artsky 52 #12126 Napisano 19 Lipca 2018 Narzekają ci co mają <17. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5694 #12127 Napisano 19 Lipca 2018 Niewielu jest niezadowolonych z tego zegarka.Ci co narzekają, czynią to głównie ze względu na rozmiar. Niezadowolonych jest niewielu - ale to nie znaczy że jest wygodny - co nie zmienia faktu że Rangeman'a każdy wielbiciel "G" powinien na stanie magazynowym mieć, obok któregoś "kwadrata" - bo to ostatni jak na chwile obecną prawdziwy g-shock jaki Casio na rynek wprowadziło, wszystko co potem to albo popierdułka ze wskazówkami, albo popierdułka bez wskazówek... Narzekają ci co mają <17. A nie prawda... mam sporo więcej w łapie a zdecydowanie wolę DW/GW-5000 - które noszę zdecydowanie częściej bo są wygodniejsze... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #12128 Napisano 19 Lipca 2018 (edytowane) Słoneczko, nie o rozmiar się rozchodzi a o wygodę noszenia i tutaj Roman wypada bardzo słabo Romek jest fajny ale GPW, GWG, GWF, GWN-Q, każdy z nich jest sporo większy od Romana a mimo to o wiele lepiej się noszą.Piotrek to rozumie bo nie o rozmiar zegarka się rozchodzi No ale lepiej dalej przyklaskiwać I na nic się nie obrażam, mimo to ile razy gównem w wentylator rzucisz Edytowane 19 Lipca 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12129 Napisano 19 Lipca 2018 O wygodzie już rozmawialiśmy, więc nie będę powtarzał.A w wentylator nie rzucę, bo tylko się droczę, ale i tak Cię lubię Gdyby wszyscy mieli takie samo zdanie i wiedzę, to nie byłoby sensu istnienia tego forum 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12130 Napisano 19 Lipca 2018 Najważniejszy tutaj jest Timekeeping Mode i nie ma znaczenia co masz na górnym wyświetlaczu.Chodzi o to, że PS działa w pewnych trybach.No tak, zgadza się, tylko ani w GWN-Q1000 oraz GWG-1000, gdzie wykres może być na wyświetlaczu przez cały czas, nie ma takiej adnotacji w instrukcji, jak w przypadku Rangeman'a. Dlatego mnie to zastanowiło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luke040487 5 #12131 Napisano 20 Lipca 2018 ER to dystrybucja europejskaDR - taki ogólny kod międzynarodowy Po prostu inny kod na inny kanał sprzedaży. DI lub DR to nie przypadkiem azja poludniowa czyli malezja I singapur tam wszystkie g shocki maja takie oznaczenia 0 Casio G Shock GW9400BJ 1JF RangemanCasio G Shock GXW-56-1BJF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12132 Napisano 20 Lipca 2018 DR często ląduje w Azji, ale dlatego, że nie ma specjalnego oznaczenia tej strefy a rynek jest spory. W skład DR wchodzą także Ameryka Południowa, Afryka itd. http://mygshock.com/wiki/Trivia#What_does_the_G-Shock_model_number_mean.3F 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12133 Napisano 20 Lipca 2018 Wystarczyło trochę słonka dzisiaj i po 5 min. bateria z M wskoczyła na H.Dzisiaj popływałem troszę w słonku na motorówce to mój Rangeman zażywał kompieli słonecznych . Takie pytanko mam: gdzie najlepiej kupić ew. zamienny bezel i pasek do Romka?Dajcie proszę jakiś link.Z góry dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12134 Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Na alle... znajdziesz.Zamienisz sam, bo to nic trudnego. Dobry śrubokręt i wio. Edytowane 20 Lipca 2018 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Art18 15 #12135 Napisano 20 Lipca 2018 Wystarczyło trochę słonka dzisiaj i po 5 min. bateria z M wskoczyła na H.Dzisiaj popływałem troszę w słonku na motorówce to mój Rangeman zażywał kompieli słonecznych . Takie pytanko mam: gdzie najlepiej kupić ew. zamienny bezel i pasek do Romka?Dajcie proszę jakiś link.Z góry dziękuję.Możesz również pod tym linkiem : http://paskidozegarkow.com/Na tej stronie bezel możesz kupić za 39 zł : https://www.kraina-czasu.pl/produkty,2?search=gw-9400 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12136 Napisano 21 Lipca 2018 Dzięki za info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12137 Napisano 21 Lipca 2018 ma już tydzień, nadal testuję , baro i temp, Ot.. taka sceneria do w/w mnie naszła... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1335 #12138 Napisano 21 Lipca 2018 @tai Czyli skojarzenia ogólno-wojskowe > wtedy wg mnie obowiązkowo zielony pasek > post #12105Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12139 Napisano 21 Lipca 2018 tai Fajna sceneria Testuj testuj bo i ja testuję.Sensory działają ok. Temp. np. skalibrowałem na ręce bo chce wyrobić sobie zdanie w tym przedmiocie.Ściąganie zegarka na 20-30 min. aby mieć dokładny odczyt? W warunkach "poligonowych" nie do przyjęcia .Przecież to zegarek na rękę a nie na półkę .Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #12140 Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Pyk Edytowane 21 Lipca 2018 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1335 #12141 Napisano 21 Lipca 2018 @Waldzior Myślę, że dobrą scenerią dla tej wersji byłby jakiś plac budowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #12142 Napisano 21 Lipca 2018 Pyk Waldek fota jak zwykle żyleta, ale zegarek w centralnym punkcie kadru? Toż to nie do przyjęcia i złamanie wszelkich zasad dobrego ujęcia 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #12143 Napisano 21 Lipca 2018 Załamać się z wami można 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #12144 Napisano 21 Lipca 2018 Lustrzanka, dobry obiektyw i najlepiej namiot do zdjęć bezcieniowych i jedziesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #12145 Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Waldek fota jak zwykle żyleta, ale zegarek w centralnym punkcie kadru? Toż to nie do przyjęcia i złamanie wszelkich zasad dobrego ujęcia Czasami można wypośrodkować, jeśli ujęcie jest nadal dobre Edytowane 21 Lipca 2018 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #12146 Napisano 21 Lipca 2018 Czasami można wypośrodkować, jeśli ujęcie jest nadal dobre Przecież żartuję 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #12147 Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Przecież żartuję No przecież wiadomix Chociaż bardziej spodziewałem się komentarzy, że brak synchro i rysy na szkle Edytowane 21 Lipca 2018 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12148 Napisano 22 Lipca 2018 Co do zdjęcia i jakości jego, hmm...jest jakie jest tai Fajna sceneria Testuj testuj bo i ja testuję.Sensory działają ok. Temp. np. skalibrowałem na ręce bo chce wyrobić sobie zdanie w tym przedmiocie.Ściąganie zegarka na 20-30 min. aby mieć dokładny odczyt? W warunkach "poligonowych" nie do przyjęcia .Przecież to zegarek na rękę a nie na półkę .Pozdrawiam. Baro działa super, skalibrowane mam do stacji lotniska na tej samej wysokości z aktualizacją co 2 godziny i mam bliźniaczy odczyt zarówno przy ustawieniach bar bezwzględnego i względnego. Sensor temperatury i jego wskazania, to im dłużej testuję tym bardziej skłaniam się do opinii, że to jeno bezsensowny gadżet. No może nie tak bardzo bezsensowny ale z termometrem ma mało wspólnego I zgadzam się w pełni , iż zdejmowanie zegarka, czekanie 20 min aby sprawdzić temp. to dziwaczne jest. Tym bardziej , że nie jesteśmy wstanie np. w terenie znaleźć odpowiedniego miejsca do pomiaru. (w domu mam termometr zwykły) Zegarek na ręku nie pokaże też dokładnie, bo temperatura nadgarstka, bo wilgotność, bo wystawienie promienie słoneczne i w końcu wiatr. Moim zdaniem przy normalny użytkowaniu można jedynie określić czy np. względem ostatniego pomiaru temperatura wzrosła czy spadła i to +/- 3 stopnie. Ale bawię się w testy dalej. Natomiast kompas ogarnę nad morzem co i jak, względem aparatury na łódce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12149 Napisano 22 Lipca 2018 (edytowane) Zegarek na ręku nie pokaże też dokładnie, bo temperatura nadgarstka, bo wilgotność, bo wystawienie promienie słoneczne i w końcu wiatr. Moim zdaniem przy normalny użytkowaniu można jedynie określić czy np. względem ostatniego pomiaru temperatura wzrosła czy spadła i to +/- 3 stopnie. Ale bawię się w testy dalej. Natomiast kompas ogarnę nad morzem co i jak, względem aparatury na łódce. Moim zdaniem GW-9400 to przecież zegarek a nie profesjonalny zestaw instrumentów do określania parametrów (czytaj z sensorów),wskazuje raczej tendencje tj. wyniki są przybliżone do stanu faktycznego (uzależnione oczywiście od ustawień wstępnych).Ciekawi mnie Twoje odczucie w zakresie działania kompasu. Niezależnie od powyższego odczyt parametrów z sensorów daje mi dużą frajdę i dobrze, że RANGEMAN je ma.To moje wstępne spostrzeżenia gdyż z Romkiem poznajemy się cały czas . Edytowane 22 Lipca 2018 przez S.Adi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #12150 Napisano 22 Lipca 2018 (edytowane) Lelum polelum, tadatada. Altimetr to gufno, pokazuje żem musiał w nocy wejść na górkę a ja nigdzie nie wchodziłem Potestujecie jak jest u Was? Edytowane 22 Lipca 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach