lec 62 #101 Posted February 4, 2014 (edited) @swierszcu I co wyrwałeś tą sikorę?Jeśli nie to pisz do sprzedającego może puści jeszcze taniej. @Walter_87 Czekam z niecierpliwością na widok wylicytowanej landryny.Gdyż mam chcicę powitać Cię w Clubie 2000. Edited February 4, 2014 by lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Share this post Link to post Share on other sites
swierszczu 2841 #102 Posted February 4, 2014 @swierszcu I co wyrwałeś tą sikorę?Jeśli nie to pisz do sprzedającego może puści jeszcze taniej. @Walter_87 Czekam z niecierpliwością na widok wylicytowanej landryny.Gdyż mam chcicę powitać Cię w Clubie 2000. No kupilem ja za rowne 8 setek. Taniej nie dalo rady 0 O i T Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8631 #103 Posted February 4, 2014 Kolega zna ja? Nie znam, ale jest ciekawska No kupilem ja za rowne 8 setek. Taniej nie dalo rady No to super, gratulacje! @Walter_87 Czekam z niecierpliwością na widok wylicytowanej landryny.Gdyż mam chcicę powitać Cię w Clubie 2000. Ja również czekam na nią z niecierpliwością.Po cichutku miałem nadzieję na membership in the "Club 2000" 0 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
swierszczu 2841 #104 Posted February 8, 2014 Certina o którą się ostatnio pytałem:) 0 O i T Share this post Link to post Share on other sites
swierszczu 2841 #105 Posted February 8, 2014 A to taka mała impresja o Certince;p https://share.htc.com/U6bUFHTaA# 0 O i T Share this post Link to post Share on other sites
Gregory_70 533 #106 Posted February 8, 2014 Panowie, na tapecie mam taki temat, czy spotkaliście sie z taka tarcza w tym modelu, sprzedawca zapewnia, ze jest w oryginalnym stanie? http://allegro.pl/show_item.php?item=3958327914&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0 0 Only vintage .... Share this post Link to post Share on other sites
Poznaniaczek 1 #107 Posted February 10, 2014 Koledzy, Jest taka certina DS: Zegarek leży u zegarmistrza już z 10 lat. Chętnie by się pozbędzie. Tarcza i mechanizm w dobrym stanie. Po wypolerowaniu szkiełka i koperty, odzyska dawny blask. Potrzebny jest wałek koronka i pasek. Zegarek chciałbym naprawić na oryginalnych częściach. Zegarek da się nakręcić od środka i działa. Chciałbym kupić ten zegarek, ale nie wiem jakie będą koszty naprawy i ile mogę zaproponować zegarmistrzowi za niego. Nie wiem też, jak wygląda sprawa z częściami. Szukałem w internecie, ale nic nie znalazłem POMOCY!!! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gregory_70 533 #108 Posted February 10, 2014 Chciałbym kupić ten zegarek, ale nie wiem jakie będą koszty naprawy i ile mogę zaproponować zegarmistrzowi za niego. Nie wiem też, jak wygląda sprawa z częściami. Szukałem w internecie, ale nic nie znalazłem POMOCY!!!Z tych zdjęć niewiele wynika, najważniejszym elementem w tych modelach vintage jest tarcza, z tego co widać to raczej za dużo z tego egzemplarza nie wyciągniesz ( napisy niekompletne ), pozostałe elementy do wymiany ( szkło )lub polerki ) koperta, wskazówki, dekiel), koronkę tę raczej znajdziesz, z wałkiem też dobry zegarmistrz sobie poradzi. W mojej ocenie raczej zegar nie wart inwestycji, poszukaj lepiej w lepszej kondycji, ostatnio poszedł ładny DS2 na znanym portalu za 4 stówy. 0 Only vintage .... Share this post Link to post Share on other sites
Poznaniaczek 1 #109 Posted February 10, 2014 (edited) Z koperty wyciągałem cały mechanizm wraz z tarczą. Tarcza jest jak nowa. Na zdjęciach tego nie widać. Wskazówki również. Szkło i kopertę da się odnowić. To nieduże koszty. Problem może być z częściami. Wygląd da się łatwo zrobić. Dla mnie to kwestia dwóch dni roboty. Już niejednego ruska i szwajcara zrobiłem. Potrzebuje tylko części i nie wiem skąd je wziąć. Edited February 10, 2014 by Poznaniaczek 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gregory_70 533 #110 Posted February 10, 2014 Z koperty wyciągałem cały mechanizm wraz z tarczą. Tarcza jest jak nowa. Na zdjęciach tego nie widać. Wskazówki również. Szkło i kopertę da się odnowić. To nieduże koszty. Problem może być z częściami. Wygląd da się łatwo zrobić. Dla mnie to kwestia dwóch dni roboty. Już niejednego ruska i szwajcara zrobiłem. Potrzebuje tylko części i nie wiem skąd je wziąć. To zmienia postać rzeczy, następnym razem daj komplet informacji, jeżeli tarcza i wskazówki jak nowe to bierz, w Poznaniu na pewno jest jakiś dobry majster, który Ci pomoże w skompletowaniu mechanizmu, co do polerki to polecam kolegę MWatcha. 0 Only vintage .... Share this post Link to post Share on other sites
Poznaniaczek 1 #111 Posted February 10, 2014 To zmienia postać rzeczy, następnym razem daj komplet informacji, jeżeli tarcza i wskazówki jak nowe to bierz, w Poznaniu na pewno jest jakiś dobry majster, który Ci pomoże w skompletowaniu mechanizmu, co do polerki to polecam kolegę MWatcha. Dzięki za pomoc. Ile mogę zapłacić za tą certine, żeby nie stracić? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Stary 78 #112 Posted February 12, 2014 Mam podobna w automacie to bardzo wdzięczne zegarki i dobre mechanizmy, z wałkiem każdy normalny zegarmistrz sobie poradzi nawet gdyby miał dorobić , szkło sam spolerujesz o ile nie jest pęknięte, podobnie z kopertą , paseczek ciekawy dobierzesz i będziesz się cieszył dobrym zegarkiem. Na zagranicznych aukcjach ceny automatów vintage już grubo przekraczają 1000zł, i ciężko jej ostatnio spotkać. Model DS-2 cieszy się sporym wzięciem na ebayu i ceny także nie są niskie. Mam znajomego w pracy który dał by sobie amputować palca za DS-2 w dobrym stanie.Szuka już sporo czasu. Moim zdaniem powinieneś ją wziąć bez gadania resztę sobie pomału zrobisz . Co do ceny startuj od 100zł zobaczysz co powie W końcu to model do odbudowy i naprawy nie ?? A to moja towarzyszka .... 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Share this post Link to post Share on other sites
mgoralos 2 #113 Posted February 12, 2014 (edited) @Stary, Twoja towarzyszka grzechu warta. Pilnuj jej co by jej żaden inny nie zawrócił jej w głowie (albo w werku) ;-) A poważnie - piękny zegarek! Edited February 12, 2014 by mgoralos 0 Share this post Link to post Share on other sites
centralny 3 #114 Posted February 12, 2014 A to moja towarzyszka.... nie wiem czy sie chwaliłem już w tym wątku ;-) Wersja z polską datą.<br /><br /> 1 Share this post Link to post Share on other sites
mgoralos 2 #115 Posted February 12, 2014 Już wiem co chcę od żony na urodziny 0 Share this post Link to post Share on other sites
Urwerk 19 #116 Posted February 12, 2014 Szukałem Diver'a nieco retro, z tarczą o klasycznym wyglądzie ''celownika''. Jednocześnie nie małpującego Rolexa. Dlatego odpuściłem sobie Steinharty. Dokupiłem gumowy pasek na lato. Podobno wygląda jak guma od majtek albo skóra ze skunksa btw:Wasze DS-2 są przepiękne. Gdyby ktoś chciał się pozbyć, to chętnie odkupię. Co myślicie o Argonaut 280? Jaka jest rozsądna cena zakupu w dobrym stanie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Istvan 3376 #117 Posted February 13, 2014 (edited) Panie Urwerk, gdzie i ile Pan dał za to coś? Guma fajna Edited February 13, 2014 by Istvan 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gregory_70 533 #118 Posted February 13, 2014 Szukałem Diver'a nieco retro, z tarczą o klasycznym wyglądzie ''celownika''. Jednocześnie nie małpującego Rolexa. Dlatego odpuściłem sobie Steinharty. Dokupiłem gumowy pasek na lato. Podobno wygląda jak guma od majtek albo skóra ze skunksa btw:Wasze DS-2 są przepiękne. Gdyby ktoś chciał się pozbyć, to chętnie odkupię. Co myślicie o Argonaut 280? Jaka jest rozsądna cena zakupu w dobrym stanie?Tu masz Argonauta w dobrym stanie http://www.ebay.pl/itm/390771097761?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649#ht_5490wt_954 0 Only vintage .... Share this post Link to post Share on other sites
Urwerk 19 #119 Posted February 13, 2014 Panie Urwerk, gdzie i ile Pan dał za to coś? Guma fajnaPasek + zapięcie to 300zł z rabatem. Namiary na sklep mogę ci wysłać. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Istvan 3376 #120 Posted February 13, 2014 Guma potem, najpierw zegarek. Gdzie Pan go kupił i za ile, jeśli można wiedzieć. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Urwerk 19 #121 Posted February 13, 2014 Wysłałem PW. Na forum nie jesteśmy Panami Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD 0 Share this post Link to post Share on other sites
Istvan 3376 #122 Posted February 14, 2014 (edited) Dzięki za wiadomość. Powiedz, czy oglądałeś go przed zakupem? Jeśli tak, to gdzie? Rozważałeś wersję z niebieską kopertą? Edited February 14, 2014 by Istvan 0 Share this post Link to post Share on other sites
Urwerk 19 #123 Posted February 14, 2014 Zrób sobie wycieczkę po centrach handlowych. W Warszawie oglądałem w Złotych Tarasach. Poszedłem obejrzeć inny zegarek, zamówiłem Certinę. Wersji niebieskiej nie widziałem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest anger76 #124 Posted February 15, 2014 Minimalistyczna Certinka z subsekundą, club 2000 zakupiona od kolegi z tego forum 0 Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 8631 #125 Posted February 16, 2014 Moja Clubowiczka na fikuśnym nylonowym pasku zgłasza chęć do dołączenia do Klubu P.S. Szkiełko do wymiany a tarcza do lekkiego przemycia - na żywo aż tak nie widać tych brudków. 0 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites