Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Recommended Posts

30 minut temu, a_team napisał(-a):

3 godziny temu, Tomulac napisał(-a):

Udanego!

Nigdy mi się ta wersja Suba nie podobała, ale zobaczyłem to zdjęcie i coś mnie drgnęło emoji13.png Na prawdę dobrze wygląda emoji846.png

Zegarek na żywo robi robotę, mimo “ordynarnego” połaczenia żòłtego złota i koloru niebieskiego🙂 na pewno nie jest tak uniwersalny jak czarny sub

Edited by Tomulac

37 minut temu, a_team napisał(-a):

Nigdy mi się ta wersja Suba nie podobała, ale zobaczyłem to zdjęcie i coś mnie drgnęło emoji13.png Na prawdę dobrze wygląda emoji846.png

09efad43649c57175017774269559aa3.jpg

Jeden z poznańskich kolegów z tego Forum ma takiego. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na tej fotce. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Sub S&G jest fajny, zwłaszcza ten niebieski pięknie zmienia odcień,  ale połączenie złota i stali ostentacyjnie wali po oczach nawet z dużej odległości. Ja nie zdzierżyłem.
Ale do schabowego z ziemniakami w weekend pasował

IMG_2825.thumb.jpeg.c515479b275c1af3672008ed761df2a7.jpeg
IMG_2823.thumb.jpeg.8d756feabaf995123966cdbb48295d44.jpeg

Rzeczywiście jakiś taki intensywny ten kolor

skoro mowa o sub TT , jedyna zmiana obecnie która mnie przekonuje o powoduje przyspieszonego pulsu , to czarny sub w TT jako jedyny zegarek ,zamiast moich obecnych- diver300  TT i Wimbledon TT-

1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

skoro mowa o sub TT , jedyna zmiana obecnie która mnie przekonuje o powoduje przyspieszonego pulsu , to czarny sub w TT jako jedyny zegarek ,zamiast moich obecnych- diver300  TT i Wimbledon TT-

Zastanawiałem się nad czarnym TT, po przymiarce nie "było chemii". Pamiętam mierzyłem go w czasach kiedy go można było kupić od ręki w salonie. (chyba takie znowu nadchodzą😀)

Za to niebieski TT to była prawdziwa miłość po teście nadgarstkowym. Wydaję mi się, że najbardziej uniwersalnym TT jest Root Beer, ale musiałbym to sprawdzić bo nie testowałem.

8 godzin temu, Tanatos70 napisał(-a):

to jest świetny zegarek, ale nie uniwersalny. Czaruje w słońcu, traci w sztucznym świetle. Do szortów, lnianej koszuli itp. letnich utensyliów zjawiskowy. Zimą jednak należy pozwolić mu zapaść w mocny sen :)

Podpisuję się. Wyszło to w praniu kiedy np. do czarnej pilotki i wielu innych ciuchów ubieram i widzę w lustrze że "nie gra mi to na nadgarstku".

Chociaż raz w mono kolorze - jak ubrany byłem cały na czarno - niebieski sub dobrze się prezentował. I w zimę jest "noszalny", ale nie z wszystkim. 

11 godzin temu, ASTRAL napisał(-a):

ale połączenie złota i stali ostentacyjnie wali po oczach nawet z dużej odległości

oj tak, to może przeszkadzać - mi czasami przeszkadza

photo-output.jpeg

8 godzin temu, mroova napisał(-a):

Za namową żony dziś pełna dezynwoltura: mokasyny bez skarpet, bez krawata i sportowiec zamiast garniturowca.

IMG_20240519_095326.jpg

Znaczy komunia córci była?? 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

21 godzin temu, Tanatos70 napisał(-a):

IMG_6795.thumb.jpeg.86b0bf2f13bc597c43e8613d0e560efa.jpeg

to jest świetny zegarek, ale nie uniwersalny. Czaruje w słońcu, traci w sztucznym świetle. Do szortów, lnianej koszuli itp. letnich utensyliów zjawiskowy. Zimą jednak należy pozwolić mu zapaść w mocny sen :)

Zdecydowanie się zgadzam !.

37 minut temu, mroova napisał(-a):

Chrześniaka.

Jasne :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Skoro zachęcił, to wal do @Ulotny, Karol ma nówkę na stanie. Mnie się ten zegarek nijak podoba. Oprócz tego, że baleronik, to jeszcze ten misz masz kolorów. Jeśli to ma być zegarek do pudełka to ok., niech Ci będzie. Jeśli do noszenia, to zmień obiekt westchnień. Po paru dniach z motylkami w brzuchu przyjdzie chwila refleksji, i będzie po temacie. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

29 minut temu, pisar napisał(-a):

- niebieski jest genialny ale tylko w świetle dziennym a wieczorem/po ciemku, zdecydowanie traci i wydaje się mocno badziewiasty

- ogólnie oba kolory kozak i to ciężka decyzja jest 

- faktycznie jest grubaskiem ale na lato bez kurtek i mankietów to wydaje się być ciekawa wakacyjna opcja

- zielony szafir to jest odlot totalny i kto nie widział na żywo to wg mnie nie zrozumie 

- to kozacki Rolex, który kompletnie nie jest rozpoznawalny a to jego gigantyczny plus nie do pobicia!

Podsumowując: nie rozczarował a zachęcił do dalszych poszukiwań

Szafir rzeczywiście robi robotę.

Nie widziałem niebieskiego w słabym świetle, ale uważam, że całościowo niebieski wypada lepiej i jest bardziej spójny - w zielonym słabo zwłaszcza wypada ta żółtawa luma na indeksach.

Ogólnie zegar super, ma dużo więcej smaczków, których nie wymienileś, jak chociażby wskazówka, czy środkowa polerka na oysterze, co mi osobiście się zawsze podobało.

Edited by ASTRAL
Usuniete zdjecia cytowanego posta