Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

citizenkane

Steinhart - rozczarowanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Buahahaha "odważny" DEBILU!

A w MMA to ty chyba jesteś dobry ale na XBOXie! 

Gdzie jest mod?

P.S. Do moda: proszę o pobłażliwość za mój post - dziś już zostałem ukarany: 300zł i 6 punktów.

I dobrze debilu jak jeździsz jak ciota to cie ukarali:D:D:D:D hahahhaha ciota dał sie złapać psom :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że czy Orient Mako, czy Certina DS Action Diver, Davosa Ternos, Epos Sportive, Rolex Sub itp z perspektywy osoby stojącej obok czy też w odległości kilku metrów wyglądają jak Rolex Submarine. Dopiero z bliska można zauważyć te szczegóły o które jest spór. Także jeśli ktoś do tego typu zegarka nie pasuje, a ma rolexa to z odległości już kilku metrów zostanie wyśmiany przez "znawcę zegarków" posądzony o noszenie takiego/taniego divera.

Mnie osobiście podoba się najbardziej DS Action Diver ale uważam, że przeginka z ceną w porównaniu do tego samego Ocean One. W końcu różnica że bez lupki i inny bezel.

Albo wyhaczę używaną certinę w stanie minimum 9/10 albo będzie Ocean one.

www.opal.za.pl www.brykietlodz.za.pl www.drewno-opalowe-detal.gsi.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie umią przyjąć....

....i czy by Ci przy tym sie nie pobrudziły majtki na brązowo? 

post-24389-0-55539100-1392752549_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0d3d4c822e41.jpg

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka, że czy Orient Mako, czy Certina DS Action Diver, Davosa Ternos, Epos Sportive, Rolex Sub itp z perspektywy osoby stojącej obok czy też w odległości kilku metrów wyglądają jak Rolex Submarine. Dopiero z bliska można zauważyć te szczegóły o które jest spór. Także jeśli ktoś do tego typu zegarka nie pasuje, a ma rolexa to z odległości już kilku metrów zostanie wyśmiany przez "znawcę zegarków" posądzony o noszenie takiego/taniego divera.

Mnie osobiście podoba się najbardziej DS Action Diver ale uważam, że przeginka z ceną w porównaniu do tego samego Ocean One. W końcu różnica że bez lupki i inny bezel.

Albo wyhaczę używaną certinę w stanie minimum 9/10 albo będzie Ocean one.

Ja posiadam Certiną DS Action Diver. Bardzo udany zegarek. Uważam że Ocean One się do niej nie umywa. I to nie prawda że z daleka wygląda ona jak rolex. Właściwie tylko tarcza w tym pięknym czasomierzu jest nieco podobna do tej z rolexa, ale też nie do końca, bo data jest w ów Certinie pomiędzy godz 4 a 5. Sama Certina bardziej nawet mi się podoba niż oryginalny submariner z wyglądu, chodź nie twierdze że bym nie wolał oryginalnego rolexa:) Nie bez powodu Certina została kiedyś zegarkiem roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostane bana na forum albo ostrzeżenie a prawda jest taka, że ja wyraziłem swoje poglądy a każdy zaczął mnie krytykować, bądź ubliżać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie.

I nie psom tylko straży miejskiej na foto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Ktoś kto ma w sobie odrobinę klasy, gustu, oraz dobrego smaku to

Nie pier**li takich farmazonów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam Certiną DS Action Diver. Bardzo udany zegarek. Uważam że Ocean One się do niej nie umywa. I to nie prawda że z daleka wygląda ona jak rolex. Właściwie tylko tarcza w tym pięknym czasomierzu jest nieco podobna do tej z rolexa, ale też nie do końca, bo data jest w ów Certinie pomiędzy godz 4 a 5. Sama Certina bardziej nawet mi się podoba niż oryginalny submariner z wyglądu, chodź nie twierdze że bym nie wolał oryginalnego rolexa:) Nie bez powodu Certina została kiedyś zegarkiem roku.

Powiedz mi kto z odległości kilku metrów zobaczy to umiejscowienie daty? NIKT! Ja jak kupiłem Big Mako to spotkałem się z opinią że wygląda z daleka jak większość zegarków z rynku. Myślę, że taka sytuacja była by z innymi zegarkami. Taka charakterystyka tych zegarków, że kluczowe dla modelu rzeczy muszą być powielane bo straci to swój sens.

