Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Czekam na pepsi…gratulacje bo to super zegarek…

Dzięki, ale Pepsi już jakiś czas jest i to nie nowość. Tak czy i inaczej to kolejny z dożywociem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, desmo napisał(-a):

No tak, Hulk jest kanciasty …ale to Hulk…wybaczysz mu jak Daytonie asymetrię koperty , zapaćkaną tarczę i za mały dla większości rozmiar 😉

Nie jest za mały, a nosi się nie gorzej jak najnowszy wypust.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Spokojnie… doczekamy sie

Taaak, doczekamy się *, nie wiem kiedy.

5 minut temu, desmo napisał(-a):

No tak, Hulk jest kanciasty …ale to Hulk…

Dzisiaj wybaczam rzeczom i ludziom.  Kto jak kto, ale Ty powinieneś mieć takie opinie w tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No tak, Hulk jest kanciasty …ale to Hulk…wybaczysz mu jak Daytonie asymetrię koperty , zapaćkaną tarczę i za mały dla większości rozmiar

Dla mnie akurat Hulk przez tą kopertę (jak inne ref. w tej kopercie) nie istnieje. Cermit jest dużo ciekawszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, mario1971 napisał(-a):

Nie jest za mały, a nosi się nie gorzej jak najnowszy wypust.

Nosi się lepiej. Jak dla mnie - jest mniejszy i ma węższą bransoletę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, facecik napisał(-a):

Dla mnie poprzedni sub również nosi się lepiej - właśnie z ww. względów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krystian napisał(-a):

Dla mnie akurat Hulk przez tą kopertę (jak inne ref. w tej kopercie) nie istnieje. Cermit jest dużo ciekawszy emoji2371.png

A jak dla mnie dużo mniej wygodny. Ja już nie podniecam się nowymi subami. Chyba że coś zmienią. Wtedy się zainteresuję. Cermit u mnie leży, nawet nie chce mi się go zakładać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, facecik napisał(-a):

Miałem przez jakiś czas ceramicznego Suba 40mm, niestety bezel minimalnie nie centrował i poszedł do ludzi. Całkiem dobrze wspominam komfort noszenia. Czy był lepszy od 41mm, tego już nie pamiętam. 😉

20200813_185043-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, PiotrekL napisał(-a):

Jaka żywa dyskusja się rozwinęła 😉Wrzucam bez torby, bo jej po prostu nie wziąłem. Nie jest mi potrzebna. Światło słabe. Termin wpisu na listę 18.12.2021. Zamawiany w Poznaniu. 

Przy okazji zapytałem o zainteresowanie nowymi referencjami. Podobno bardzo duże. Bardzo miłe Panie oraz szybko i sprawnie skrócona bransoleta.

20230407_192518.jpg

👍

Gratuluję. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Miałem przez jakiś czas ceramicznego Suba 40mm, niestety bezel minimalnie nie centrował i poszedł do ludzi. Całkiem dobrze wspominam komfort noszenia. Czy był lepszy od 41mm, tego już nie pamiętam. 😉

Bo nie porównałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, facecik napisał(-a):

Bo nie porównałeś?

Nie miałem ich obu jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Ostatnio najczęściej noszę 10 letniego kwarcowego Longinesa, z bezelem i paskiem z AliExpress 😁

Nieważne co się nosi, ważne że cieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie odczuwam żadnego dyskomfortu przy nowym Subie, przy czym nie wygląda on jak Pudzian w balerinkach czyt. poprzednia referencja
Dla mnie poprzednia referencja była najgorszym wypustem Submarinera w historii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosząc na zmianę starego i nowego SUBa przyznaję że nowy jest bardziej wygodny/stabilny na nadgarstku. Z tego powodu nosi się lżej. Starszy jednak ma tendencję do „ latania” i ciążenia. Estetycznie jeden i drugi wypust ma swoje plusy i minusy. Suma Summarum GMT to znacznie mniej kontrowersyjny projekt. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Krystian napisał(-a):

Ja nie odczuwam żadnego dyskomfortu przy nowym Subie, przy czym nie wygląda on jak Pudzian w balerinkach czyt. poprzednia referencja emoji2371.png
Dla mnie poprzednia referencja była najgorszym wypustem Submarinera w historii emoji2371.png

Grubo pojechałeś, ale szanuję tę opinię. Dla mnie ta referencja była pierwszym rolexem, więc mam sentyment, a zegarek ciągle jest u mnie i działa, a to już sukces, biorąc pod uwagę jak załatwiałem inne wypusty renomowanych marek (najpierw IWC, potem Panerai). Co by było, gdybym startował z 1266...? Cholera wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nosząc na zmianę starego i nowego SUBa przyznaję że nowy jest bardziej wygodny/stabilny na nadgarstku. Z tego powodu nosi się lżej. Starszy jednak ma tendencję do „ latania” i ciążenia. Estetycznie jeden i drugi wypust ma swoje plusy i minusy. Suma Summarum GMT to znacznie mniej kontrowersyjny projekt. 

Półśrodki to zło. Lepiej zostań przy 14060 i 126610
Grubo pojechałeś, ale szanuję tę opinię. Dla mnie ta referencja była pierwszym rolexem, więc mam sentyment, a zegarek ciągle jest u mnie i działa, a to już sukces, biorąc pod uwagę jak załatwiałem inne wypusty renomowanych marek (najpierw IWC, potem Panerai). Co by było, gdybym startował z 1266...? Cholera wie?

Ja akurat przez tą dysproporcję nigdy nie rozważałem poprzedniej referencji. Akceptowalnie wyglądała dla mnie tylko na RubberB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, desmo napisał(-a):

Najwygodniejszy jest Datejust 41. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Just1MoreWatch napisał(-a):

Ale na jubilee, na oyster już niekoniecznie.

I w dodatku to najbardziej uniwersalny Rolex ever. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Krystian napisał(-a):

To załóż 36mm ;)

Przymierzałem, był dla mnie trochę za mały. 

20190823_164326-01.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Bronzo
40 minut temu, Krystian napisał(-a):

Dla mnie akurat Hulk przez tą kopertę (jak inne ref. w tej kopercie) nie istnieje. Cermit jest dużo ciekawszy emoji2371.png

Z trzech zielonych najlepszy jest pierwszy Kermit :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie powiem, że brakowało mi kota ;) nieśmiertelne zwierze forumowe co karmi się padliną. Co do suba, ja preferuje 116…kwestia gustu. Nowe wypusty Rolexa są dla mnie zbyt marketingowe a może się starzeje. Właśnie zaczynam 4…lat. Co do wygody preferuje daytone. Ale jak zawsze co kraj to obyczaj. Hulk jest dla mnie klasyką z ery braku kolorów w dyskutowanej marce. Miłego noszenia wszystkim i dobranoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi