Sol 7154 #7801 Napisano 29 Września 2016 Kolega nowy to nie wie jak najlepiej, więc wrzucam jeszcze raz zdjęcie instruktażowe: 1. Szukasz okna wychodzącego na zachód2. Kładziesz na noc na parapecie jak powyżej - klamerką w stronę zachodu3. Jutro rano możesz mi podziękować 4. A później sprawdzisz sobie półki i inne miejsca, ważne by klamerką w stronę zachodu i okaże się, że też łapie synchro 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D1V1510N G 40 #7802 Napisano 29 Września 2016 Dzięki za instrukcję ale mieszkam na osiedlu w bloku a moje okna wychodzą tylko na północ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #7803 Napisano 29 Września 2016 To musisz poszukać sąsiadki z oknami na zachód 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #7804 Napisano 29 Września 2016 U mnie najgorzej łapie na zachód 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D1V1510N G 40 #7805 Napisano 29 Września 2016 To musisz poszukać sąsiadki z oknami na zachód Nie podpowiadaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #7806 Napisano 29 Września 2016 Nie Ty jeden mieszkasz na osiedlu.Zrób jak napisałem. Po prostu zegarek ustawisz bardziej w lewo - w stronę zachodu i tyle. Stawiam kiść bananów i nowiutkie stringi, że złapie! Mam nadzieję, że masz ustawiony BER i wyłączone alarmy burzowe itd. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11511 #7807 Napisano 29 Września 2016 Zrób jak napisałem ... Stawiam kiść bananów i nowiutkie stringi, że złapie! Przecinam zakład 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deregul 33 #7808 Napisano 29 Września 2016 Hej wszystkim!Ja potwierdzam słowa Sol - mieszkam na osiedlu z dużą ilością budynków, okna na południe, zegarek lekko przekręcony w stronę zachodu i łapie elegancko. Później jeszcze znalazłem miejsca na biurku i komodzie w których 100% łapie synchro.Ale nie o tym chciałem, w moim Romku jak spojrzeć od spodu, to bezel nie dokładnie przylega do koperty (przy sensorze i przy przycisku sensora) - wizualnie mi to nie przeszkadza, ale osłonka sensora jest luźna i grzechocze i to mi przeszkadza! Raz podczas jazdy na rowerze myślałem, że mi coś w rowerze grzechocze. Też tak macie? bo ja mam Romka już od ponad roku i niedawno to zauważyłem. Bezel ściągałem tylko raz żeby wyczyścić więc nie rozciągnął się od tego . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #7809 Napisano 29 Września 2016 Dokładnie mam/miałem tak samo Osłonę podkleiłem trochę taśma żeby ją trochę pogrobic i teraz jest cisza i spokój.A bezel rzeczywiście trochę w tych miejscach odstaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #7810 Napisano 29 Września 2016 (edytowane) Moje WC leżą na południowym parapecie i wszystko działa co noc. Edytowane 29 Września 2016 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #7811 Napisano 29 Września 2016 Moje WC leżą na południowym parapecie i wszystko działa co noc. Staram się nie łączyć funkcji WC z funkcją południowego parapetu. Nie wyglądałoby zbyt elegancko. 8-)) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #7812 Napisano 29 Września 2016 U mnie normalnie na półeczce. Tarczą do dołu, "12"/klamerką w stronę zachodu.Wszystkie się synchronizują bez problemu. W każdym pomieszczeniu. Mam problemy ze stacjami radiowymi, bo żelbety zakłócają fale a synchro działa.Wcześniej szukałem miejsca, testowałem półki parapet, stół i co tam jeszcze, aż odkryłem, że najważniejsze jest ułożenie zegarka a nie miejsce. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #7813 Napisano 29 Września 2016 U mnie to łapie gdziekolwiek go zostawię Jedyna szansa aby nie złapał synchro to jego wyłączenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #7814 Napisano 29 Września 2016 To się nie liczy bo mieszkasz w Mainflingen koło nadajnika 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D1V1510N G 40 #7815 Napisano 29 Września 2016 Dobra Sol spróbuję zrobić to dokładnie wg Twojej instrukcji. Jak się nie uda to wisisz mi striny a za bananami nie przepadam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq88 3 #7816 Napisano 29 Września 2016 Mój Rysiek łapie nawet w pudełku w komodzie, ale jak leży byle jak na komodzie to już nie synchronizuje się. Wyklepane z aluminiowej blaszki... M8s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #7817 Napisano 29 Września 2016 Dobra Sol spróbuję zrobić to dokładnie wg Twojej instrukcji. Jak się nie uda to wisisz mi striny a za bananami nie przepadam Jeżeli mieszkasz w PL (nie zapytałem wcześniej) to zadziała.A ja mieszkasz za granicą, to zapomnij o stringach - za granicę nie wysyłam! 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
D1V1510N G 40 #7818 Napisano 29 Września 2016 Spróbuję dzisiaj, może się uda:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #7819 Napisano 29 Września 2016 Nie zdejmuj zegarka z ręki na noc i zobacz czy złapie sygnał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #7820 Napisano 29 Września 2016 Pany, zapewne każdy z was kiedyś latał z antena od radia lub telewizora po chałupie szukając najlepszego sygnału aby dźwięk lub obraz był bez zakłóceń. W przypadku G z WC sprawa wygląda tak samo, wystarczy przesunąć się o pół metra aby złapać L3 i o kolejne pół aby ten dobry zasięg stracić. Jest dokładnie tak jak napisał barteq88 zegarek może zsynchronizować się nawet w metalowej puszcze zamkniętej w szafce, sam tak miałem. Zdarzyło mi się również dokonać udanej synchronizacji w pędzącym pociągu ICC więc nie jest tak że trzeba zegarek ustawić tak i tak w tą czy w tamtą stronę bo jeśli tego się nie zrobi to kaput nici z udanej synchronizacji. Wszystko jest kwestia złapania dobrego zasięgu przez antenę i tyle. Nie ma co się wczuwać i ubolewać nad tym że się ma okna od wschodu a nie od zachodu tylko wziąć zegarek w łapę i popróbować złapać L3 w różnych częściach mieszkania czasem wystarczy przesunąć się dosłownie o pół metra żeby wskoczyło L3. Ja np najlepszy zasięg mam w kuchni którą mam od wschodniej strony domu, zegarek kładę tuż przy ścianie pod oknem i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym nie dokonał w tym miejscu poprawnej synchronizacji, za to jak wezmę zegarek w rękę i stanę na przeciwko tego okna to już tak kolorowo nie jest.Według mnie nie ma reguły i trzeba popróbować to tu to tam i znaleźć sobie najlepsze miejsce do synchronizacji i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #7821 Napisano 29 Września 2016 500+ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7822 Napisano 29 Września 2016 GitBit, należałoby podwiesić gdzieś Twoją wypowiedź, bo ten problem wypływa systematycznie co jakiś czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #7823 Napisano 29 Września 2016 500+ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lemonln 456 #7824 Napisano 29 Września 2016 Ja spie z zegarkiem na ręku i co noc łapię synchro A np. jak połoze na szafce nocnej przy łóżku to już nie zawsze złapie. Wieszałem też na klamce od okna w sypialni (okno na północ) i też czasem łapał czasem nie.Jak z jednym śpię to drugi leży na regale w pokoju z oknami na południe i też póki co zawsze łapie synchro.Śmię twierdzić że również warunki pogodowe mają wpływ na moc sygnału. Dodam, że też mieszkam na blokowisku 0 GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #7825 Napisano 29 Września 2016 Swoją drogą kto miałby podwiesić. Od czasów Marleny czerwone nicki zaglądają tu chyba jedynie po zgłoszeniu nadużycia. Jeśli się mylę, to przepraszam i proszę o odzew... Może powinniśmy zaapelować o powołanie kogoś z naszego G grona na moda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach