Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Woytec60

Nowe forum zegarkowe "Czwarty wymiar"

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to teraz wygląda. Ale skąd to się wzięło?

Ja to pamiętam mniej więcej tak:

[...]

No mniej więcej, to tak. Tyle, że jak zwykle jednak diabeł tkwi w szczegółach. Obie strony maja swoje racje i obie strony konsekwentnie olewały racje strony przeciwnej, jednak po pewnych faktach związanych z tym nakręcaniem spirali nienawiści na CW, a dotyczących personalnie osób fizycznych, jakiekolwiek porozumienie w kręgach osobiście zaangażowanych, mające na celu likwidację wzajemnej niechęci stało się już w zasadzie niemożliwe. Czyli chcę tu powiedzieć, że niechęć nie dotyczy forum, bo ono nic nie winne i nie widzę przeszkód, żeby oba fora zgodnie egzystowały obok siebie, ale ja osobiście nie pozbędę się już niechęci do tego żeby zaglądać na CW, choć można tam spotkać też ludzi których cenię... i tyle.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... Bardzo subtelny żart, jak widać po dyskusji - boki zrywać. Do żartów mamy dział PO GODZINCH.

Jeśli o mnie chodzi wątek można usunąć lub zamknąć, nawet bardzo o to proszę bo sam nie mogę.

To, co miało być lekkim żartem przerodziło się we wzajemne obrzucanie błotem.

Jak zwykle zresztą.

Z mojej strony EOT.

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt tu nikogo nie obrzuca błotem.

Zresztą o czym my rozmawiamy. Zmiana nazwy zapewne wynika z faktu że chinawatches nikt nie traktował poważnie. Czwarty Wymiar zdecydowanie lepiej brzmi. Zostaje ta sama administracja, tez sam poziom  moderacji....w tej kwestii nie ma co liczyć, że coś się zmieni. 

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+1

Tylko, że oni bez tego forum nie potrafią egzystować...ha, nie mieliby o czym pisać i komu ubliżać.

+1

Oczywiście tamto Forum bez tego nie istnieje i okaże się, że "uwalenie z pyty" userów (często chlebodawców) przez tamtejszą administrację to też spisek kizi 

Jeśli o mnie chodzi wątek można usunąć lub zamknąć, nawet bardzo o to proszę bo sam nie mogę.

To, co miało być lekkim żartem przerodziło się we wzajemne obrzucanie błotem.

Jak zwykle zresztą.

Z mojej strony EOT.

Jesteś inteligentnym człowiekiem i doskonale wiedziałeś jak się skończy wrzucenie takiego "newsa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam lubie luźny styl chinawatches, bo internet to z reguły miejsce wypoczynku, oderwanie od rzeczywistości, pisząc wykwintnym językiem pełnym epitetów, czuje się jakbym wszedł na plaże w garniturze. Jedyne co mnie wkurza to brak ortografii.

Lubie oba fora, tutaj można znaleźć świetny dział zegarków vintage i rosyjskich, na chinawatches mamy za to więcej porad co do zegarków chińskich i nie ma do nich uprzedzeń, że są "gorsze". Nie wiem dlaczego ale tutaj np. nie krytykuje się zegarków steinhart prawie identycznych jak rolexy, natomiast już chińskiego MQJ, czy Parnisa, bardzo. Potrzebna jest konsekwencja, a nie mówienie, że zegarek bez napisu "swiss made" jest gorszy...

Prosty przykład, tutaj zegarki MARINA MILITARE, w większości identyczne do PANERAI są wyśmiewane. Steinhart identyczny jak ROLEX jest chwalony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu zupełnie nie chodzi o ocenę zegarków tylko ludzi. :P

Czwarty wymiar czy cw , wszystko jedno to nie jest forum o zegarkach. To jest forum o ludziach z KMZiZ. Kolak może tobie ten "luźny styl " inwektyw odpowiada... mnie nie.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co miałeś na myśli, pisząc:

A jaka inna intencja towarzyszyła Tobie, gdy pisałeś taką oczywistą bzdurę:

Nowe forum zegarkowe "Czwarty wymiar"

Komuś zależy, a był już taki spokój...

Z całym szacunkiem, ale żartujesz sobie chyba - nie znam starego forum China Watch nie czytałem, nie zaglądałem, nie wiedziałem w pierwszej chwili że podlinkowane nowe forum jest na jego bazie a już tym bardziej nie wiem o co chodzi w twoich prywatnych animozjach do CW więc proszę mnie nie mieszać do tych spraw bo jestem poza tematem i nie wiem o czym piszesz. 

Mnie cieszy, że w internecie jest więcej tematyki zegarkowej i jeśli powstanie nowe przyzwoite forum to będę siętylko cieszył , ale z innej strony jak patrzę na ten temat to widzę, że z zegarkami to ma najmniej wspólnego. 

Mnie prosze do tego nie mieszać i nie posądzać o pisanie bzdur w złych intencjach, nie wiem nawet o co chodzi w historii CW kontra KMZIZ (i niewiele mnie to obchodzi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądaleś Bartek te portale co Ci polecałem ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądaleś Bartek te portale co Ci polecałem ?

Tak, przeglądałem i większość bardzo mi się podoba - dzięki :)

Sugerowałem żeby zrobić i podpiąć temat z linkami do ulubionych portali o tematyce zegarkowej, ale tutaj chodzi jak się zorientowałem o jakieś stare animozje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie prosze do tego nie mieszać i nie posądzać o pisanie bzdur w złych intencjach, nie wiem nawet o co chodzi w historii CW kontra KMZIZ (i niewiele mnie to obchodzi).

Z całym szacunkiem, ale to by znaczyło, że ja mam o Tobie lepsze zdanie niż Ty sam.

Przeglądasz "nowe" forum, już na pierwszej stronie widać tysiące tematów, daty z przed paru lat, a ty się tłumaczysz, że nie wiedziałeś bo przedtem tam nie zaglądałeś? Jeżeli nie pisałeś bzdur w złych intencjach, to by znaczyło, ze pisałeś je w dobrych? Wyrywasz się z oceną nie mając pojęcia co tak właściwie oceniasz, po co?

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem dlaczego ale tutaj np. nie krytykuje się zegarków steinhart prawie identycznych jak rolexy, natomiast już chińskiego MQJ, czy Parnisa, bardzo. Potrzebna jest konsekwencja, a nie mówienie, że zegarek bez napisu "swiss made" jest gorszy...

Prosty przykład, tutaj zegarki MARINA MILITARE, w większości identyczne do PANERAI są wyśmiewane. Steinhart identyczny jak ROLEX jest chwalony.

I to jest właśnie ta postawa, o której pisałem powyżej.

Obiecuję Ci, że 99,9% osób akceptujących Steinharty akceptuje również dobrze wykonane rolexopodobne Parnisy czy tam inne.

Jak również 99,9% osób nie akceptujących chińskich "rolków" nie akceptuje również Steinhartów (np. ja).

Ale oczywiście najbardziej rozwrzeszczane 0,1% jest wg Ciebie wystarczającym odsetkiem, by móc zgarnąć wszystkich forumowiczów kmziz do jednej "hejterskiej" szufladki.

Super, tak właśnie powstają te międzyforumowe niesnaski, usilnym wmawianiem, że wszyscy jesteśmy tak samo anty na chińszczyznę.

Co miesiąc widzę nowy post Prezesa o treści "jeszcze raz powtarzam, że nie mamy nic do chińskich produktów, ganimy tylko podróbki", odpowiadający na docinkę któregoś z forumowiczów.

Nie wiem wtedy czy się śmiać czy płakać, że co chwila trzeba się tłumaczyć.

Jak grochem o ścianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całym szacunkiem, ale to by znaczyło, że ja mam o Tobie lepsze zdanie niż Ty sam.

Przeglądasz "nowe" forum, już na pierwszej stronie widać tysiące tematów, daty z przed paru lat, a ty się tłumaczysz, że nie wiedziałeś bo przedtem tam nie zaglądałeś? Jeżeli nie pisałeś bzdur w złych intencjach, to by znaczyło, ze pisałeś je w dobrych? Wyrywasz się z oceną nie mając pojęcia co tak właściwie oceniasz, po co?

Sorry Piotrze, ale chyba na drugiej stronie tego wątku napisałeś "...a był już taki spokój".

Więc Ty już lepiej nic nie pisz, bo swoimi wypowiedziami nie przyczyniasz się do uspokojenia atmosfery, jesteś głównym jątrzącym w tym temacie.

Jeśli ktoś tam Cię znieważył, to wnoś prywatny pozew i załatwiajcie to między sobą, a nie na forum.

Temat moim zdaniem do kosza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, jedyne co stwierdziłem to fakt, że cieszy mnie pojawianie się nowych for o tematyce zegarkowej.

Po szybkim rzuceniu okiem na przypadkowe tematy nie miałem powodu żeby na coś narzekać i tyle - pozostaje mi życzyć powodzenia.

Ponieważ uczepiłeś się słowa "nowe" (które i może nie jest precyzyjne) wyjaśniam, że miałem świadomość, że to nowa twarz któregoś starego forum a, że czytam tylko KMZIZ to naprawdę nie dociekałem o które stare forum chodzi i nie widzę powodu żeby tego dociekać. W tej sprawie jestem świadomym ignorantem bo za bardzo szanuje swój czas żeby czytać wszystkie fora z kręgu moich zainteresowań - wybieram jedno moim zdaniem najlepsze i tego się trzymam. 

CW nigdy nie czytałem więc ani userów ani starych tematów nie znam i nie wiele mnie one obchodzą - jak nowa odsłona będzie ok to niech im się wiedzie ja nie byłem świadkiem waszych sporów i nic mi nie wiadomo żeby mnie one dotyczyły. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOD:

Postanowiłem przychylić się do propozycji Wojtka.

O powstaniu nowego forum, czy też zmianie nazwy dawnego wszyscy już jesteśmy poinformowani.

Dalsze dyskusje raczej nic konstruktywnego nie wniosą.

Tak więc temat zamykam, życząc samych sukcesów Administracji i Użytkownikom Forum CW

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.