Moje Big Mako bardzo mi się podoba ale myślę o zmiane tylko dla tego, że chciałbym zegarek który będzie miał mniejsze odchyły niż te moje +20sek./24h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

a skoro odpoczywa, to już nie będę kopał leżącego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda zaprzyjaźniliśmy się tylko on mnie wysłuchał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi kto z odległości kilku metrów zobaczy to umiejscowienie daty? NIKT! Ja jak kupiłem Big Mako to spotkałem się z opinią że wygląda z daleka jak większość zegarków z rynku. Myślę, że taka sytuacja była by z innymi zegarkami. Taka charakterystyka tych zegarków, że kluczowe dla modelu rzeczy muszą być powielane bo straci to swój sens.

Moje Big Mako bardzo mi się podoba ale myślę o zmiane tylko dla tego, że chciałbym zegarek który będzie miał mniejsze odchyły niż te moje +20sek./24

Jak ktoś nie ma pojęcia o zegarkach to dla niego wszytko jedno. Ale jak sie ktoś zna to stanie koło Ciebie i zobaczy różnice. Chyba że masz stanka, davose, albo MQJ w stylistyce suba. To wtedy trzeba będzie sie przyglądać z bliska na napis na tarczy. 

A nie myślałeś nad tym żeby oddać Big mako do regulacji? Podstawowa Eta w certinie też nie jest jakoś super dokładna. moja robi 10 sekund na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do onetu i wp to też niekiedy się tam udzielam:) Widze że tu tylko można chwalić wszytkie zegarki ale słów krytyki już co niektórzy nie umią przyjąć. Ja wyrażam tylko swoje zdanie. A jak Ciebie tego typu teksty jak ja pisze drażnią to znaczy że już jesteś starym tetrykiem. Sądząc po dacie jaką masz w nicku to masz już 43 lata ale to chyba za wsześnie na takie stetryczenie? Sorry ale każdy tu tępi podróbki tak że by zabili co nie którzy za ich kupno. A jak jakaś firma robi identyczny zegarek tylko nazwa na tarczy inna to już och ach ale super i tanio bo nie stać na oryginał. To jest żałosne.

Kogo nazywasz głupkiem weź sprecyzuj? I następnie napisz czy byłbyś w stanie to powiedzieć komuś prosto w oczy w realnym świecie i czy by Ci przy tym sie nie pobrudziły majtki na brązowo? 

Wbijam w to

Tu chyba jednak nie rozumiesz co czytasz. Nie jestem tetrykiem tylko z zasady nie obrażam ludzi a nawet jak coś krytykuję - każdy ma do tego prawo, Ty także - staram się to robić w taki sposób aby nikogo nie urazić. Tym się różni człowiek kulturalny za jakiego się uważam od prostaka...... którego praktycznie każdy post zawiera obraźliwe sformułowania, prosto z rynsztoka.  I tyle w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś nie ma pojęcia o zegarkach to dla niego wszytko jedno. Ale jak sie ktoś zna to stanie koło Ciebie i zobaczy różnice. Chyba że masz stanka, davose, albo MQJ w stylistyce suba. To wtedy trzeba będzie sie przyglądać z bliska na napis na tarczy. 

A nie myślałeś nad tym żeby oddać Big mako do regulacji? Podstawowa Eta w certinie też nie jest jakoś super dokładna. moja robi 10 sekund na plus.

No mówię o ludziach co nie mają pojęcia, w sensie pokaż mu rolexa suba, potem załóż na rękę certine ds action diver jakiemuś człowiekowi i postaw wśród dwóch innych np z eterną kontiki i drugiego z rolexem daytoną jak na okazaniu i powiedz mu, żeby wskazał człowieka  z submarinerem....

Ze Steinhartem trochę tak jest jak z A4 i Exeo.

Nie planuję regulacji bo nie chcę by był otwierany, jak będę wymieniał szybkę to wyreguluję puki co ma akceptowalna ilość rys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę, nie porównujcie Certiny DS AD do Steinharta. Ten zegarek ma jedynie "celownik" na tarczy podobny do Rolka, Hauera, Omegi, Seiko, Panerai, Blancpain, Alpina, itd. :)hegebu5u.jpg edyta:

Ze Steinharta bardzo fainy jest nowy Ocean One Vintage. Podobieństwo do Rolexa jak najbardziej na miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę, nie porównujcie Certiny DS AD do Steinharta. Ten zegarek ma jedynie "celownik" na tarczy podobny do Rolka, Hauera, Omegi, Seiko, Panerai, itd. :)hegebu5u.jpg Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

Tylko ten pasek...jak dres adidasa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ta guma to fajny smaczek tego zegarka :)

[Tissot Couturier Chrono / Seiko FFF / Kentex Skyman Pilot]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat zamykam. Autor otrzymał już odpowiedź. Reszta to flejm...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.