Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

A po co szafir na deklu? Nie wystarczy szkło mineralne?

Jak dla mnie tylko szafir. Nie znoszę porysowanych szkiełek, a nie zamierzam ich ciągle polerować. -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie szafiru w deklu. Nie przesadzajmy Panowie. Szafir na deklu spotyka się generalnie w drogich zegarkach....to trochę ekstrawagancja. Dość ciężko zarysować w tym miejscu nawet mineralne szkło. Mi nigdy się to nie udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Dla mnie pełny dekiel jest lepszym rozwiązaniem, a jeżeli już chcecie wsadzić tam szkło to zostańmy przy mineralnym i nie generujmy niepotrzebnych kosztow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

W ogóle to po co szkło w deklu?  :P

+100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Panowie trzeba lobbować za pełnym deklem :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie tylko szafir. Nie znoszę porysowanych szkiełek, a nie zamierzam ich ciągle polerować. -_-

Hmmm..... Musisz mieć "szorstki" nadgarstek:-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o proszę, nawet nie wiedziałem :)

Ale możemy te figury zaaranżować nieco inaczej. Zróżnicować ich rozmiar, ułożyć je w jakaś kompozycję.

Jak dla mnie projekt powinien zdecydowanie nawiązywać do stylistyki rodem ze szkoły bauhausu i nie ma się co przejmować, że ktoś wcześniej gdzieś też użył takich motywów. Jak widać to  "oczywista oczywistość" która się zwyczajnie sama narzuca (tego nomosa widzę poraz pierwszy)

Jak się wyklaruje temat - dekiel pełny czy szkło i będę miał chwilę to chętnie się jeszcze pobawię. Innym proponuję to samo. Nawet jeśli nie posługują się programami graficznymi - ręcznie ołówkiem i skan. Jak będzie fajny pomysł to ktoś to zawsze dopracuje i przeniesie do programu graf. 

s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, QV - pozwolę sobie na parę słów krytyki tej nowej ankiety.

Wiem - nie ma ankiety doskonałej ale ta jest po prostu słaba.

Pokazuje tak naprawdę jakie okno daty wolimy. Nic więcej. Kolor tarczy który wybraliśmy w pierwszej ankiecie, obecnie przegrywa. Pomysł na Dekielek jest żaden i vlosujemy na nie wiem co. Sorki- wybraliśmy tylko okno daty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie szafiru w deklu. Nie przesadzajmy Panowie. Szafir na deklu spotyka się generalnie w drogich zegarkach....to trochę ekstrawagancja. Dość ciężko zarysować w tym miejscu nawet mineralne szkło. Mi nigdy się to nie udało.

To w takim razie ja od razu deklaruję, żę rezygnuję z kupna zegarka w przypadku plastikowego  mineralnego dekielka. Albo robimy coś porządnie albo darujmy sobie przezroczysty tył.

A tak w ogóle to trzeba było zaznaczyć w ankiecie, że dekielek będzie mineralny plastikowy (wyraz "przeszklony" wprowadza w błąd), bo wówczas sądzę, że ilość chętnych na taki wariant się nieco zmieni.

edit: aby nikt się już nie czepiał, że się nie znam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, QV - pozwolę sobie na parę słów krytyki tej nowej ankiety.

Wiem - nie ma ankiety doskonałej ale ta jest po prostu słaba.

Pokazuje tak naprawdę jakie okno daty wolimy. Nic więcej. Kolor tarczy który wybraliśmy w pierwszej ankiecie, obecnie przegrywa. Pomysł na Dekielek jest żaden i vlosujemy na nie wiem co. Sorki- wybraliśmy tylko okno daty.

Też mi sie nie podoba to że drugi raz wybieramy wybraną tarczę.

To w takim razie ja od razu deklaruję, żę rezygnuję z kupna zegarka w przypadku plastikowego dekielka. Albo robimy coś porządnie albo darujmy sobie przezroczysty tył.

A tak w ogóle to trzeba było zaznaczyć w ankiecie, że dekielek będzie plastikowy (wyraz "przeszklony" wprowadza w błąd), bo wówczas sądzę, że ilość chętnych na taki wariant się nieco zmieni.

o_O mam Orienta z minerałem od spodu i szafirem od góry, nie oszczedzam go i NIC!!! sie nie stało temu minerałowi. Minerał to nie plastik to chyba oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kiedy szkło mineralne to plastik?  :lol:

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie ja od razu deklaruję, żę rezygnuję z kupna zegarka w przypadku plastikowego dekielka. Albo robimy coś porządnie albo darujmy sobie przezroczysty tył.

A tak w ogóle to trzeba było zaznaczyć w ankiecie, że dekielek będzie plastikowy (wyraz "przeszklony" wprowadza w błąd), bo wówczas sądzę, że ilość chętnych na taki wariant się nieco zmieni.

A gdzieś Ty wyczytał że dekiel ma być plastikowy??? :blink:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co wy Panowie chcecie od przeszklonego dekla, mi się imo takie rozwiązanie bardzo podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od kiedy szkło mineralne to plastik?  :lol:

A gdzieś Ty wyczytał że dekiel ma być plastikowy??? :blink:

Spoko spoko. Różnicę znam. Specjalnie troszeczkę przesadziłem.

Mam parę "szkiełek" mineralnych i... są niestety porysowane, więc alergicznie reaguję i tyle. Jakoś dawno zakwalifikowałem sobie na własny użytek dwa rodzaje: szkiełka szafirowe i "całą resztę". ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się nie zgodzę. Mam kilka zegarków bez szafiru na tarczy a nie na deklu i powiem że one od "patrzenia" rys nie łapią. A hesalit w Seiko wogóle niewiele różni się od szafiru IMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

a co wy Panowie chcecie od przeszklonego dekla, mi się imo takie rozwiązanie bardzo podoba ;)

a CO Wy Panowie chcecie od przeszklonego dekla?

0:09 - 0:13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się nie zgodzę. Mam kilka zegarków bez szafiru na tarczy a nie na deklu i powiem że one od "patrzenia" rys nie łapią. A hesalit w Seiko wogóle niewiele różni się od szafiru IMO

No dobrze. Jeżeli Chińczyk będzie w stanie zagwarantować dekielek wykonany ze szkła mineralnego, utwardzonego (powiedzmy 6 w skali Mohsa) to niech będzie. Nie będę robił afery. Ale jeżeli zrobi z hesalitu (utwardzonego i oczyszczonego chemicznie polipropylenu, czyli "plastiku") i będzie wmawiał nam, że to prawie "szafir" to co zrobimy? Ja po prostu chcę uniknąć takiego obrotu sprawy.

P.S. Nic mnie tak nie denerwuje, jak ryski na "szkiełku", a delielki u mnie szybko je łapią, bo mam zwyczaj kłaść zegarki na kopercie (może powinienem zacząć kłaść "na boku" :wacko: ) nie zawsze na czystym podłożu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skąd się wziął w ogóle hesalit w rozważaniach? Przecież hesalit to plastik i ani razu nikt nie mówił, żeby plastik zastosować. Od zawsze było mówione, że ma być szkło mineralne, nie wiem co Wy z tym hesalitem. Zresztą ja nie słyszałem żeby ktokolwiek robił dekiel z hesalitu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haselit o ile dobrze pamiętam to patent Seiko, my chyba mówimy o szkle mineralnym jako amternatywie dla szfiru. Ja. Naprawdę nie sądzę że zegarek z takim szklem na deklu złapie rysy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haselit o ile dobrze pamiętam to patent Seiko, my chyba mówimy o szkle mineralnym jako amternatywie dla szfiru. Ja. Naprawdę nie sądzę że zegarek z takim szklem na deklu złapie rysy.

:blink: hesalit nie ma nic wspólnego z Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę nie sądzę że zegarek z takim szklem na deklu złapie rysy.

Może jestem przewrażliwiony. Poddaje się :P  Ale i tak wolę dekiel pełny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aa, chyba kumam, o hardlex Ci chodziło, który jest stosowany w Seiko. Ale to zupełnie co innego niż hesalit, mieszacie pojęcia.

Z hesalitu nie robi się dekli. A mineralne szkiełko na tył zegarka w zupełności wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z hesalitu nie robi się dekli. A mineralne szkiełko na tył zegarka w zupełności wystarczy.

Oby Chińczyk też wiedział, że się nie robi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby Chińczyk też wiedział, że się nie robi. ;)

Ogarnij się.  :P  ;)

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.