latach 50. Koperta i szkło były zaprojektowane, aby wytrwać ogromne ciśnienie. Szkło mogło okazać się najsłabszym elementem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem,kupiłem książkę [stąd zdjęcie które wstawiłem]......

Projekt MW USA "Nekton"- badanie głębin....Rolex był przy tzw"okazji"

po takich doświadczeniach można było realizować zlecenie Comex SA......

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurcze piekny jest i jak nie lubie zlota, to ten zegarek ze wszystkich znanych mi zlotych sportowych jest przekozacki :rolleyes:B)

post-25547-0-20663500-1439556004_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - zrobic sportowy zegarek ze zlota tak, aby nie swiecil sie z kilometra, to wielka sztuka... dla mnie zdali egzamin na 6+ B)

ps

fajnie, ze zrobili ten gumowy pasek - mam nadzieje, ze z czasem pojawia sie w ofercie i inne modele z taka guma - a jak nie, to se dokupie, tylko na razie maja ze zlotym motylkiem a ja ze srebrnym potrzebuje  :P  :)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, jest przekozacki

Mam wrażenie, że różowe złoto nieco mniej kłuje po oczach.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Jest bardzo fajny

Słyszałem tylko że, luneta przyciąga, ponoć, kurz jak magnes. Ile w tym prawdę to wiem jak będzie pierwsze forumowe "hands-on" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bede musial go zobaczyć na zywo I to pewnie kilka razy... Pierwszy raz jak zobaczylem to mi sie bardzo nie podobal, teraz nienjestem juz pewien czy jest aż tak paskudny jak mi sie na poczatku wydawalo, ciekawe co bedzie pozniej :)

Dokladnie taki sam process przeszedlem z zielonym subem, przymiezalem go jeszcze raz kilka dni temu I stwierdzilem ze jest swietny :), wiec jak trafi sie okazja to go kupie, a jeszce niedawno pisalem ze to zegarek wyjatkowo nie dla mnie, tak bardzo mi sie nie podobal :)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolorystycznie i materiałowo bardzo atrakcyjnie. Matowa czerń cerachromowego bezela i tarczy plus mniej świecące różowe złoto to fajne połączenie. Choć rozumiem ideę to mnie osobiście przeszkadza " guma". Jestem ciekaw jak ta " gumowa bransoleta" będzie się prezentować na żywo. Może jakiś skórzany pasek dałoby się dopasować...

Tylko w przypadku tego zegarka chyba najpierw trzeba zacząć od jachtu ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wygląda. Nie sądze że pojawią się na naszym forum, na pewno nie w wiekszej ilości. Strasznie drogi,.. Moim zdaniem dużo uroku ma też YM 116622

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yacht Master-Prezes coś wspominał chyba ;)

Edit:Dobrze pamiętałem ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95440-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-czasomierzy-marki-rolex/page-200?p=1506719&do=findComment&comment=1506719

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tem model za ~100tys. obrodzi na naszym forum jak grzyby po deszczu. Co nie zmienia faktu, że wygląda zacnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Black Bay, Moonwatch to troche inna półka cenowa. Obstawiam że nie bedzie wiecej niz 2-3 sztuki na forum. Szkoda, że nie będzie YM 116655 w stali, ale możliwe że straciłby na urodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Pieskow wyprzedaje kolekcje bo dziennikarze za bardzo nagłośnili ;). Anyway, trzeba czekać na pierwsze nadgarstkowe zdjęcia, później już pójdzie z górki tak jak było z Black Bayem, Moonwatchem, Inoxem, mówię wam, YM obrodzą.

może i obrodzą, ale na forum nie wypłyną (te zamieszkałe na terenie PL)

jeśli już to góra 3szt. zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tem model za ~100tys. obrodzi na naszym forum jak grzyby po deszczu.

W tym samym czasie w kraju rozkwitnie czarny rynek handlu nerkami, nie wiedzieć czemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi