Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
StaryWilk

Zegarkowe okazje z różnych źródeł

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś coś wie o sprzedawcy z allegro qqq500500? Jest to ktoś z miejscowości Piła, umożliwia wysyłkę, odbiór osobisty i ma super ceny, a na fotkach ori zegary.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA! To był mój pierwszy zakup w creationwatches (i kto wie czy nie ostatni)- specjalnie odznaczyłem opcję darmowego kuriera, aby zminimalizować ryzyko "dodatkowych" opłat. W potwierdzeniu zamówienia także miałem zwykłą, rejestrowaną przesyłkę pocztową, a przed chwilą dostaje maila z nr do śledzenia paczki z DHL. To ja już nie wiem co trzeba zrobić, kiedy nie chce się kuriera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA! To był mój pierwszy zakup w creationwatches (i kto wie czy nie ostatni)- specjalnie odznaczyłem opcję darmowego kuriera, aby zminimalizować ryzyko "dodatkowych" opłat. W potwierdzeniu zamówienia także miałem zwykłą, rejestrowaną przesyłkę pocztową, a przed chwilą dostaje maila z nr do śledzenia paczki z DHL. To ja już nie wiem co trzeba zrobić, kiedy nie chce się kuriera...

Już słyszałem takie historie. Zamawiałem stamtąd tylko raz, ale zaznaczyłem w każdym możliwym miejscu (były chyba też puste pola do dodatkowych informacji/komentarzy), że nie chcę kuriera.

Inna sprawa, że ta oszczędność na Ray'u to wg mnie żadna okazja. Na CW 113 euro, w Niemczech z darmowym kurierem jest za 129 euro. Zegarek z europejskiej dystrybucji i z tutejszą gwarancją, bez żadnych opłat plus szybki kurier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz... To była szybka akcja bo miałem już kupić coś innego w zasadzie i nie robiłem dodatkowego research'u. Zobaczyłem 125$ i wiedziałem, że taniej go nie kupię. Ostatecznie po rozmowie na chacie z ich supportem wyślą pocztą (sprawiają wrażenie z lekka nieogarniętych :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem właśnie stamtąd z prośbą o wysyłkę zwykłą paczką. Odpisali ze przyjęli do wiadomości... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjmują i wysyłają DHLem ale zdarza się, że opłaty są mniejsze bo podają zaniżoną wartość. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest o tym sporo na różnych forach. Zaznaczenie zwykłej paczki nie jest dla nich jednoznaczne. Więc czasem wysyłają kurierem albo nawet często. Trzeba zaznaczać dodatkowe info w uwagach i wtedy raczej idzie zwykła paczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest o tym sporo na różnych forach. Zaznaczenie zwykłej paczki nie jest dla nich jednoznaczne. Więc czasem wysyłają kurierem albo nawet często. Trzeba zaznaczać dodatkowe info w uwagach i wtedy raczej idzie zwykła paczka.

Zgadza się, do mnie nawet napisali maila, czy jestem pewien, że chcę zwykłą pocztą ;). Nie biorąc pod uwagę vatu, ciężko im zrozumieć, dlaczego ktoś chce dostać przesyłkę po 3/4 tygodniach, a nie max po tygodniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, do mnie nawet napisali maila, czy jestem pewien, że chcę zwykłą pocztą ;). Nie biorąc pod uwagę vatu, ciężko im zrozumieć, dlaczego ktoś chce dostać przesyłkę po 3/4 tygodniach, a nie max po tygodniu

Tyle że to trochę dziwne, bo mają raczej świadomość opłat celnych i VAT, w wielu sklepach tego typu i u nich chyba też  znajduje się już uwaga że trzeba się liczyć z tymi kosztami. 

Pewnie uważają że przy cenach u nas to nawet doliczenie tych opłat wychodzi sporo taniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świadomość opłat celnych, VAT itp. mają, ale myślę, że zakładają iż nieistotne jaką drogą zamówienie do nas trafi, i tak przechodzimy procedurę i płacimy wszystko :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj widziałem Seiko SNZH53 za 499 pln w Factory Annopol Warszawa.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer
Napisano (edytowane)
a

Edytowane przez breslauer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

taniej o jakieś 300 zl od ceny rynkowej, a zegarek nowy, więc samo sobie odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

This product cannot be shipped to pl.gif Poland from the store.

Lipa, a już żone przekonywałem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety z tego co widzę na schoene wprowadzili "podwyżkę". Wcześniej wysyłka kurierem (>100E) była w cenie, teraz jest +9E (do wszystkich zegarków).

Chociaż nawet z tą dodatkową opłatą FEM65007B9 jest w dobrej cenie (cena zbliżona do tej z Azji/USA, ale za to mamy opłacony VAT, przesyłkę kurierską i oryginalne pudełko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi