Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

W polskiej cały czas jest oliwka w świetnej cenie. Czarny też był ale pewnie tylko 1 egzemplarz.

http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-9400-3er-g-shock-gw-pl-prom-i5088470638.html 

archiwum:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5143669828

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rangeman Camo już w polskim sklepie. Na razie "niedostępny", ale cena (1999) zachęcająca inaczej.

pozdrawiam, Piowa

Mój czerwony do tanich nie należał, choć udało mi się uzyskać 1,3k ale to już lekka przesada

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W polskiej cały czas jest oliwka w świetnej cenie. Czarny też był ale pewnie tylko 1 egzemplarz.

http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-9400-3er-g-shock-gw-pl-prom-i5088470638.html 

archiwum:

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5143669828

Tak Seqndus ma często czarne po 899zł jedna sztukę a ta własnie z aukcji jest moja tylko już ponad tydzień czekam na zegarek bo mu się dostawa spóźnia :(  Jutro jak się wkurzę to anuluje ten zakup i ide po nową grafikę do kompa :/

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pierwszy raz zaobserwowałem alarm baro więc mogę potwierdzić, że działa jak należy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przy tm alarmie nie działa WC ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli włączysz info baro to zegarek się nie synchornizuje nawet jeśli wymuszasz synchronizację.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mega dziwne bo co ma sensor baro do synchronizacji w tak zaawansowanym zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Tak jak niektórzy przypuszczali, nabyłem Rangeman'a. Produkcja 268D, więc w miarę świeży egzemplarz. Zegarek wygląda bardzo fajnie, jest duży, to trzeba przyznać, ale na moim nadgarstku (18 cm obwodu) nie ma tragedii. Po zakupie dokładniej przyjrzałem się modelowi GW - 9400NV - 2ER i to był mój błąd. Strasznie spodobała mi się wersja niebieska, plus ten ciemny ekran, dodatkowo jego cena w moim sklepie zrównała się z ceną wersji 1ER, spadając z 1399 złotych, stąd zacząłem rozważać ewentualną wymianę. Wstrzymały mnie dwie kwestie. Wersja niebieska jest produkcji 029D, więc nie jest już taka nowa. Czy to może w negatywny sposób wpłynąć na akumulator, jeśli zegarek przez tyle czasu nie był wystawiany na energię słoneczną? Nie lepiej zostać przy nowszym 1ER? Druga sprawa dotyczy tego, że zegarek jest na wystawie nie wiem jak długo, bez ofoliowania szlufki itd. Generalnie nie lubię kupować rzeczy powystawowych, którymi bawiło się nie wiadomo ile osób, a w tym przypadku zastanawia mnie kwestia tego, czy ktoś bawiąc się, mógł coś uszkodzić/poprzestawiać? Czy w zegarku, tak jak np. w telefonie jest możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych? Moje rozważania mogą wydać się kuriozalne, ale po pierwsze, kompletnie nie mam praktyki w kupowaniu zegarków, a po drugie, koszt jest nie mały, więc chciałbym być w 100% zadowolony. Doradzicie? :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Kako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie powinieneś brać to co Ci się podoba a nie przejmować się tym ze zegarek trochę na wystawie polezal ;o przedłuż gwarancje za te 20 zł i ciesz się przez 6 lat zegarkiem bez stresu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku Range (cena powyżej 1000 pln) przedłużenie gwarancji kosztuje 40 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Ja kupiłem Rangeman'a za 969 z wysyłką i zapłaciłem 20 pln za przedłużenie gwarancji.

Edytowane przez Tomasz Nowak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu jest dostępny u Secundusa http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-9400-g-shock-gw-pl-wawa-krk-i5203204298.html

Tylko pewnie nie ma go na stanie więc trzeba będzie czekać dłużej na dostawę jak kolega ShoRite ..

Tak Seqndus ma często czarne po 899zł jedna sztukę a ta własnie z aukcji jest moja tylko już ponad tydzień czekam na zegarek bo mu się dostawa spóźnia  :(  Jutro jak się wkurzę to anuluje ten zakup i ide po nową grafikę do kompa :/

ShoRite swoją drogą jak się sprawy mają?

Dostałeś jakieś info? 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie dalej czeka aż TT przyśle. TT też pewnie ściąga te zegarki z jakiś centralnych magazynów :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak z gwarancją u seqndusa? w razie "W" gdzie z zegarkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli idąc do TT biorą go na gwarancję? 

tydzień temu byłem w TT to pani nawet nie wiedziała jaka jest aktualna cena Range'a, chciała mi jakiś "rabat" naliczyć od sugerowanej ceny a jak jej powiedziałem że na www zegarek jest w obniżonej cenie to zrobiła  duże oczy i powiedziała "yyy w takim razie mogę podtrzymać cenę z www" :ph34r: masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bo Sequndus ma zegarki od Zibi  i sprzedaje je z gwarancją Zibi..

Cena na wystawie w Zibi to oficjalna cena i od tej ceny zawsze mogą naliczyć jakiś rabat lub dostosować cenę do kwoty ze sklepu internetowego. Wszystko zależy od sprzedawcy ale to ich zakichany obowiązek, zdarza się że kręcą nosem ale i tak Ci obniżą. Kiedyś jak chciałem kupić DW-5600 to nie dość że trafiłem na mało uprzejmego Pana to jak powiedziałem że na stronie TT ten model jest tańszy i chciałbym go kupić po takiej cenie jak na stronie to sprzedawca rzucił mi taki tekst "Rabat? Przecież to najtańszy G-SHOCK a Pan chce jeszcze rabat?" Koniec końców i tak mi go dał tylko ja się wtedy już rozmyśliłem i kupiłem zegarek na allegro jeszcze taniej.  :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak znalazłeś taniej na stronie TT to dlaczego nie kupiłeś od razu tam gdzie taniej tylko uparłeś sie na zakup u mało uprzejmego pana? Nazawracałeś giterę a na koniec kupiłeś na allegro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior nie wiesz że lubię po marudzić.?  ;)

Byłem na zakupach to przy okazji sobie wstąpiłem do TT bo było pod nosem i zapewne gdyby ten sprzedawca był bardziej miły to dokonał bym zakupu a tak dzięki jego "uprzejmości" zaoszczędziłem kilka złociszy.  :)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu jest dostępny u Secundusa http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-9400-g-shock-gw-pl-wawa-krk-i5203204298.html

Tylko pewnie nie ma go na stanie więc trzeba będzie czekać dłużej na dostawę jak kolega ShoRite ..

ShoRite swoją drogą jak się sprawy mają?

Dostałeś jakieś info? 

Dziś kolega mi go odebrał od kuriera (zamówiony 11.02)  więc jutro rano będę go miał. Swoją drogą to sprzedawca nie wysłał sam od siebie nawet mejla z jakimkolwiek textem. Tak samo było jak kupowałem od niego 9200 też akurat w sklepie stacjonarnym sprzedał a człowiek z aukcji niech se czeka. Przynajmniej cena to jakoś rekompensuje ale mimo wszystko ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grunt że przyszedł, pochwal się jak znajdziesz chwile  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak rano jak wrócę to zaraz zrobię sesję bo sam dziś chyba nie zasnę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj sprawdziłem działanie alarmu baro.

I mogę powiedzieć że działa

W planach miałem przejażdżkę windą, ale plany się zmieniły a wczorajsze ciśnienie w Warszawie bez żadnej dodatkowej pomocy uruchomiło alarm. A chwile wcześniej zastanawiałem się, czy kawy nie wypić, bo senność zaczęła ogarniać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mam zegareczek i jestem pod mega pozytywnym wrażeniem. Jednak jak to mówią nie taki Rangeman straszny jak go malują i po mimo, że mam tylko 17,5cm to jak dla mnie pasuje idealnie.

DSC01822_zpsklvkmju9.png

Mój egzemplarz ma kodzik 202A360D więc koniec grudnia i ostatnie synchro 6 styczeń i zegarek spieszy 14sekund. Na parapecie niestety nie chciał się połączyć więc w nocy sam to zrobi.

Jeszcze pytanko czy jak ustawiłem miasto na Berlin a zmieniłem wartości dł i szer. żeby pokazywał poprawnie wschody zachody to czy normalnie będzie łapać sygnał  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi