Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Będą takie uwno za 60 dolców wysyłać? Trochę chyba mała wartość
Chodzi Ci o wielkość czy wartość?
Jedno i drugie nie ma dolnego limitu. Zamawiasz paczkę/list na ich adres a oni ją ładują do kontenera i wysyłają do Polski.
Uwaga: podlega odprawie celnej jak UC wskaże, dochodzi wtedy 150 koszt agencji celnej i ewentualne cło z podatkiem.
A ostatnio UC szuka kasy i próbuje wszystko sprawdzić i oclić. Węgiel++ będzie kosztował.

Mocno myślałem nad tym bezelem, ale po ostatnich zakupach, nie wiem czy Glicynka nie "pójdzie pod nóż".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Miszkolc napisał(-a):

Chodzi Ci o wielkość czy wartość?
Jedno i drugie nie ma dolnego limitu. Zamawiasz paczkę/list na ich adres a oni ją ładują do kontenera i wysyłają do Polski.
Uwaga: podlega odprawie celnej jak UC wskaże, dochodzi wtedy 150 koszt agencji celnej i ewentualne cło z podatkiem.
A ostatnio UC szuka kasy i próbuje wszystko sprawdzić i oclić. Węgiel++ będzie kosztował.

Mocno myślałem nad tym bezelem, ale po ostatnich zakupach, nie wiem czy Glicynka nie "pójdzie pod nóż".

A nie kojarzysz czy za wielką wodą lub gdzieś idziej idzie kupić airmana 42mm? Bo u nas 5-6k to nie dam 😉😂 

1818239895_images(1).thumb.jpeg.a378badd686ad8a2296fc1d727b52dda.jpeg

zegarek-meski-glycine-airman-42-automatic-gl0141_1_2.thumb.jpg.83bcac6b39af9e6277a7f8f692ffad3f.jpg

Edytowane przez eddi87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ashford, ostatnio 42 nie było. Albo ode mnie jak piłeczka podejdzie i będę musiał coś wystawić. Tylko, że ja mam tylko puristy i GMT, Ty zdsje się w drugim zdjeciu dałeś właśnie purista.
Z tym, że wiesz jak jest ze mną, niby chcę sprzedać, a wykombinuję kasę i już nie chcę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, eddi87 napisał(-a):

A nie kojarzysz czy za wielką wodą lub gdzieś idziej idzie kupić airmana 42mm? Bo u nas 5-6k to nie dam 😉😂

Na chrono24 zerknij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wychodzi jakieś 3300 PLN - dostawa z Niemiec. Double Twelve 42mm. Myślę, że w miarę rozsądna cena.

https://www.uhrenhandel.de/glycine-airman-42-double-twelve-gmt-datum-automatik-gl0061

obraz.thumb.png.2bd3f53ecbbc4aa81feccf59a28e441d.png

a w takiej kolorystyce jeszcze trochę taniej. Też 42mm.

https://www.uhrenhandel.de/glycine-airman-double-twelve-world-timer-gmt-datum-automatik-gl0178

obraz.thumb.png.b618571ebfe94890485a271751533e4a.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę drożej niż było na Ashford, ale nie masz "pieprzenia" się z odprawą celną i ewentualnym przetrzymaniem zegarka przez miesiąc na cle.
Ale z opisem to przesadzili marketingowo, Double12 to nie GMT.

Chyba, że chciałbyś jasne Base22 w puriście za 2.5 to służe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, vspr napisał(-a):

Czołem,

Panowie tak patrzę na np. tę ofertę:

https://www.ashford.com/glycine-gl0385.html

Cena się dobra wydaje, where is the catch?

Opłaty dużo wychodzą czy co?

Dolicz wysyłkę, o ile dobrze pamiętam ok. 30 USD, na dodatek powiadom sklep by to zaznaczyli ją jako osobną pozycję w fakturze, bo tak to nasi dzielni "pogranicznicy" gotowi doliczyć VAT od wysyłki np. za 100 USD, czyli dojdzie wtedy 23 USD extra. Po przyjściu do Polski zapłacisz VAT od ceny łącznie z wysyłką, plus obsługa agencji celnej. Jeżeli policzą zgodnie z faktycznymi kosztami zapłacisz łącznie ok. 2300 złotych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Miszkolc napisał(-a):

Nie zapomnij o cle, przed vatem

Z tego co wiem, to raczej cła na zegarki nie ma, "tylko" VAT. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam pecha, mi naliczylli "duty", tak samo naliczyli przy zakupie z Ali powyżej 150$

Wystarczy wejść na CW i przy zakupie zobaczyć sumary, będzie vat i duty czyli koszty cła i odprawy celnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo możliwe, że jednak Ci nie naliczyli. U mnie przy zakupie z Ashford, na papierach z odprawy celnej też było tak napisane przy którejś kwocie. Jak sobie to potem spokojnie rozgryzłem, to się okazało, że to był po prostu zły opis. Doliczyli mi VAT od wartości zegarka i VAT od kosztów transportu oraz opłatę za odprawę. No i oczywiście VAT od tej opłaty. A opisy poszczególnych pozycji na tym "rachunku" z agencji celnej były kompletnie od czapy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo zmieniło się po lipcu 2021, gdy weszła w życie dyrektywa unijna dotycząca importu indywidualnego na teren unii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.07.2022 o 10:17, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Wychodzi jakieś 3300 PLN - dostawa z Niemiec. Double Twelve 42mm. Myślę, że w miarę rozsądna cena.

https://www.uhrenhandel.de/glycine-airman-42-double-twelve-gmt-datum-automatik-gl0061

obraz.thumb.png.2bd3f53ecbbc4aa81feccf59a28e441d.png

a w takiej kolorystyce jeszcze trochę taniej. Też 42mm.

https://www.uhrenhandel.de/glycine-airman-double-twelve-world-timer-gmt-datum-automatik-gl0178

obraz.thumb.png.b618571ebfe94890485a271751533e4a.png

Dzięki, tam jest tylko paypal? Bo nie szprechen 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, eddi87 napisał(-a):

Nie wiem. Nigdy tam nie doszedłem do etapu płatności. Znam ten sklep i tę stronę od wczoraj 😜

Ale u góry w rogu można się przełączyć na angielski.

obraz.png.99e0a69eeed1c5d3837bdd2b47af7c0f.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, eddi87 napisał(-a):

image.thumb.png.01707e685f000ded151610d8024f51ff.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.07.2022 o 13:18, Rezi napisał(-a):

taaaa jasne, ostatnio uszywnili się na max 15 %

na 7 zakupów zegarkowych tylko w jednym dali cenę niższą od innych. Nawet jubiton jest bardziej elastyczny.

W dniu 24.07.2022 o 13:50, rafi napisał(-a):

A ile to znaczy dobry dil? Przy tym kursie złotówki to może być ciężko. Wczoraj na chrono przewinął mi się za ok 2100 z przesyłką od Niemca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja dostałem 20% na Longinesa i to w czerwcu tak jak Tomek pisze nie na wszystko dają. 

W ubiegłym roku na Balla dali mi tylko 15% ale Orisa mieli w świetnych cenach bo właśnie po mnie Tomek brał. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś szukał paska canvas od Bartona białe i czerwone rozm 22mm ok 60 zł z przesyłką na Amazonie 

Screenshot_20220804-114740_Opera.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi