zbyszke 11 #1 Napisano 1 Lutego 2009 Zacna firma majaca swoje wzloty i upadki, ale dzialajaca nieprzerwanie od roku 1737 - druga najstarsza na swiecie (po VC). Wyglad zewnetrzny zegarka - absolutny klasyk (dlatego do mnie trafil): Stan - prawie NOS lacznie z oryginalnym paskiem i sprzaczka I mechanizm, kaliber 1152 oparty na bazie kalibru AS 1687/1688 z naciagiem manualnym. Konstrukcja tego mechanizmu to wspolne przedsiewziecie firm: Doxa, Eberhard, Favre-Leuba, Girard-Perregaux, and Zodiac. Unikalna cecha jest w nim "regulation gear" czyli regulacja poprzez przekladnie zebata. 0 Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zel Gadis 4 #2 Napisano 1 Lutego 2009 Piękniasty 0 "Billy: -I'm scared Poncho. Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man. Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klod100 40 #3 Napisano 1 Lutego 2009 Przepiękny Dzięki za zdjęcia werku. 0 _________Klaudiusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smariusz 0 #4 Napisano 1 Lutego 2009 Dla mnie przepiękny. Gratulacje! Możesz zdradzić ile dałeś za to cudeńko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yargoth 1 #5 Napisano 1 Lutego 2009 Świetny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #6 Napisano 1 Lutego 2009 Bardzo zacna firma oraz świetny zegarek , miałem tez taki zegarek niestety w nieco gorszym stanie ale na tym samym werku ! tylko u mnie na koronce była klepsydra jeszcze ! Dziś jeszcze też posiadam zegarek tej firmy lecz kostkę (prawie kostkę ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #7 Napisano 1 Lutego 2009 Śliczny, subtelny klasyk ! Winszuję nabytku 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
IBIZA04 7 #8 Napisano 1 Lutego 2009 Super ! Ciekawa tarcza piękny stan. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tothemax 0 #9 Napisano 1 Lutego 2009 Fantastyczny cukierek Ci się trafił. Gratulację! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Bożys 1 #10 Napisano 6 Lutego 2009 Bardzo ładny klasyk.Odwiedziłem jednak ich stronę i muszę powiedzieć, że nieco bidnie, a szkoda, bo marka rzeczywiście zacna. 0 "Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."(Kazn. 3:11) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 7 #11 Napisano 6 Lutego 2009 Świetny zegarek i piękny klasyk winszuję nabytku 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_L 10 #12 Napisano 7 Lutego 2009 Niesamowity! Aż mi się ręce spociły 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #13 Napisano 7 Lutego 2009 Świetny zegarek jak i jego stan. Gratuluję fajnego nabytku. 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach