Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

A ja kupię. Dawno szukałem taniego wakacyjnego divera w kwarcu żebym nie musiał się przejmować noszeniem/nakręcaniem, zarysowaniami, utratą etc. Zwróćcie uwagę, że rozmiary wszystkich kolorów w tym sklepie są różne, taka amatorka. Mam nadzieję, że to jest INOX lady, normalny dla mnie za duży. Ten damski u Kruka najtaniej był chyba za 1400 zł, co wydawało mi się za dużo jak za takie badziewko. A tysiak to akurat.

Edit: kupiłem, dziękuję John i Dudak.

Edytowane przez mroova

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zalando lounge są w promocji zegarki, większość modowych ale jest np taki maurycy

post-111570-0-33327700-1578984708_thumb.png

Edytowane przez Johnny93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zalando lounge są w promocji zegarki, większość modowych ale jest np taki maurycy

Nie śledzę cen maurice bicolor (pvd), ale czy jesteś pewny, że to okazja? Wydaje mi się, że takie zegarki od ręki chodza po 30% ceny katalogowej. Przykład podobnej oferty, jeszcze ciut taniej:

https://www.chrono24.pl/mauricelacroix/les-classiques-date-automatik-lc6027-ps103-131-neu--id11616843.htm

choć, np. już ten zdecydowanie ładniejszy, a "tylko" nicałe 3 tys zł:

https://www.chrono24.pl/mauricelacroix/les-classiques-date-automatique-herrenuhr-lc6027-ss002-310--id7702976.htm

Na wyprzedażach pewnie mozna jeszcze coś urwać z powyższych cen...

Ale żeby nie było że atakuję, ktoś tu ostatnio już wklejał, ale cena jeszcze ciut spadła - wg mnie specyfikacja trudna do pobicia - Swatch group: ETA 2824-2, szafir, 10 mm grubości i tylko 150 usd:

https://www.ashford.com/us/watches/calvin-klein/infinite/K5S3414N.pid?nid=cpg_cat1010150&so=4

1d8b3384e7d6b69110a02d2ec8ede531.jpg

jak ktoś lubi bikolory w podobnym tonie co powyższy ML - to wczoraj był też za 149, dzisiaj widze 249, ale pewnie cena wróci.

biały na pasku w podobnej cenie, czarny był wczoraj:

https://www.jomashop.com/calvin-klein-infinite-watch-k5s341cx.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śledzę cen maurice bicolor (pvd), ale czy jesteś pewny, że to okazja? Wydaje mi się, że takie zegarki od ręki chodza po 30% ceny katalogowej. Przykład podobnej oferty, jeszcze ciut taniej:

https://www.chrono24.pl/mauricelacroix/les-classiques-date-automatik-lc6027-ps103-131-neu--id11616843.htm

choć, np. już ten zdecydowanie ładniejszy, a "tylko" nicałe 3 tys zł:

https://www.chrono24.pl/mauricelacroix/les-classiques-date-automatique-herrenuhr-lc6027-ss002-310--id7702976.htm

Na wyprzedażach pewnie mozna jeszcze coś urwać z powyższych cen...

Ale żeby nie było że atakuję, ktoś tu ostatnio już wklejał, ale cena jeszcze ciut spadła - wg mnie specyfikacja trudna do pobicia - Swatch group: ETA 2824-2, szafir, 10 mm grubości i tylko 150 usd:

https://www.ashford.com/us/watches/calvin-klein/infinite/K5S3414N.pid?nid=cpg_cat1010150&so=4

jak ktoś lubi bikolory w podobnym tonie co powyższy ML - to wczoraj był też za 149, dzisiaj widze 249, ale pewnie cena wróci.

biały na pasku w podobnej cenie, czarny był wczoraj:

https://www.jomashop.com/calvin-klein-infinite-watch-k5s341cx.html

Ten ML w wielu sklepach u nas czy uk/de kosztował lub kosztuje 10-15k, więc oferta z zalando nie jest zła, nawet jeżeli gdzieś indziej też jest za podobną cenę :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10-11 tys zl mógł być wystawiony w ekskluzywnych salonach stacjonarnych, bo to okolice ceny katalogowej, ale to i tak cena fikcyjna. Od ręki, nawet w salonach rozdawane są rabaty na ML, a ceny w sieci na poziomie 30-40% katalogowej dla tego typu modeli to standard.

Podobnie jak fikcją jest cena katalogowa za podlinkowanego przeze mnie ck na poziomie >700 usd - nikt za tyle tego nie kupuje, ale już 150 usd daje bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Także marki modowe tzw. Majtkowce mogą być również wyznacznikiem jakości do ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie cześć to zwroty z ostatniej wyprzedaży ;)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nówki taniej w sklepie niż używki na bazarku :lol:

No właśnie, w ten sposób obniżają wartość marki moim zdaniem. Mnie osobiście zniechęca to do zakupu Ch.W. Jak mam kupić zegarek za 3,4k a za pół roku ktoś kupi to samo w tym samym sklepie za 1700.

A ostatnio była jeszcze zakładka 60% taniej! Zegarki rozeszły się w kilka h.

Edytowane przez Schioedtei

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pierwsze wrażenia odnośnie ceny po zakupie C65 opisałem powyżej i nadal to podtrzymuję. Wprawdzie nieco je zweryfikowałem, ale nieznacznie. MZ ich cena katalogowa jest przesadzona. Może nie o 100%, ale 50-75% od ceny z metki, to niezły deal dla obu stron. Oczywiście to bardzo subiektywna opinia, w dodatku na na podstawie tylko jednego zegarka i mógłbym się mile rozczarować pozostałymi modelami, jednak na chwilę obecną tak właśnie myślę. Trochę to przypomina politykę producenta aparatów Fuji, u którego zakupy robi się jedynie w trakcie promocji Cashback, ale jeżeli kogoś stać i ma na to ochotę, zawsze może kupić zegarek od ręki płacąc "nieco" więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia z telefonu zawsze nieco przekłamują... Mały nie jest, ale fota z większej odległości daje lepszy ogląd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Masz nadgarstek na 40 max. Gdyby to był ciemniejszy bezel wrażenie byłoby inne ale ta przytłaczająca ilość stali na Twoim nadgarstku daje efekt braku proporcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to zdjęcie jest z trochę większej odległości. Szkoda, bo za te pieniądze to naprawdę fajny zegarek. No i uświadomiłem sobie, że od lat 80-tych (wtedy Rakieta za ruble) to chyba pierwszy nowy zegarek. Były m.in. seiko, omega, rolex, JLC ale zawsze używki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbijacie mi nóż w serce. Ale dzięki za głos rozsądku.

A jaki masz nadgarstek? Do mnie w poniedziałek ma przyjść Khaki, mam poniżej 17cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz nadgarstek? Do mnie w poniedziałek ma przyjść Khaki, mam poniżej 17cm.

Będzie bazar  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki że 34 mm Oyster Date jest ok. A i tak jestem upasiony, 5-7 % wagi będzie mniej, co odczuję też na nadgarstku. Idzie na zwrot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie bazar :D

Nie koniecznie. Brałem za pobraniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kogoś zainteresuje - chyba jedna z tańszych opcji sprawdzenia co może nam zaoferować manufaktura Ball.

https://www.ashford.com/us/watches/ball/NM2188C-S3-BK.pid

Model Glory z rodziny Fireman, której to recenzje dwóch przedstawicieli - Enterprise i Victory - popełnili nasi forumowi koledzy (TL:DR best bang for buck ;)).

569 USD (z kodem SC5PJAN19CE dającym 5% upustu) plus CC i opłaty przewoźnika daje circa 2750 PLN. O ile się dobrze orientuje u nas trzeba wyłożyć co najmniej 3800 więc jak ktoś szuka „czegoś ponad 2k” warto rzucić okiem.

Zresztą, gdyby nie to że noworocznym postanowieniem ograniczam się do jednego zegarka rocznie, już by do mnie leciał :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy pomijając kolor sekundnika i miejsce datownika to jest tu pełna analogia z Enterprise?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tego Ball'a wyjdzie więcej niż 2750 bo Ashford wysyła UPS i oni doliczają jeszcze jakiś swoje dodatkowe opłaty. Nie pamiętam dokładnie, ale było tu na forum. Cena podejdzie już bardziej pod 3k. Tak, żeby się nikt nie zdziwił ;)

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mi doliczyli za zakup Airmana w grudniu to 60-70 pln opłaty przewoźnikowi za przeprowadzenie odprawy celnej.

Przed dostawą operator przewoźnika zadzwonił do mnie by zweryfikować zawartość przesyłki i potwierdzić że koszt wysyłki był darmowy. Żadnej dodatkowej dopłaty za cło z wyimaginowanej kwoty 100USD za przesyłkę nie było (choć wiem że istnieją takie przypadki, znam wątek z forum).

Także licząc (przelicznik Revolut) - 700 USD = 2664 PLN + 70 PLN = 2734 PLN

Natomiast co do sameo zegarka, wygląda że zegarki linii Fireman - Enterprise, Victory, Glory zbudowane są na zbliżonych założeniach, werk, tryt, ta sama bransoleta. Różnice wydają się subtelne, kolor sekundnika, indeksy, umieszczenie okna datownika. Należy przy tym pamiętać że Fireman to entry level Ball, co zwiększa prawdopodobieństwo użycia zbliżonych komponentów.

Na stronie możesz porównać zegarki z kolekcji:

https://ballwatch.pl/kolekcje/fireman/

Poniżej filmik przedstawiający omawiany model:

https://m.youtube.com/watch?v=jaM675557IE

Być może Panowie recenzenci na jego podstawie (niewiele to ale zawsze) mogli by powiedzieć więcej na ten temat.

Edytowane przez BaronRicks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi