Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak mówi ICE. Tyle gustów ilu ludzi. I to jest naprawdę fajne. Pomyślcie jakby to było, gdyby wszyscy nosili RANGEMAN'a w tym samym kolorze :D Wtedy byłby to dla nas zwykły zegar, a tak każda nowinka budzi nowe emocje :) Mimo wszystko Tomaliusz, gdybym Cię spotkał z niebieskim GW-9400 to i tak przybilibyśmy piątala ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie kolorowe "G" to poezja ... , chyba że to jedyny zegarek, wtedy ... - "sorry taki mamy klimat"   :D

Latem (czyt. urlop) luzuje i noszę kolorówki  :)

Naprawdę  mam z tego super frajdę 

Co innego gdy jest to świadomy wybór i to (jak napisałeś) kolejnego zegarka, a co innego gdy gdy nosi się biały garnek na przegubie, bo koledzy noszą. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Andrzej prawda w tamtym sezonie była moda na GA-100 w kolorze:

9mcNPXN.jpg

Nie jest drogi no i biały :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie nie moje jakby co :) Mój czerwony wystarczająco się brudzi :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie mi dziadoskie wyszło, ale coś tam widać jak się układa na niedużym nadgarstku, tragedii chyba nie ma, jakoś się przyzwyczaiłem ;)

20140314151004318.jpg

Edytowane przez uminus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to jest nieduży nadgarstek to co ja mam powiedzieć jako posiadacz takiego? :rolleyes:

8xHPAYi.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba powinieneś jeść więcej niezdrowych rzeczy ;) Ale moja ręka naprawdę nieduża jest, jakieś 17-17,5cm jak kiedyś mierzyłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seven możesz powiedzieć, że G-7700 mieści się idealnie :) Chociaż ostatnio go przymierzałem i dla mnie trochę maluszek za to bardzo fajny.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, taki rozmiar jest dla mnie idealny, ale w zasadzie na nic więcej już nie mogę sobie pozwolić, a to przecież jeden z najmniejszych G. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poki co cisza w kwestii parowania i rozpadania sie na czesci Rangemana. Czy myslicie, ze to dobry znak i warto jednak po tym calym zamieszaniu wziac pod uwage zakup - pytam w kwestii wytrzymalosci zegarka. 

Powiedzcie mi, czy mocowanie paska do zegarka rozni sie np w Risemanie ? Moze te destrukcyjne pompki to rzeczywiscie wyjatek :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocowanie w Risemanie jest podobne, ... a i robię pompki regularnie  :D

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocwanie, to jak napisał tomaliusz, jest identyczne. Natomiast sama wielkość zegarka mogła mieć znaczenie. Ja, przy nadgarstku 19,5cm miałem takie wrażenia http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95642-gw-9400-rangeman/page-24   (post 465). A cisza może świadczyć o tym, że była to wada tylko tej sztuki, co mnie osobiście bardzo cieszy :) . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć . Ma ktoś z was instrukcje w języku Polskim do GW 9400 . Na stronie casio niema .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz robisz pompki w Risemanie, czy Rangemanie :)?

ICE kupiles juz 9400, czy dopiero sie przymierzasz tak jak ja:)? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie kupiłem i czekam, kiedy ponownie będzie dostępny. Jak był dostępny, to  się wachałem ze względu na te zniszczone "uszy", a jak już przemyślałem, że w sumie trochę tych zegarków już sprzedano i tylko w jednym taka akcja była - to teraz niedostępny jest (zdążyłem na szczęście przymierzyć i porównać do Risemana, dzięki temu już nie zastanawiam się nad wyborem ;) ). Napewno byłoby lepiej, żeby koperta stalowa była a przynajmniej miała jakiś stalowy szkielet wraz z uszami do mocowania paska, ale jak to mówią - jak się nie ma co się lubi ..... A Range strasznie mi się podoba i muszę go mieć :) Cały czas zaglądam na WUS i sprawdzam, jak Casio podeszło do reklamacji tego uszkodzoknego Range, ale narazie cisza :( . Mam nadzieje, że jego właściciel napisze jak się to zakończyło.

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zahaczyłem zegarkiem o klamkę i powiem szczerze myślałem że się urwie, zegarek wytrzymał ale siniak pozostał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko siniak to dobrze że wytrzymał  :)

Natomiast jakby miało być złamanie to lepiej niech uszy puszczą  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak pociagniecie bylo na tyle silne, ze powstal siniak i nie ma sie zbyt wrazliwych raczek:) to znaczy, ze jednak wytrzymalosc jest nienajgorsza:)

A z drugiej strony Kacper12 jak mozna zahaczyc zegarkiem przylegajacym do obwodu nadgarstka:)?

ICE bede wdzieczny (pewnie nie tylko ja) jak podzielisz sie nowinkami w kwestii reklamacji pompkomana... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego piszecie o niedostępności rangemana - ja go u siebie ostatnio widzialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem swojego Rangemana'a w Time Trend, ale tylko po otrzymaniu potwierdzenia telefonicznego, że jest już dostępny. Miesiąc wcześniej przechodziłem obok salonu, zapytałem czy jest dostępny, niestety nie było, ale zaproponowano mi, że poinformują mnie telefonicznie jak podam swój numer. I tak się stało.

Okazało się, że w dostanie otrzymali tylko 2 szt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to miales szczescie, bo ja sie podobnie umowilem i cisza :) 

Przynajmniej mialem czas przemyslec i doczekac uspokojenia tej burzy tutaj:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi