Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

To to żółto czarne 6900 fajne nawet...

DSC00319.jpg

DSC00327.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie, serie na 2018 już zaprezentowano, niestety bez Romka.

hmm rzeczywiście

For the past four years the Rangeman GW-9400 was also part of the Love The Sea And The Earth collections as an Earthwatch collaboration but is curiously absent this year. We’re not sure what to make of that. We can’t imagine that the GW-9400 is being discontinued and would like to think it is being saved for some kind of 35th Anniversary edition, but that is pure speculation.

Romek chyba na tyle dobrze się sprzedaje, że nie powinni go ubijać. Ale może być tak z Mudem 9300, przestali robić go w tej wersji i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sam sprzedawca ma tez zoltego na 30 rocznice 

Jak coś to sprzedawca sprawdzony, można brać ;)

A to nie jest czasem niejaki DZIK? :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest czasem niejaki DZIK? :)

Jak nie jak tak :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby tyle co flaszka, ale wiesz ze sa miniaturowe. Troche ta cena na wyrost ;) W Zibi te srubki tez sa po ok ~17zl za sztuke? 

17zł za śrubkę...

lepiej założyć imbusy tak jak ja, o wiele lepiej pasują

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-576?do=findComment&comment=2233063

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem, widzialem. Jak juz kupie ubranko to pewnie to rozwaze, bo na razie to tak mysle o tym mysle ale kroku jeszcze nie zrobilem.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17zł za śrubkę...

lepiej założyć imbusy tak jak ja, o wiele lepiej pasują

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-576?do=findComment&comment=2233063

Myślę że to kwestia gustu ;)  mam te imbusy, jak szybko założyłem tak szybko ściągnąłem... wolę "oryginalne" atrapy.

Z drugiej strony narzekacie na cenę 17PLN za śrubkę - że dużo, a są tacy którzy za zwykłego GW-9400-1ER zapłacili 1300PLN... ile by za to wódki można było kupić jak zegarek na e-globalu za 720PLN był  :D :D :D

Jeśli chodzi o zegarki to raczej nie "drobne" są tutaj najważniejsze a już na pewno nie alkohol który można by za nie wypić  ;)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firmowe czarne śrubki mają jedną niezaprzeczalną zaletę nad czarnymi imbusami... nie rdzewieją :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firmowe czarne śrubki mają jedną niezaprzeczalną zaletę nad czarnymi imbusami... nie rdzewieją :)

jak zaczną rdzewieć to można wymienić, ja za 20 sztuk dałem chyba 2zł 

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już bym wolał oryginalne srebrne nosić, ale co kto lubi.

Srebrne można też spróbować barwić nad ogniem, jak to jeden kolega z forum czynił z całkiem fajnym efektem.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zaczną rdzewieć to można wymienić, ja za 20 sztuk dałem chyba 2zł

Tyle, że przy jasnym ubranku (np. żóltym czy białym) rdza zabarwia je nieodwracalnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę różnych, różniastych śrubek z elektroniki, jak ktoś w Krakowie ma na nie ochotę to chętnie sprezentuję.

Problem z czarnymi jest taki, że są w ze zwykłej stali (rdzewieją) ale mam też nierdzewne, które można pociemnić ogniowo i robi się taki kolor "gun metal".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup "zwykłego" w pozytywie w e-global i...

http://allegro.pl/wyswietlacz-lcd-casio-gw-9400-rd-4-oryginalny-i7338409815.html

Zaoszczędzisz kilka stów!

Taak aleś koledze doradził :D

+ do tego jeszcze czarne wszystkie guziki + czarne atrapy śrubek ... i wyjdzie tyle co oryginalny BJ, albo nawet więcej :D, a nigdy nie będzie oryginałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taak aleś koledze doradził :D

+ do tego jeszcze czarne wszystkie guziki + czarne atrapy śrubek ... i wyjdzie tyle co oryginalny BJ, albo nawet więcej :D, a nigdy nie będzie oryginałem.

Jak sugerujesz, iż kolega chce całego czarnego (czarne przyciski, czarne atrapy śrubek i negatyw) to wskaż swojego "oryginała". Jest taki model? No nie ma!  Niestety :angry:...

A puki bezel, śrubki, pasek które zamieniamy pochodzą od casio, to będzie oryginał.

(ja akurat mam śrubki "podróby" które lepiej wyglądają od oryginałów.)

A teraz trochę matematyki: rangeman 845zł + wyświetlacz 67zł = 912zł. Jak masz za tyle BJ-ta to biorę! Na jebaju min 1400zł.

PS: Żeby powstał taki dream Rangeman to trzeba "zepsuć" 9430 , albo różowego (ale tego to akurat ne żal) :D

Edytowane przez NIN76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za wszystkie odpowiedzi, wolałbym od razu komplet żeby nic samemu nie robić więc pozostaje ebay.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam pewien problem który mnie męczy.Niedawno zakupiłem swojego GW-9400 a że jestem potrzepany człowiek to zdrzyło mi sie najgorsze-zapomniałem zegarek na desce rozdzielczej w samochodzie.Nadmienię że tego dnia upał był masakryczny i zegar smażył się dobre 4h. Gdy wróciłem do samochodu wyświetlacz był całkowicie czarny a zegarek wręcz wrzący.Dekiel był tak nagrzany że nie można go było dotknąć.Dość konkretnie spanikowałem i zrobiłem chyba kolejną głupią rzecz-zlałem go wodą.Wyświetlacze zaczęły wracać do życia a zegarek pod szybką zaparował :( Pozniej wszystko wróciło do normy i zegarek niby działa jak dawniej,aku na H, sensory działają ale mam pewne obawy. I tu pytam bardziej doświadczonych w podobnych sytuacjach-czy w zegarku mógł zdechnąć aku? i np.po roku padnie? I czy zegarek przy tak ekstremalnej temp. mógł sie jakoś zdeformować przez co rozszczelnic?
Trochę sie rozpisałem ale nie daje mi to spokoju.Marzył mi sie ten model,kupe czasu na niego szporowałem i taki klops.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sugerujesz, iż kolega chce całego czarnego (czarne przyciski, czarne atrapy śrubek i negatyw) to wskaż swojego "oryginała". Jest taki model? No nie ma!  Niestety :angry:...

A puki bezel, śrubki, pasek które zamieniamy pochodzą od casio, to będzie oryginał.

(ja akurat mam śrubki "podróby" które lepiej wyglądają od oryginałów.)

A teraz trochę matematyki: rangeman 845zł + wyświetlacz 67zł = 912zł. Jak masz za tyle BJ-ta to biorę! Na jebaju min 1400zł.

PS: Żeby powstał taki dream Rangeman to trzeba "zepsuć" 9430 , albo różowego (ale tego to akurat ne żal) :D

dzięki za wszystkie odpowiedzi, wolałbym od razu komplet żeby nic samemu nie robić więc pozostaje ebay.

A nie mówiłem, sprawa prosta i jest pełna gwarancja. Nie każdy chce lub umie bawić się w modowanie.

Witam.Mam pewien problem który mnie męczy.Niedawno zakupiłem swojego GW-9400 a że jestem potrzepany człowiek to zdrzyło mi sie najgorsze-zapomniałem zegarek na desce rozdzielczej w samochodzie.Nadmienię że tego dnia upał był masakryczny i zegar smażył się dobre 4h. Gdy wróciłem do samochodu wyświetlacz był całkowicie czarny a zegarek wręcz wrzący.Dekiel był tak nagrzany że nie można go było dotknąć.Dość konkretnie spanikowałem i zrobiłem chyba kolejną głupią rzecz-zlałem go wodą.Wyświetlacze zaczęły wracać do życia a zegarek pod szybką zaparował :( Pozniej wszystko wróciło do normy i zegarek niby działa jak dawniej,aku na H, sensory działają ale mam pewne obawy. I tu pytam bardziej doświadczonych w podobnych sytuacjach-czy w zegarku mógł zdechnąć aku? i np.po roku padnie? I czy zegarek przy tak ekstremalnej temp. mógł sie jakoś zdeformować przez co rozszczelnic?

Trochę sie rozpisałem ale nie daje mi to spokoju.Marzył mi sie ten model,kupe czasu na niego szporowałem i taki klops.

Kolega Tomaliusz kiedyś też tak swojego smażył i nic mu potem nie było, baa był nawet zadowolony, bo podobno poziom kontrastu wyświetlacza się podniósł :D

Raczej nie masz się czego obawiać po takim jednorazowym grillowaniu :P

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno kontrast się poprawia, ale nie zamierzam praktykować jak i prać w pralce  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrast się poprawił, to prawda ale ja go spokojnie zaniosłem do cienia w przewiewne miejsce i czekałem jak wróci do życia.

Niestety z tą wodą pojechałeś po bandzie, skoro zaparował.

Zobacz czy od środka nie zostały smugi na szkle od tego zaparowania.

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie zaparowało, nic nie było prane, tak tylko nawiązałem co inny kolega pisał w temacie GWG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi