Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
armageddon10

Klub Miłośników Zegarków Certina

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi po głowie taka Certina, jednak trochę mnie grubość przeraża. Miał ktoś z Was do czynienia na żywo z tą referencją?

Screenshot_20240220_191523_Opera.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.04.2024 o 12:33, mmaniek napisał(-a):

Takie ciągłe szczucie użytkowników tym modelem, w szczególności zdjęciami @Dnlaie powinno zostać zakazane ... 😉

@mmaniek dzięki ;)

czasami zastanawiam się nad sprzedażą, ale wtedy myślę sobie - że ten zegarek zbyt wiele mi oferuje 😎

IMG_20240426_134540.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_3564.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tommly napisał(-a):

IMG_3564.jpg

Fajny naprawdę dobrze zrobiony zegarek. I jako jedyny automat zabrałem na majówkę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Fajny naprawdę dobrze zrobiony zegarek. I jako jedyny automat zabrałem na majówkę. 

Jedynym fajniejszym od granatowej DS Action jest granatowa SMPc :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeKBe3n.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 16.02.2024 o 16:45, Olsen napisał(-a):

moja stara cytrynka z nowym szkiełkiem i nowym bezelem , wg. mnie wyszło spoko :)

IMG_0367.jpg

W dniu 16.02.2024 o 20:54, jacek_63 napisał(-a):

Nie widziałem wcześniej, ale wygląda spoko.
Ile Cię kosztowała wymiana bezela? Szkło mam ok.

W dniu 18.02.2024 o 23:21, Olsen napisał(-a):

nic mnie nie kosztował bezel , zaprzyjaźniony zegarmistrz temat mi ogarnął ,  Certina wymienia bezele  w których zżółkły indeksy , temat dosyć ciężki do ogarnięcia ale mi się udało , separacja z zegarkiem trwała ok. 9 mies. w tym czasie zaliczył sobie wycieczkę do Helwetów .

Zadzwoniłem do Centrum Serwisowego Certiny The Swatch Group w Wa-wie na Marynarskiej i dowiedziałem się, że wymiana bezela kosztuje 160 zł, ale być może wymienią za darmo, jednak powiedzą dopiero wtedy, gdy im się dostarczy zegarek. Ponieważ moja Certina nie była serwisowana od zakupu w 2011 roku, zdecydowałem się wysłać ją do przeglądu (950 zł) i wymiany bezela (nawet odpłatnie). Wysłałem przedwczoraj kurierem na ich koszt, dziś dostałem mail'a o akceptację kosztów:

- przeglądu (950 zł, w tym wymiana koronki, uszczelek i wskazówek)

darmowej wymiany bezela

- odesłania kurierem (20 zł)

Oczywiście zaakceptowałem 😃. Spodziewany czas wykonania usługi ok. miesiąca.

Edytowane przez jacek_63

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki jest powód wymiany wskazówek?

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Powód jest taki, że jak serwis ściąga wskazówki, to już nie zakłada tych samych. Taka procedura serwisowa. Podobnie jak np. wymiana koronki wraz z tubusem. Pewnie jakby to był historyczny model bez dostępu do części zamiennych to by zostawili.

P.S. procedury serwisowe bywaja i takie, że zegarki są np. polerowane jak nie ma wyraźnej informacji od klienta, że sobie tego nie życzy (a czasem nawet i tego nie respektują) czasem wymienią tarczę na serwisową, czasem koło daty. Poszukaj na forum, sporo już o tym było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno jest to w procedurze przeglądu. A jeśli nie płacę za to więcej, to niech wymieniają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240511_154915.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IMG_20240511_154915.thumb.jpg.c3402cba1cc56c2e298992d5906a7a44.jpg
Łaaadna.
A tak BTW to ciekawe, czy mi bezel wymieniają na taki, jak ten, czy na taki sam, jak miałem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, jacek_63 napisał(-a):

Łaaadna.
A tak BTW to ciekawe, czy mi bezel wymieniają na taki, jak ten, czy na taki sam, jak miałem...

Na taki jak miałeś. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Na taki jak miałeś. 

To super, bo te nowsze mniej mi pasują.

Edytowane przez jacek_63

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240515_100027.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem! 
Jako pełnoprawny członek grupy od lekko ponad roku - nadal żywię głębokim uczuciem miłości mój DS Action Titanium 😊 
Przez ten czas zegarek dzielnie służy mi jako główny czasomierz daily , praktycznie się z nim nie rozstaje i jeszcze nie spotkałem kolejnego zegarka, który by na tyle przyciągnął moje oko, abym natychmiast dokonał zakupu - dokładnie tak jak to było w omawianym egzemplarzu 😁 
Stąd moja kolekcja widać rozrasta się bardzo powoli, lecz już zaczynam do kilku modeli się ślinić 😁 
Wszystko działa precyzyjnie, odchyłka malutka, choć nie nastrajam zegarka z „zegarem kwantowym” to też nie traktuje tego nad wymiar pedantycznie, zwykle reguluje co kilka tygodni 😁

Na dniach oddaje zegarek do Tempus w Łodzi celem czyszczenia i zmiany bransolety przy okazji na oryginalny do tego koloru pasek  NATO co by trochę urozmaicić wygląd i dać odpocząć bransolecie, która jak pewnie jesteście ciekawi - mimo tytanu rysuje się jak najbardziej, nie mniej, nie więcej od „stalówek”(Uprzedzaliście przed kupnem i potwierdzam na żywym przykładzie) 😅 Oczywiście najwięcej rysek zdobi zapięcie, naturalna rzecz, ale cała koperta póki co czysta 😊

Wpadam również żeby wywołać bardzo kontrowersyjny temat, któremu muszę stawić ostatnio czoła. Mam bardzo blisko do pracy i z racji, że jest już ciepło chciałbym wyciągnąć rower, ale wiedząc co siedzi w środku zegarka, i że to automat chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego czy byście się odważyli wsiąść na rower na dojazd do pracy z takim zegarkiem😁 Trasa płaska, praktycznie sama ścieżka rowerowa, ale wiadomo drgania mogą być 😬 Czytałem kilka wpisów na Forum i zdania były podzielone, dlatego bardzo proszę żebyście wybili mi ten pomysł, lub nie ze łba😁 Można nawet napisać, że mnie totalnie pofafluniło 🤣 
Chodzi o to, że chce mieć ten zegarek na sobie cały czas, a mam głównie poza domem, więc gdyby miał zostać w domu przez rower, to w sumie byśmy się widzieli tylko po pracy, gdzie zwykle daje mu odpocząć i to już by nie było to samo 🥹 

Dajcie znać proszę jak Waszym zdaniem destrukcyjne to się może okazać i co tu zrobić, bo ewidentnie chciałbym przesiąść się na rower 😊 Może macie swoje sposoby jak sobie z tym radzić ? Nie chce słyszeć o kupnie kwarcu! 😅

Pozdrawiam o życzę miłego weekendu 😊

IMG_1815.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Pvsn napisał(-a):

Czołem! 
Jako pełnoprawny członek grupy od lekko ponad roku - nadal żywię głębokim uczuciem miłości mój DS Action Titanium 😊 
Przez ten czas zegarek dzielnie służy mi jako główny czasomierz daily , praktycznie się z nim nie rozstaje i jeszcze nie spotkałem kolejnego zegarka, który by na tyle przyciągnął moje oko, abym natychmiast dokonał zakupu - dokładnie tak jak to było w omawianym egzemplarzu 😁 
Stąd moja kolekcja widać rozrasta się bardzo powoli, lecz już zaczynam do kilku modeli się ślinić 😁 
Wszystko działa precyzyjnie, odchyłka malutka, choć nie nastrajam zegarka z „zegarem kwantowym” to też nie traktuje tego nad wymiar pedantycznie, zwykle reguluje co kilka tygodni 😁

Na dniach oddaje zegarek do Tempus w Łodzi celem czyszczenia i zmiany bransolety przy okazji na oryginalny do tego koloru pasek  NATO co by trochę urozmaicić wygląd i dać odpocząć bransolecie, która jak pewnie jesteście ciekawi - mimo tytanu rysuje się jak najbardziej, nie mniej, nie więcej od „stalówek”(Uprzedzaliście przed kupnem i potwierdzam na żywym przykładzie) 😅 Oczywiście najwięcej rysek zdobi zapięcie, naturalna rzecz, ale cała koperta póki co czysta 😊

Wpadam również żeby wywołać bardzo kontrowersyjny temat, któremu muszę stawić ostatnio czoła. Mam bardzo blisko do pracy i z racji, że jest już ciepło chciałbym wyciągnąć rower, ale wiedząc co siedzi w środku zegarka, i że to automat chciałbym poznać Waszą opinię na temat tego czy byście się odważyli wsiąść na rower na dojazd do pracy z takim zegarkiem😁 Trasa płaska, praktycznie sama ścieżka rowerowa, ale wiadomo drgania mogą być 😬 Czytałem kilka wpisów na Forum i zdania były podzielone, dlatego bardzo proszę żebyście wybili mi ten pomysł, lub nie ze łba😁 Można nawet napisać, że mnie totalnie pofafluniło 🤣 
Chodzi o to, że chce mieć ten zegarek na sobie cały czas, a mam głównie poza domem, więc gdyby miał zostać w domu przez rower, to w sumie byśmy się widzieli tylko po pracy, gdzie zwykle daje mu odpocząć i to już by nie było to samo 🥹 

Dajcie znać proszę jak Waszym zdaniem destrukcyjne to się może okazać i co tu zrobić, bo ewidentnie chciałbym przesiąść się na rower 😊 Może macie swoje sposoby jak sobie z tym radzić ? Nie chce słyszeć o kupnie kwarcu! 😅

Pozdrawiam o życzę miłego weekendu 😊

IMG_1815.jpeg

Miałem kiedyś Monstera z którym jeździłem na rowerze, więc z autopsji powiem Ci, że ja nie polecam. Szybko się rozregulował (duuża odchyłka dobowa, było z tego co pamiętam, coś ponad 2 minuty) i wymagał serwisu. Od zegarmistrza usłyszałem, że mam sobie wybić z głowy jazdę na rowerze z zegarkiem automatycznym.

Ale kto bogatemu zabroni 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, tommly napisał(-a):

Miałem kiedyś Monstera z którym jeździłem na rowerze, więc z autopsji powiem Ci, że ja nie polecam. Szybko się rozregulował (duuża odchyłka dobowa, było z tego co pamiętam, coś ponad 2 minuty) i wymagał serwisu. Od zegarmistrza usłyszałem, że mam sobie wybić z głowy jazdę na rowerze z zegarkiem automatycznym.

Ale kto bogatemu zabroni 😜

O nieeeee… nie wiem kogo ja chce oszukać, dobrze wiem jaka jest odpowiedź na ten temat 😅 Skoro tak się zaczyna to pewnie kolejne opinie będą podobne, zdrowy rozsądek tak podpowiada choć słyszałem opinie „ kiedyś robili stare automaty i każdy jeździł na rowerze, bo kwarcu nie było i działało, o!” 😁 

Tak bardzo nie chcę kupować kwarcu, a tak bardzo chcę śmigać z automatem 😩 
Czyli co, jeden dzień rower, jeden auto? 😅 Oj muszę dobrze to przemyśleć… 😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Pvsn napisał(-a):

O nieeeee… nie wiem kogo ja chce oszukać, dobrze wiem jaka jest odpowiedź na ten temat 😅 Skoro tak się zaczyna to pewnie kolejne opinie będą podobne, zdrowy rozsądek tak podpowiada choć słyszałem opinie „ kiedyś robili stare automaty i każdy jeździł na rowerze, bo kwarcu nie było i działało, o!” 😁 

Tak bardzo nie chcę kupować kwarcu, a tak bardzo chcę śmigać z automatem 😩 
Czyli co, jeden dzień rower, jeden auto? 😅 Oj muszę dobrze to przemyśleć… 😬

Może po jakimś nie równym bym się wystrzegał ale myślę, że jak masz używać zegarek to nie ma coś się bać. Ja na rower z synem też zabieram automaty. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi