tomasznowak244 93 #11626 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) To ,że kupuję go trzeci raz nie oznacza, że coś mi w nim nie pasuje. Za pierwszym razem kupiłem zieloną oliwkę i rzeczywiście negatyw mi nie podszedł, ale druga sprzedaż była związana z brakiem gotówki na inny cel niż zegarki. Jeśli chodzi o rozmiar to chyba nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi gdzie pisałem, że wiedząc jaki Rangeman jest wielki po prostu się go nie kupuje. Najlepiej gdzieś w salonie go przymierzyć przed zakupem i wtedy zdecydować. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez tomasznowak244 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11627 Napisano 4 Kwietnia 2018 No bo to jest zegarek nie na nadgarstek, tylko na łokieć. Pisałem już na samym początku, że nie da się go nosić. Rangeman to krok wstecz w stosunku do Risemana. W ogóle te nowe G-Shocki mi się nie podobają. Nie da się go nosić i jest zacofany, a w ogóle to brzydki.Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej bo bym go nie nosił, skoro się nie da 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11628 Napisano 4 Kwietnia 2018 Zegarek w góry jak znalazł ma kompas-ciśnienie(skala jej sie bardzo przydaje jak również alarm baro) a to że jest duży to nie problem ponieważ przed kupnem przymierzyłem go i nie kupowałem w ciemno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #11629 Napisano 4 Kwietnia 2018 Nie da się go nosić i jest zacofany, a w ogóle to brzydki.Szkoda, że nie wiedziałem o tym wcześniej bo bym go nie nosił, skoro się nie da A co dopiero nowy Romek C'nie? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #11630 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Może ja jestem już po prostu stary i zrzędze. Fajnie, że dziś jest słońce Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Lestaf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11631 Napisano 4 Kwietnia 2018 Jestem zawsze.Czasem mnie tylko nie widać 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11632 Napisano 4 Kwietnia 2018 Jak nie ma słonca a potrzebuje ktoś go szybko naładowac to można iść na solarium 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #11633 Napisano 4 Kwietnia 2018 Bardziej potrzebowałem naładować siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PL1000 1 #11634 Napisano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam takie pytanie do posiadaczy tego modelu zegarka. On ma jedna diodę podświetlające?Podświetlenie jest równomierne? Bo z tego co widzę to dioda chyba jest z lewej strony? Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez PL1000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11635 Napisano 4 Kwietnia 2018 Dioda jest jedna z lewej od dołu, a równomierność podświetlenia zależy od konkretnego egzemplarza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11636 Napisano 4 Kwietnia 2018 Dla własnego zdrowia i dobrego samopoczucia należy przyjąć, że podświetlenie jest nierównomierne.Jak ktoś ma inaczej, to trafił na Cudownego Romana, a takich jest tylko siedem na całym świecie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buldoggg 4 #11637 Napisano 4 Kwietnia 2018 7 cudów świata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #11638 Napisano 4 Kwietnia 2018 ... a takich jest tylko siedem na całym świecie Miałem jednego takiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11639 Napisano 4 Kwietnia 2018 Pewnie podrobke. Oryginaly tak nie swieca 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PL1000 1 #11640 Napisano 4 Kwietnia 2018 Szkoda ze nie dali dwóch diod tak jak w tańszych modelach ale i tak go kupię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11641 Napisano 4 Kwietnia 2018 Kup, ciesz się i czytaj co wcześniej napisałem 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kowaljl 20 #11642 Napisano 5 Kwietnia 2018 Moj Roman chcialby dolaczyc do tego grona:) Zegarek ze mna od 4 lat to drugi pasek i bezel i pewbie niedlugo trzeba ponyslec o zmianie. Zegarek wykorzystywany dosyc mocno. Przezyl kilka nocy w lesie i kilka prob mozna powiedziec na poligonie. Praktycznie kazdy sensor sprawdza sie niezle. Kolega ktory porownal zegarek do telefonu. Moim zdaniem troszke nie trafil z tym porownaniem. I juz nie chodzi nawet o źródło zasilania w telefonie. Nigdy nie pomyslalem ze jest niewygodny lub ze zle lezy. Mam zegarki tez inne. Uwielbiam nosic aviatora a ostatnio kupilem gulfmastera i na pewno sa wygodniejsze. Ale gdybym mial wybrac jeden jedyny zegarek to tylko Roman. Cene do mozliwosci swietna i watpie zeby sie powtorzyla kiedykolwiek widzac polityke Casio. Reszta zegarkow pod tym wzgledem jest dublowana oczywiscie to tylko moje zdanie i rozuniem ze za wyglad mozna zaplacic spooore pieniadze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madhunt3r 0 #11643 Napisano 6 Kwietnia 2018 W którym kolorze wg Was 9400 wyglada najlepiej? Białym, czerwonym, niebieskim czy standardowo czarnym? Wyświetlacz pozytyw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11644 Napisano 6 Kwietnia 2018 W którym kolorze wg Was 9400 wyglada najlepiej? Białym, czerwonym, niebieskim czy standardowo czarnym? Wyświetlacz pozytyw.Żółtym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3332 #11645 Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Temat sprzedaży zegarka zakończony i proszę nie komentować.Prawie cała strona postów usunięta. Jedyne miejsce gdzie zamieszczamy oferty sprzedażowe to dział sprzedam.Sami sobie śmiecicie Panowie ciągnąc temat którego nie powinno tu być.EOT Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez rk7000 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #11646 Napisano 6 Kwietnia 2018 Żółtym W żółtym ale tylko wersja 9430 Moim zdaniem Roman powinien być czarny, chyba że masz kilka "G" t wtedy jaki tam się komu podoba - czarny dlatego że do wszystkiego pasuje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PL1000 1 #11647 Napisano 7 Kwietnia 2018 Mam pytanie jeśli chodzi o funkcję wschodu i zachodu słońca to nie można ustawić dokładnie dla miejsca zamieszkania np Warszawy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11648 Napisano 7 Kwietnia 2018 Mam pytanie jeśli chodzi o funkcję wschodu i zachodu słońca to nie można ustawić dokładnie dla miejsca zamieszkania np Warszawy?Oczywiście, że można. Podajesz współrzędne danej miejscowości, które znajdziesz np. na https://www.wspolrzedne-gps.pl i już. Dla Warszawy-Woli na przykład wpisujesz: LON (longitude - długość geograficzna): 20,9° i LAT (latitude - szerokość geograficzna): 52,2°. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PL1000 1 #11649 Napisano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak ustawiam współrzędne to u góry na wyswietlaczu jest np N niżej .4 i na dolnym 52* to co to jest ta wartość .4 wciskając reverse lub forward wartość tą można zmienić np na .4 ,.5,.6 itd.To jest wartość po przecinku? Czyli np 52.4*?Ok sorry głupie pytanie zadałem. Czytanie instrukcji nie boli. Dzięki za pomoc. Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez PL1000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #11650 Napisano 7 Kwietnia 2018 Masz rację, bo podałem Ci nieprecyzyjną informację. Powinienem podać:LAT: 52,2°NLON: 21,0°E 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach