Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Woytec60

Nowe forum zegarkowe "Czwarty wymiar"

Rekomendowane odpowiedzi

Fora to fora a portale to portale i o ile z for jest marny ale jakiś wybór to z portali nie ma w czym wybrać i wg mnie czego czytać - takie moje zdanie

Ja ostatnimy czasy zdecydowanie preferuje Watch-insider, Hodinkee, Watchonista, czy Ablogtowatch. Polecam.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

carlito1,

Tyle, że Bartosz 86 cały czas pisze o polskich portalach i o tym, że wśród nich nie ma wyboru. To tak jak byś napisał, że z polskich for zegarkowych wybierasz Watchuseek  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlito1,

Tyle, że Bartosz 86 cały czas pisze o polskich portalach i o tym, że wśród nich nie ma wyboru. To tak jak byś napisał, że z polskich for zegarkowych wybierasz Watchuseek  ;)

:D :D :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie bez różnicy, ale rozumiem. Nie było w takim razie tematu.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnimy czasy zdecydowanie preferuje Watch-insider, Hodinkee, Watchonista, czy Ablogtowatch. Polecam.

Jak już napisaliście miałem na myśli polskie portale, ale dzięki Michał za propozycje bo z wielką chęcią poczytam :)

Można zrobić i podpiąć temat z dobrymi portalami o tematyce zegarkowej, każdy podlinkuje swoje ulubione - myślę, że każdemu to wyjdzie na dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro padaja teksty z Psow Pasikowskiego to moze zacytuje cos z Krolla

"k*rwe trzeba krancowac"

zupelnie nie wiem dlaczego przyszlo mi to na mysl w tym temacie

tak jak zupelnie nie wiem co ten tekst ma znaczyc? gnebi mnie od lat co Kuba Begger mial na mysli

moze fani Pasikowskiego cos podpowiedza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro padaja teksty z Psow Pasikowskiego to moze zacytuje cos z Krolla

"k*rwe trzeba krancowac"

zupelnie nie wiem dlaczego przyszlo mi to na mysl w tym temacie

tak jak zupelnie nie wiem co ten tekst ma znaczyc? gnebi mnie od lat co Kuba Begger mial na mysli

moze fani Pasikowskiego cos podpowiedza

Indeks:Polski - Gwara więzienna - Wikisłownik, wolny wielojęzyczny ...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, pisząc o portalach zegarkowych nie mam na myśli for i to nie jest uszczypliwość do naszego forum :) sam używam tylko Kmziz z for zegarkowych.  

Chodzi mi o portale z kategorii np. Watch Time i Chronos24 itp. Moje zdanie jest takie, że nie ma w czym wybierać ani specjalnie co czytać i o wiele bardziej cenię wiedzę zdobywaną na forum (i tutaj między innymi wiedzę którą sam prezentujesz).

Żadna szopka nie jest moją intencją :)

A co miałeś na myśli, pisząc:

Bardzo fajnie, że powstają nowe fora - przeglądałem na szybko i wydaje się bardzo ok

Akurat robienie farsy nie było moją intencją :/

A jaka inna intencja towarzyszyła Tobie, gdy pisałeś taką oczywistą bzdurę:

Nowe forum zegarkowe "Czwarty wymiar"
Niepotrzebna tylko ta obopólna wrogość.

Komuś zależy, a był już taki spokój...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, żart a bzdura to różnica, może i subtelna ale jednak.

Tłumaczenie intencji to też trochę jak tłumaczenie dowcipu, niby można ale po co?

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... Bardzo subtelny żart, jak widać po dyskusji - boki zrywać. Do żartów mamy dział PO GODZINCH.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Powtórzę, Dajta pokój, chłopy!

Oni mają swoje kłopoty, chyba przesadzili z traktowaniem userów jako bezwolną i bezmyślną masę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jadnak wciąż nie brakuje im hipokryzji. Jadą po tym forum jak po łysej kobyle jednocześnie tu się reklamując. To przejaw frustracji.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś w kilku słowach wyjaśni skąd tam wzajemna niechęć? :huh: -że jest to widać ,a powody?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj w jaki sposób Krzysztof Zegarek (alamo) i jego ...kumotrzy wyrażają się o userach z tego forum i stowarzyszeniu a poznasz odpowiedź. 

Nagle Zegarek uświadomił sobie , że poważnemu konfekcjonerowi zegarków nie przystoi posługiwać się językiem rodem z rynsztoku.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Marek, do tego to trzeba przysiąść na kuflem zacnego trunku.

Wtedy mógłbym ci spróbować wyjaśnić początki tej niechęci.

Ale tylko w zarysie, bo na całość to pewnie i beczka byłoby mało. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedzi :)

Jacku co do "piany"-jestem dziś całe popołudnie w zakładzie :D;) na Chopina...... :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś w kilku słowach wyjaśni skąd tam wzajemna niechęć? :huh: -że jest to widać ,a powody?

Hmm... W kilku...

Znieważanie, obrzucanie obelgami, czyli luzactwo podpatrzone u blokersów, najazdy, flejmy...

To tak z grubsza powody, a że dotyczyły mnie osobiście to czuję głęboką niechęć.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejmy nadzieję że" nowe wcielenie " będzie wolne od uprzedzeń ....czego życzę  "Czwartemu wymiarowi" i nam.... :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ta wzajemna niechec wynika z tego, ze niektorzy nie potrafia byc ponad tym i miec to w ... 

No powiedzmy gdzies w nieco dalszych priorytetach, tak zeby nie znizac sie di okreslonego poziomu i formy dyskusji ;)

Jezeli to nowe forum chce przyjac nieco bardziej powazna formule to moim zdaniem nie pozostaje nic innego jak tylko zyczyc im powodzenia.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I już leci trzecia stronka reklamy nowego/ ? /  forum .

Sam się skusiłem i zajrzałem tam z ciekawości ,ale jakoś to forum nie przemawia do mnie , zauważyłem tam za to sporo znajomych nicków 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ta wzajemna niechec wynika z tego, ze niektorzy nie potrafia byc ponad tym i miec to w ...

Już dawno bym zapomniał, żeby się nie przypominali.

Jezeli to nowe forum chce przyjac nieco bardziej powazna formule to moim zdaniem nie pozostaje nic innego jak tylko zyczyc im powodzenia.

Ja to mam nadzieję, ze wreszcie (czekam już baaardzo długo) zajmą się sobą, a od nas się od chromolą, a ich formuła jest mi zupełnie obojętna dopóki nie czepia się tego forum, czy też mnie osobiście. I w tym względzie również życzę im powodzenia.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już dawno bym zapomniał, żeby się nie przypominali.

Ja to mam nadzieję, ze wreszcie (czekam już baaardzo długo) zajmą się sobą, a od nas się od chromolą, a ich formuła jest mi zupełnie obojętna dopóki nie czepia się tego forum, czy też mnie osobiście. I w tym względzie również życzę im powodzenia.

+1

Tylko, że oni bez tego forum nie potrafią egzystować...ha, nie mieliby o czym pisać i komu ubliżać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co, Panowie?

Moim zdaniem to po prostu trzeba dać sobie spokój ze wszelkimi wzajemnymi animozjami.

W Polsce jest wielu ludzi, którzy w jakiś sposób są związani z zegarkami. Ilu z nich jest skłonnych do aktywnego i poważnego uczestnictwa w forach internetowych? Takiego na serio? No, jak Wam się wydaje? Bo z moich obserwacji wynika, ze jest to tak może kilkaset osób. Niby sporo, ale czy potrzeba aż tylu for? Czy to nie zabawne, że dokładnie ci sami ludzie te same teksty wrzucają na kilka for? Że wchodząc na różne fora spotyka się te same osoby, tylko czasami gadające innym stylem? Nie szkoda czasu i energii?

Wrogiem pluralizmu nie jestem, więc jeśli ludzie czują potrzebę udzielania się w kilku miejscach, to mi to nie przeszkadza. Jeśli każde forum ma jakąś specyfikę, jakieś ukierunkowanie, to oczywiście też tylko się cieszyć. Ale jeśli ktoś chce uprawiać dziecinne wojenki?...

Może pora dorosnąć?

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... W kilku...

Znieważanie, obrzucanie obelgami, czyli luzactwo podpatrzone u blokersów, najazdy, flejmy...

To tak z grubsza powody, a że dotyczyły mnie osobiście to czuję głęboką niechęć.

Tak to teraz wygląda. Ale skąd to się wzięło?

Ja to pamiętam mniej więcej tak:

Ktoś zarzucił - zegarki chińskie są fajne!

Pięciu odpowiedziało - wszystko co chińskie to złoooo.

Pięciu się obraziło.

Stu sprostowało, że nie wszystko co chińskie jest złe - złe są tylko podróby.

Pięciu obrażonych nie uwierzyło i odeszło.

W międzyczasie na forum pojawiło się trochę polityki:

- Zegarek się popsuł. Wina Tuska!

- Nie, bo PiS'u!

- Nie, bo PO!

Posty wymoderowano.

- Kto usunął moje polityczne posty? Przecież każdy nowo zarejestrowany na forum o zegarkach powinien wiedzieć czyja to wina! Foch, odchodzę, proszę usunąć moje konto!

W ten sposób na każdym z tych forów, zrzeszających tysiące użytkowników, zrobiło się po 5 obrażonych i 5 obrażających.

Doszły do tego samozwańcze akcje dywersyjne i mniej znaczące docinki.

Na obu forach znajduje się po kilka-kilkanaście osób, które należałoby przełożyć przez kolano i zdzielić po 4 literach.

Niestety, o ile na kizimizi jest względna cisza, o tyle na cinimini parę osób wciąż nakręca spiralę nienawiści...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.