Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Nie gniewaj się, ale nie wygląda lepiej niż w oryginale.

Ale za to jesteś pierwszy, który spróbował :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Sol...nigdy takie cos nie bedzie jak oryginal.

Gdzies widzialem na jakims filmiku ze to jest zapelniane recznie,przy uzyciu strzykawki lub czegos podobnego. I jednoczesnie przyznaje ze nie moge sobie tej pracy wyobrazic, wiedzac jednoczesnie,ile tysiecy sztuk schodzi z tasm produkcyjnych.

Wierze ze pracowali nad jakos limitka :P

Mi sie podoba,ale jeszcze poprosze zdjecie metalowej szlufki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sol...nigdy takie cos nie bedzie jak oryginal.

Ale to nie o to chodzi żeby było jak oryginał, zresztą robota jest dokładna i staranna, jakbym nie wiedział to bym nie pomyślał że to nie w fabryce było malowane  - chodzi o zestawienie kolorów ;)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Ale to nie o to chodzi żeby było jak oryginał, zresztą robota jest dokładna i staranna, jakbym nie wiedział to bym nie pomyślał że to nie w fabryce było malowane  - chodzi o zestawienie kolorów ;)

Alez ja sie nie przyczepiam do niczego :)   jak pisalem..poprosze jeszcze zdjecie szlufeczki :P

Ja w sumie bardziej pisalem to do Sol'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kolor to kwestia gustu, a co do wykonania - uwierzcie mi, że gdyby malowanie wyszło chociaż trochę "nie tak", jechałby już do mnie nowy bezel ;) Zaryzykowałem i jestem zachwycony efektem ! Wygląda, jak fabryczny :) Poza tym, kolorów jest do wyboru mnóstwo, a jakość farb modelarskich bardzo dobra.

Samo malowanie, wbrew pozorom, też nie było bardzo trudne i mozolne... ważna jest technika ;) Pierwszy napis robiłem drżącymi rękami, a kolejne to już nawet po dwa jednocześnie. Całość zajęła mi około 3 godzinki, na spokojnie z rozbiórką, myciem, suszeniem itd.

I na koniec szlufka:

65f8a05c9f50b162b651bec2abb2566b.jpg

97ffa238825bacc64751a5cfa8c8e910.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jechałeś całość, czyli wypełnienie wgłębień oraz powierzchnia w koło i potem czyściłeś, czy starałeś się trafiać tylko w "dołki" :D ?

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wygląda lepiej czy gorzej to kwestia gustu ale faktem jest, że bardzo dobrze wygląda to wykonanie wypełnienia napisów samo w sobie i może być bardzo dobrym rozwiązaniem w przypadku starych G, które mają całe bezele ale uszkodzone wypełnienie napisów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

szlufeczka podoba mi sie najbardziej bo dodaje wedlug mnie najglebszego smaczku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tommly, nanosiłem farbę wykałaczką w rowki i na powierzchnię wokół. Następnie równym kawałkiem miękkiego plastiku zbierałem nadmiar - jeden lub kilka przejazdów po całym napisie. Starałem się, żeby już po tym zabiegu napis wymagał jak najmniej czyszczenia. Kolejny krok, po odczekaniu 5-10 sekund, to świeżo zamoczynym w acetonie patyczkiem do uszu (aceton szybko paruje) czyściłem zabrudzenia, a raczej pozostałe smugi wokół napisu. Robiłem to podobnymi ruchami, jak zbieranie nadmiaru farby, tylko bardzo delikatnie, praktycznie nie dociskając patyczka do napisu i nie czubkiem tylko bokiem tej waty. Bok jest prawie płaski i nie "łapie" farby z tych rowków. Kilka pewnych ruchów, takie "smyranie" patyczkiem nad napisem i gotowe. Sam byłem zdziwiony, że tak gładko to szło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. Nie ukrywam że Rangeman chodził mi po głowie juz bardzo długo. Na ale cóż finanse nie pozwalały a na ręce juz miejsce zajął Riseman. Jakiś czas temu mój Rysiek zaczął nieznacznie mi parować,było to na tyle irytujące i dla mnie niedopuszczalne że został wysłany do serwisu. Wrócił po jakiś 2 tygoniach podobno naprawiony. Cóż z tego kiedy po jakiś 2 miesiącach sytuacja się powtórzyła. I znów do serwisu. Tym razem wymienili kopertę bezel i wszystkie uszczelki....... 1.5 miesiąca temu poszedł do serwisu po raz trzeci z tego samego powodu.... tym razem już nie wrócił. Przemiła pani z serwisu stwierdziła że nie są w stanie naprawić mojego zegarka. I mogę sobie w tej cenie czyli 600 zł wybrać innego lub conieco dopłacić do innego. Oczywiście wybór padł na 9400 i po przeliczeniu musiałbym dopłacić 400 pln. W ten oto sposób w rodzinie powitałem Romusia z czego się niezmiernie cieszę.

Edytowane przez Kluzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i super.

Były pewnie nerwy i złości, ale wszystko dobre co się dobrze kończy :)

Niestety musisz pokazać na zdjęciu, że go masz, bo nie uwierzymy ;):P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu to mam słonia na łańcuchu  :P

Jak słoneczny Kolega napisał, bez foty się nie liczy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz, pokazuj słonia! :D

Będzie się działo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze tylko opanować dodawanie zdjęć

Gratulacje z Romka: "będziesz Pan zadowolony" :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W domu to mam słonia na łańcuchu  :P

Lojalnie uprzedzam że TOZ został poinformowany... ja bym już zaczynał kojec robić :P:D :D :D  sprawdzą też czy masz kaganiec...

Ktoś wie czy można, poza Zibi, w rozsądnych pieniądzach gdzieś te dinksy udające w Romanie śruby, w kolorze czarnym zorganizować? Szukam już od dwóch tygodni i... lipa...

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje z Romka: "będziesz Pan zadowolony" :D

Dziękuję.

Edytowane przez Kluzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie czy można, poza Zibi, w rozsądnych pieniądzach gdzieś te dinksy udające w Romanie śruby, w kolorze czarnym zorganizować? Szukam już od dwóch tygodni i... lipa...

Oczywiście, że tak ;) Piotrze allegro Świat Zegarków (Adam Łępa)

17 zł/sztuka, jak jesteś na fejsie na grupie to dostaniesz rabat ;)

Wszędzie są podobne ceny, to tylko srebrne kosztują około 6 zł.

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że tak ;) Piotrze allegro Świat Zegarków (Adam Łępa)

No właśnie że lipa bo nie ma - niby miał mieć... dwie sztuki się pojawiają co jakiś czas na allegor, ale dwie to mnie zupełnie nie urządzają... zwłaszcza że to czał czas te same dwie sztuki były...

W Zibi bym zamówił ale czas oczekiwania "rok świetlny" przy dobrych wiatrach trzy miesiące - swoją drogą rozpacz mnie ogarnia jak tam cokolwiek zamawiam, zastanawiam się czy oni w ogóle mają jakiś magazyn czy wszystko na bieżąco zamawiają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko na bieżąco zamawiają w ZIBI. Adam też ściąga, dla mnie zamawiał i trochę krócej to trwało ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi