Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 0.1
Napisano (edytowane)

dzisiaj mój Rangeman był w saunie i nie zaparował

uuu no to fest wydarzenie :D po jednym razie to rzeczywiscie jest sie czym chwalic no no :D pelen podziw

Edytowane przez 0.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co by o Range nie myśleć, to na pewno design ma nie do przebicia  :) . A to też ważny (jak nie najważniejszy) powód dla którego kupujemy zegarki.

Ke? :blink:

Ten roztyty baleron to ma być design nie do przebicia? ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" 0.1 " w ramach przypomnienia bądz uświadomienia do sauny nie wchodzi się RAZ tylko TRZY razy żeby to miało sens i po tych trzech razach nie zaparował, to nie jest "fest wydarzenie"  tylko raczej normalna rzecz., gdyby miał zaparować to by od razu zaparował nie ważne czy wchodzisz 2, 5 czy 10 raz, fizyka zawsze tak samo działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze to kwestia gustu, ale za kazdym razem jak widze zdjecia Rangemana, to na chwile zapominam o wszystkich aferach poruszonych na forum i mam ochote zlozyc zamowienie:) Po prostu zegar mi sie podoba i tyle:)

Stety niestety po sprawdzeniu jego dostepnosci, a raczej braku, zawsze ochlone i wtedy sobie przypominam, ze robie pompki niemal codziennie, a na wakacje potrzebuje zegarka na kajak, windsurfing i plywanie wiec i o nieszczelnosci nie moze byc mowy :P

Gdyby nie forum, juz bylbym posiadaczem, a czy szczesliwym czy wkur.... to wciaz wielka zagadka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ke? :blink:

Ten roztyty baleron to ma być design nie do przebicia? ;)

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje  ;)  :D . Ja osobiście nie lubię "płaskich" zegarków i nie chodzi o wysokość całej koperty, ale o sam wierzch, dlatego  w jego wyglądzie podoba się to, że bezel ma bardzo "wysoko" w stosunku do poziomu szkiełka, a sam bezel jest bardzo "masywny", poza tym przyciski według mnie to strzał w 10  :). Jedyne co nie bardzo pasuje do całości to te śrubki - ani ładne, ani potrzebne.  

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy Rangeman jest w takim kolorze dostępny czy to fake ?? Niebieski może być interesujący :-)

To GW-9400NVJ-2JF, model z tego miesiąca. Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii.

GW-9400NVJ-2JF_l.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To GW-9400NVJ-2JF, model z tego miesiąca. Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii.

Już jest, na chwilę obecną jeden sprzedawca, sprowadzenie go do PL = 2 000zł (zbytnie przegięcie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

" 0.1 " w ramach przypomnienia bądz uświadomienia do sauny nie wchodzi się RAZ tylko TRZY razy żeby to miało sens i po tych trzech razach nie zaparował, to nie jest "fest wydarzenie"  tylko raczej normalna rzecz., gdyby miał zaparować to by od razu zaparował nie ważne czy wchodzisz 2, 5 czy 10 raz, fizyka zawsze tak samo działa.

Co innego jak nowy a co innego jak juz uzywany zegarek, ktory znosil po drodze przerozne akcje (w zaleznosci od uzytkowania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Już jest, na chwilę obecną jeden sprzedawca, sprowadzenie go do PL = 2 000zł (zbytnie przegięcie)

Ja tez mysle, ze 2000PLN to troche za grubo. IMHO nie jest tyle wart w zadnym kolorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-9400NVJ-2JF_l.png

Niebieski najładniejszy !!

dzis przyszedl moj RANGEMAN :D jestem mega zadowolony byla jedna sztuka w kraju u gerke i chwycilem mi jakos sie nie suwa po reku na luznym zapieciu jak tu opisywali niektozi stek bzdor pisza aby zniechecać do kupna a ja polecam i na chude nadgarstki tez fajnie lezy:D

5600 tez swietnie wgladaja chyba se dokupie taki zegareczek jak wyzej :D

Uwielbiam czytać posty " sprzedawców - naganiaczy" :) którzy jak grzyby po deszczu zakładaja tutaj konta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za OT, ale czy ktoś wie co to za Casio GWN-1000 (kiedy to będzie dostępne i przede wszystkim cena)? Jego 4 wersje są w tym linku powyżej.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

katalogowa 57000 JPY czyli znowu kręcimy się około 2000zł,

ciekawy, ale seria sky cockpit dzięki czujnikom zmienia się w GulfMaster,

czyli odpadające koronki przykryte tym co kiedyś w "G" było najlepsze,

chyba ponownie zanabędę g-9100, zanim zniknie z rynku ustępując miejsca kolejnej tandecie...

post-32788-0-25390800-1376091670_thumb.jpg
Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście o gustach się nie dyskutuje  ;)  :D . Ja osobiście nie lubię "płaskich" zegarków i nie chodzi o wysokość całej koperty, ale o sam wierzch, dlatego  w jego wyglądzie podoba się to, że bezel ma bardzo "wysoko" w stosunku do poziomu szkiełka, a sam bezel jest bardzo "masywny", poza tym przyciski według mnie to strzał w 10  :). Jedyne co nie bardzo pasuje do całości to te śrubki - ani ładne, ani potrzebne.  

Ja z kolei lubię zegarki, które nosi się wygodnie. A co do designu to wolę minimalizm. ;)

Te pseudośrubki to taki technotrend pewnie. :D

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Uwielbiam czytać posty " sprzedawców - naganiaczy" :) którzy jak grzyby po deszczu zakładaja tutaj konta

@_o

Edytowane przez DoGi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostępny będzie najprawdopodobniej wyłącznie w Japonii.

A jednak nie. Pojawiła się też wersja "niejapońska".

SXs06vb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nowość na marzec, więc zapewne jeszcze nigdzie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze Casio nie daje wyboru wyswietlacza,tylko wali te negatywy w tych kolorowych. Mam jeden negatyw i jest mało czytelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jest (w sklepach lub zapowiedziach) 6 kolorów Rangemanów. 3 pozytywy i 3 negatywy, dla każdego coś miłego... 8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkiem dziś wpadłem na taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=YTgYdMBo8Ps  i szczarze mówiąc, to sensor w tym PRW-3000 wygląda na bardzo dokładny. Czytałem rózne opisy działania Alti w Casio (raczej mało pochlebne), ale to co widać na tym filmie zdaje się nie bardzo je potwierdzać.  Wiadomo, że wysokościomierz baryczy nie pokaże nam wysokości n.p.m w tym konkretnym miejscu w którym się znajdujemy (bo i skąd zegarek bez GPS ma wiedzieć gdzie jest ;)) , ale dopiero ten filmik uświadomił mi jego dokładność w pomiarze różnic wysokości - oczywiscie na + :) . Czy Randemanie jest ten sam sensor co w PRW-3000 (w obu przypadkach napisane, ze 3 generacji)?

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tuż po kalibracji i na krótkiej przestrzeni czasowej, wiadomo że będzie w miarę dokładny. Za dwie godziny zmieni się ciśnienie i tyle było z pomiarów. Przecież to tylko bajer do zabawy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam, że czytałem gdzieć (chyba nawet tu na forum) o tym, że ktos w górach kalibrował Alti (chyba w Risemanie) do wysokości punkt pomiaru "na dole" i po wejścu "na górę" wysokość zgadzała się z wysokośćię zapisaną na punkcie pomiaru. Tylko mie pamiętam czy wpisywał czas jaki zajęła mu ta wspinaczka.  Ciekawe, czy Alti nie uwzgladnia w jakiś sposób zmian w ciśnieniu atmosferycznym? Czy w Range lub Risemanie (lub innym zawierajacym Alti i Baro) zmienia się wskazanie wysokości, gdy zegarek przez powiedzmy trzy dni leży w domu. Wiadomo, ze ciśnienie w tym czasie sie zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi