Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

„Szybcy i martwi po radziecku” -Turniej

Finał Turnieju Szbcy i martwi po radziecku  

25 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Już za chwilę Wielki Finał Turnieju- zmierzą się w nim Gregorian i daktarin

Panowie pokażcie piękno radzieckich zegarków automatycznych :)

O rozpoczęcie Finału poprosiłem Kolegę pmwas-a

Proszę o wstrzymanie się z komentarzami do zakończenia rundy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiła godzina 18:00, więc już najwyższa pora na ostatni pojedynek naszego emocjonującego turnieju! Na wstępie chciałbym podziękować za zaproszenie do otwarcia Wielkiego Finału, to dla mnie zaszczyt!

Myślę, że bawiliśmy się świetnie przez ostatni tydzień i – choć trochę szkoda, że wkrótce zobaczmy ostatnich już zawodników tej rozgrywki – czekamy z niecierpliwością na ostateczne rozstrzygnięcie.

Pragnę zatem powitać obu zawodników (myślę, że zwartych i gotowych) oraz wszystkich Kolegów i Koleżanki obserwujących finałowy pojedynek.

A zatem – rundę finałową czas zacząć! Powodzenia!!!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Towarzyszki i Towarzysze, no cóż… Niestety w mojej kolekcji nie mam automata pochodzącego z czasów CCCP. Mam za to dużo młodszego zawodnika datowanego na czasy „mejd in raszja” ;)

Wystawiam go do walki, choć wiem, że od razu zostaję zdyskwalifikowany…

Tym samym chciałbym pogratulować mojemu Przeciwnikowi: Gregorian, szczerze gratuluję kolekcji oraz ogromnej wiedzy, rzadkich okazów w wyśmienitym stanie, prawdziwych perełek, którymi wszyscy się zachwycamy i zazdrościmy. Mam nadzieję, że choć na chwilę mój wcześniejszy post podniósł Ci ciśnienie ;)

„Szybcy i martwi..” to wspaniała inicjatywa, która – sądząc po emocjach i zainteresowaniu – na stałe zagości w kalendarzu naszego subforum.

Jeszcze raz wszystkim Спасибо! ;)

post-31719-0-19753800-1387645364_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta kategoria okazała się wcale nie prosta i były to dla mnie trudne wybory.

Po długim namyśle do pojedynku wystawiam klasykę gatunku czyli zawsze cenioną i poszukiwaną Sławę automat ! (na 27j.)

Wersja bordowo/miedziano/ecru - z zawsze piękną chorągiewką. Do tego angielski kalendarz i tarcza w stanie świetnym.

I oczywiście podwójne a nawet potrójne indeksy z fenomenalnymi żółtymi punktami na wew. kręgu.

Jak wiadomo, zegarek jest spory i poważny: wysokość ok. 14mm, lug to lug 44mm.

Tak więc – Slava i honor !

post-60300-0-59235700-1387645372_thumb.jpg

post-60300-0-61097100-1387645384.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę teraz o komentarze, za chwilę pojawi się ankieta z finalistami, zapraszam do głosowania.

Ja naradzę się z Jurorami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walka z  Gregorianem to jak walka z wiatrakami, no co tu dużo mówić, tak jak pisałem wcześniej, po raz kolejny załatwił przeciwnika jak Czak Noris kopniakiem z półobrotu :D 

No Slava po prostu piękna 

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos tu jest nie tak z tą ankietą ? ja jeszcze nie głosowałem a już jest mój głos ! czyżby przeglądarka pamiętała poprzednie głosowania !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że choć na chwilę mój wcześniejszy post podniósł Ci ciśnienie ;)

o rany! Na chwilę? :D

Od trzech godzin głowiłem się non stop co wystawić?

Zastanawiałem się przeciwko czemu będę startował? - obstawiałem "lodówkę"

Jeszcze na minutę przed finałem byłem cały rozsypany :wacko:  i miałem przygotowane 2 kandydatury.

Co tu dużo mówić - przygniotła mnie presja i oczekiwania. :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Sława to potęga. Mało jest automatów, które miałyby szanse z tą Sławą w idealnym stanie! Nie mówię, ze nie ma, ale - to bardzo mocny zawodnik :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Gregorian - gratulacje. Oglądając Twoje zdobycze na forum chyba wszyscy wiedzieli, że tylko jakaś ,,katastrofa" mogłaby Ci odebrać zwycięstwo. 

Wszystkim gratuluję jednego - pasji !!! Emocje mi się udzieliły, zabawa była przednia. Co najważniejsze -   zapamiętam na zawsze, że przyszłe prezenty mają mieć literki CCCP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję i obojgu Wam również dziękuję i gratuluję.

Emocje trochę mnie jednak wykończyły - będę musiał chyba pojechać na urlop zdrowotny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie ale przy edycji ankiety coś się porypało.

Finał działa, tylko jeden półfinał ucierpiał, wcięło mu wynik :wacko:

Panowie jako że nie mam kontaktu obecnie z dwoma Jurorami to decyzja zapadnie jutro.

Tymczasem mimo wszystko zapraszam do zabawy i głosowania w  ankiecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem w stanie zagłosować, wywala błąd

Dobra, już wiem, trzeba oddać głos ww wszystkich wariantach, inaczej wywala błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poproszę Moderatora o poprawienie ale może to potrwać niestety.

Wybaczcie i proszę o cierpliwość. Mam nadzieję że niedługo będzie można głosować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mogę oddać głosu. Ale mój wybór był prosty…Slava Gregoriana :) Ciekawe co byłoby gdybym trafił do finału, bo w tej kategorii, gdy ją Roman dziś ogłosił, też w swoim turnieju domowym, wystawiłem taką samą Slavę, której fotę ostatnio pokazalem w nowych nabytkach. Czy byłaby dogrywka? ;) Chłopaki…serdecznie gratuluję sikorów. Bawiłem się świetnie i już czekam na następny turniej, bitwę czy choćby pojedynek ;)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian gratuluję, taka Sława w takim stanie do wspaniała pozycja w kolekcji, ale nie będę słodził bo do ideału brakuje jej jednej rzeczy:

cyrylicy :P która moim zdaniem dodałby jej smaczku :D

Bardzo wszystkim dziękuję za wspaniałą zabawę wszystkie pokazane zegarki były piękne, a emocje myślę, że udzieliły się każdemu :D

Powtarzam się, ale największe podziękowania należą się Romanowi, my byliśmy tylko wykonawcami jego pomysłu :D

Dzięki Roman

I tak jak koledzy czekam na następny turniej w którym mam nadzieję znajdzie się kategoria lata 50-te ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nadal nie można oddać głosu..tzn. można, ale wywala mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal nie można oddać głosu, nawet po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu. Też kiedyś miałem problem z ankietą :(

Może trzeba zamknąć ten temat, a zdjęcia finałowe przenieść do innego tematu i tam zrobić nową ankietę??

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekamy na Moderatora.

Krzysiek_W wie już i problemie i jak będzie mógł to pomoże.

Przepraszam i proszę o jeszcze troche cierpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta już powinna działać, zapraszam do głosowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa :D Fajnie, jak przystało na prawdziwy turniejowy stres, nie obyło się bez kłopotów technicznych, ale to w końcu dodaje pikanterii i smaku do całości turnieju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos oddany. Kiedy następny turniej bo chce się zapisać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowanie nie działa - próbuję oddać głos i niestety wyskakuje mi błąd. Mój głos chciałem oddać na Slavę Gregoriana. Ładna sztuka, świetny stan - a poza tym zasady mówiły wyraźnie zegarki radzieckie. Żałuję jedynie, że ta kategoria nie trafiła się w półfinale, bo kategorię garniturowce domyślałem się, że wysoko przegram, natomiast automaty to inna historia - myślę że mógłbym spokojnie z tą Slavą powalczyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowanie nie działa - próbuję oddać głos i niestety wyskakuje mi błąd. Mój głos chciałem oddać na Slavę Gregoriana. Ładna sztuka, świetny stan - a poza tym zasady mówiły wyraźnie zegarki radzieckie. Żałuję jedynie, że ta kategoria nie trafiła się w półfinale, bo kategorię garniturowce domyślałem się, że wysoko przegram, natomiast automaty to inna historia - myślę że mógłbym spokojnie z tą Slavą powalczyć ;)

U mnie też głosowanie nie działa!

Chcę zagłosować na Amfibię daktarina! Dlaczego? Dlatego, że w moich oczach Amfibia jest tutaj bardziej ruskim zegarkiem. Czy radziecki czy rosyjski jest dla mnie niewialką różnicą. Na ruskim zegarku bardziej poważam cyrylicę!

SLAVA może i ładniejsza, ale dyskwalifikuje ją w moich oczach ten "łamerykański" datownik!

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.