ShoRtie 1611 #12701 Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Nie to Super Twisted Nematic display taka ulepszona odmiana LCD wystepująca w wersji negatywnej i pozytywnej w G można go spotkać np we Frogu D1000 albo w GWN-Q1000. Edytowane 9 Września 2018 przez ShoRtie 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tai 7 #12702 Napisano 9 Września 2018 Jeżeli zdjęcia nie są przekłamane ze względu na jakość aparatu to ja widzę tu wadę dość istotną. U mnie tego nie ma. Kupując zegarek miałem wybór pomiędzy kilkoma i jeden z nich taki śmieszny właśnie był. Ponadto miał skopane podświetlenie, z jednej strony nadmiernie jasne a z drugiej wręcz ciemne. Różne kontrasty i podświetlenia przy tym samym modelu mogą świadczyć o jakości produktu lub też, że jest to tzw. drugi sort z mniejszymi lub większymi wadami a nadający się do sprzedaży. ................. Niestety w oświetleniu sklepowym nie było to widoczne. W sklepie mówią że zegarek jest dobry, serwis zibi przesłał mi formułkę że jak jest wada to trzeba do serwisu wysłać.Zastanawiam się co dalej... Jestem po wstępnej rozmowie z kimś to może mi zamienić odpłatnie wyświetlacz, jeżeli trafi na dobry egzemplarz, bo ma z takimi do czynienia............ Chętnie przeczytam Wasze sugestie gdzie mogę uzyskać pomoc, co mam dalej robić w zaistniałej sytuacji. Podstawowy błąd kupujących w sklepie to zaufanie do sprzedawcy, że towar ze sklepu musi być OK a dotyczy to wielu produktów. W sklepach "oszukują" za pomocą światła, jego barwy i natężenia. Ja w sklepie/salonie zażyczyłem sobie oby pani wyłączyła część źródeł światła aby sprawdzić zegarek, okazało się to niemożliwe, więc poszedłem do innego salonu gdzie udostępniono mi odpowiednie warunki do sprawdzenia wyświetlacza i podświetlenia. Teraz meritum sprawy, sklep czy sprzedawca kit wciska, od stwierdzenia czy jest wada czy nie jest serwis. Klient jeśli uważa, że towar jest wadliwy oddaje do sklepu i korzysta albo z rękojmi albo z gwarancji. Mówienie, że należy odesłać do serwisu samemu lub , że serwis jest zewnętrzny etc. należy ignorować. Towar kupiony w danym sklepie musi być w tym sklepie przyjęty. I tu pewnie się obawiają, że korzystając np. z prawa do rękojmi mają 14 dni od przyjęcia do wydania towaru a znając procedury Zibi nie wyrobią się i będą musieli kasę zwrócić. Osobiście jeszcze raz odwiedziłbym sklep, w razie odmowy przyjęcia udał się do Miejskiego Rzecznika Konsumentów, tak to się nazywa Tak ja to widzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #12703 Napisano 9 Września 2018 Chcę rozwiązać mój problem a nie sprzedawać, bo nie lubię wsadzać kupującego na minę, sam jakbyś taki produkt od kogoś kupił to byłbyś zadowolony? takie postępowanie prędzej lub później wraca w tej czy innej formie. Poza tym sprzedając bym stracił finansowo i musiałbym dołożyć do nowego, zamiast tego wolę mniej zainwestować w przedmiot już nabyty.Wyświeiacz STN to negatyw? panie saper, zegarka nie sprzedalbys bez upustu i ujawnienia prawdy w opisie, wiec nie wspominałem,bo to zrozumiale dla każdego przeciętnie inteligentnego, wiec proszę mi tu nie imputować szachrajskich zagrywek,bo stać mnie jeszcze na uczciwosc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12704 Napisano 9 Września 2018 Jakby ktos szukal: http://www.volumerate.com/product/casio-g-shock-gw-9400dcj-1-desert-camo-series-watch-beige-852502983?utm_source=vr&utm_medium=productbysearch&utm_campaign=search 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kungan 0 #12705 Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Witam. Kupiłem zegarek GW-9400 z dystrybucji i gwarancją Kaktus24, moje pytanie jest takie czy ten grawer CE jest w oryginale? Data produkcji zegarka to 24 maj 2018. Na zdjęciach zegarków z netu tego graweru brak. Dzięki za informacje. Edytowane 9 Września 2018 przez kungan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #12706 Napisano 9 Września 2018 Witam. Kupiłem zegarek z dystrybucji i gwarancją Kaktus24, moje pytanie jest takie czy ten grawer CE jest w oryginale? Data produkcji zegarka to 24 maj 2018. Na zdjęciach zegarków z netu tego graweru brak. Dzięki za informacje.Pokaż zdjęcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #12707 Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Pewnie składaka kupiłeś i masz dekiel zamienny.Poza tym trochę drogo za te składaki sobie liczą. Edytowane 9 Września 2018 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #12708 Napisano 9 Września 2018 DCJ ma inny wyświetlacz jak 1ER ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #12709 Napisano 9 Września 2018 DCJ ma inny wyświetlacz jak 1ER ? Tak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #12710 Napisano 9 Września 2018 Ma ktoś może porównanie ? Tapniete z Mi5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12711 Napisano 9 Września 2018 Dzisiaj takie fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #12712 Napisano 10 Września 2018 Dziś do mnie zawitał taki oto jegomość.Podejście no.2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5678 #12713 Napisano 11 Września 2018 Kiedyś się w końcu "zbiorę" i wymienię ten bezel na lepiej doczyszczony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12714 Napisano 11 Września 2018 U mnie poki co taki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1330 #12715 Napisano 11 Września 2018 (edytowane) @Parówkowy skrytożerca Dziwny ten zegarek i wyświetlacz na tym zdjęciu, w porównaniu do np. zdjęcia Kolegi cam3ridge ... może postaraj się bardziej Edytowane 11 Września 2018 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #12716 Napisano 11 Września 2018 @PS, to jakiś żelek jest, bo tak mu bieliznę spod ubrania widać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12717 Napisano 11 Września 2018 (edytowane) @Clusca. Jakiś taki OEM. ... może postaraj się bardziej Mój tak ma. Edytowane 11 Września 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1330 #12718 Napisano 11 Września 2018 (edytowane) @Parówkowy skrytożerca To trochę słabo, próbowałem uzyskać taki efekt, ale na szybko wychodzi mi tylko takie. Może przy dziennym świetle ... Edytowane 11 Września 2018 przez Jacek K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12719 Napisano 11 Września 2018 No słabo.....też się martwię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12720 Napisano 11 Września 2018 U mnie poki co taki Rzeczywiście jakiś przeźroczysty częściowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12721 Napisano 11 Września 2018 Jeden Rangeman i trzy ubranka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #12722 Napisano 11 Września 2018 Bardzo ciekawe ubranko - to żelkowe. Podoba mi się.A pasek masz chyba również ( pod bezel ) w tej samej przeźroczystej fantazji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12723 Napisano 11 Września 2018 (edytowane) Zaraz poszukam zdjęcia. EDIT. Znalazłem. Edytowane 11 Września 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Art18 15 #12724 Napisano 11 Września 2018 (edytowane) Bardzo ciekawe ubranko - to żelkowe. Może lepiej nazwać je "Haribo" . Edytowane 11 Września 2018 przez Art18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #12725 Napisano 12 Września 2018 Może lepiej nazwać je "Haribo" .Dobra mysl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach