AndrzejMick 82 #176 Napisano 28 Października 2013 Niejaki Discodave z WUS-a rozebrał swojego Range: Uploaded with ImageShack.us pozdrawiam, Piowa Czyli tylko środkowy przycisk plastikowy. Nie jest źle. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4469 #177 Napisano 29 Października 2013 dodatkowo wydaje się, że śrubki z protektora służą do umocnienia go w kopercie, a nie tylko ładnego wyglądania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4011 #178 Napisano 29 Października 2013 AndrzejMick masz rację ja Risemana i Mudmana widziałem tylko raz, a tych modowych to już nie zliczę A co do Rangemana to strasznie mi się w nim podoba szybkość odczytu O co chodzi z tą szybkoscią odczytu w Rangemanie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #179 Napisano 29 Października 2013 O co chodzi z tą szybkoscią odczytu w Rangemanie ? Rangeman szybko liczy wysokość oraz czasy wschodu i zachodu słońca. warto obejrzećhttp://www.youtube.com/watch?v=P88Xeo_10RIod 23:20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4011 #180 Napisano 29 Października 2013 Faktycznie , duża różnica. Ciekawe jak jest z częstotliwością pomiaru ciśnienia atmosferycznego. Kiedyś miałem Protreka i robił pomiar co dwie godziny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Sikora 0 #181 Napisano 29 Października 2013 WitamCiśnienie według instrukcji mierzy automatycznie co 2h i generuje wykres. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4011 #182 Napisano 29 Października 2013 Podoba mi się ten Rangeman. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K_J 589 #183 Napisano 29 Października 2013 Gdzie na Śląsku można go przymierzyć? 0 CASIO: GW-9200 Riseman, GW-2000, Timber Cruiser. Vostok Europe: AN-225 MRIYA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #184 Napisano 30 Października 2013 (edytowane) noo..ja juz na noego jestem bardziej zdecydowany niz na poczatku tego tematu..dowiedzialem sie ze przyciski sa metalowe,co mi bardzo przypadlo do gustu i do dwoch tygodni napeno bede juz za pierwszymi przymiarkami:) dzzis po pracy dokladnie przegladne linka zapodanego przez piowa bo te wschodu i zachody sa dsc fajne Edytowane 30 Października 2013 przez mrovka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #185 Napisano 30 Października 2013 Fwupow jest naprawdę niesamowity. Nakręcił już 3 filmy o Rangemanie. Prezentacja plus dwie części instrukcji obsługi. W sumie ponad 111 minut. POLECAM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #186 Napisano 30 Października 2013 Dzisiaj obejrzałem Rangeman-a w sklepie.Na "żywo" prezentuje się zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach w sieci.Dobra czytelność, szybkie działanie funkcji, rewelacyjne przyciski.Plastik zegarka nie jest czarny, wpada w popiel - podoba mi się to. Coś czuję, że poważnie zastanowię się nad kupnem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mister 0 #187 Napisano 31 Października 2013 Gdzie na Śląsku można go przymierzyć?Dzisiaj przymierzałem go w TimeTrend w M1 w Zabrzu. Cena 1290pln. Na żywo wygląda jeszcze lapiej, nawet tak dobrze, że ... z żalem rozstane się z RISEMAN 'em. .PS. Chętnie oddam w dobre ręce forumowicza. /kupiony 2010r. salon Zibi Zabrze - 6 lat gwarancji - stan idealny - / 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #188 Napisano 1 Listopada 2013 piowa to możesz dodać nowego Rangemana. Na CW się dzisiaj pojawił. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uminus 290 #189 Napisano 1 Listopada 2013 Tutaj też zaglądam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4011 #190 Napisano 2 Listopada 2013 (edytowane) Tutaj też zaglądam Jaki masz obwód nadgarstka? Wypustki z prawej strony przy przycisku nie gniotą w nadgarstek ? Edytowane 2 Listopada 2013 przez arturzbsk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #191 Napisano 2 Listopada 2013 Ładne zdjęcie. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kraks 0 #192 Napisano 2 Listopada 2013 Witam. Moglby ktos napisac jaka jest funkcja tego "oczka" w Rangemanie? Wyglada jakby wskazywal poziom naladowania akumulatora? W Risemanie w nim chyba wyswietlal sie wykres cisnienia a w tym modelu o co chodzi? Z gory dzieki za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uminus 290 #193 Napisano 2 Listopada 2013 (edytowane) Ładne zdjęcie. Dzięki;) Nadgarstek mam dosyć chudy, myślę, że ok 17-17,5 cm,jutro zmierzę dokładnie;) Ręka mała, dlatego wolałbym rozmiar bardziej Risemanowy który jest fajnie kompaktowy, ale powoli się przyzwyczajam już, zaczynamy się z Range lubić, mimo gabarytów leży jednak dosyć wygodnie i te wypustki mi nie przeszkadzają. Nie nosi się jednak tego zegarka jak na bransolecie, nie spada sobie swobodnie, to i nie wbijają się owe wypustki;) No a to oczko zależnie od włączonej akurat funkcji, przykładowo w trybie kompasu pokazuje kierunki świata, w trybie barometru to taki wykresik zmian ciśnienia, w trybie stopera upływające setne sekundy, a "na pulpicie", czyli w podstawowym trybie wyświetlania czasu to po prostu taka tam animacja sekundnika, nic specjalnie przydatnego;) Edit: generalnie ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=P88Xeo_10RI i pozostałe 2 z instrukcją obsługi od tego samego usera sporo wyjaśniają co i jak dziala Edytowane 2 Listopada 2013 przez uminus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mister 0 #194 Napisano 2 Listopada 2013 W M1 z Zabrzu już go nie ma ... zamieszkał u mnie Myślę ,że na kolejne kilka lat. PS. Czy wydaje mi się, czy wersja na Japonię ma wzmacniany pasek. Na filmie zauważyłem,że na pasku od wewnętrznej strony są widoczne wstawki /włókna węglowego?/ natomiast u mnie wydaje mi się,że pasek jest zwykły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #195 Napisano 2 Listopada 2013 Dobrze Ci się wydaje 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #196 Napisano 3 Listopada 2013 W listopadzie ma zadebiutować żółty GW-9430. Niektórzy już go zamówili. Ciekawe czy będzie w PL? Deepsea_Dweller z WUS-a ma już 3 Range w różnych wersjach kolorystycznych. Uminus, gratulacje. Jutro Cię doliczę. Czy to trzeci Range na naszym forum? pozdr, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
uminus 290 #197 Napisano 3 Listopada 2013 Chyba masz rację, znaczy mam miejsce na podium 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Sikora 0 #198 Napisano 3 Listopada 2013 WitamWedług czego kalibrować barometr,bo po restarcie mam duże odchylenie od tego co podają np. serwisy pogodowe na necie dla mojego miejsca zamieszkania? Uminus gratuluję zakupu i witam w gronie RANGEMANÓW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #199 Napisano 3 Listopada 2013 Michał to jest myślę wiarygodna strona. Wcześniej ustawiałem z innych stron w swoim GDF a od kilku miesięcy mam z tej i jest ok zgodnie z tym co podają serwisy lokalne: http://www.pogodynka.pl/ 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4011 #200 Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) Nadgarstek mam dosyć chudy, myślę, że ok 17-17,5 cm,jutro zmierzę dokładnie;) Ręka mała, dlatego wolałbym rozmiar bardziej Risemanowy który jest fajnie kompaktowy, ale powoli się przyzwyczajam już, zaczynamy się z Range lubić, mimo gabarytów leży jednak dosyć wygodnie i te wypustki mi nie przeszkadzają. Nie nosi się jednak tego zegarka jak na bransolecie, nie spada sobie swobodnie, to i nie wbijają się owe wypustki;) Dzięki za info. Orientujecie się czy można ustawić aby na wyświetlaczu stale wyświetlany był wykres zmiany ciśnienia i czy przyciski są metalowe ? Edytowane 3 Listopada 2013 przez arturzbsk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach