Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Ulan

Podziwiajmy zegary Lenzkirch

Rekomendowane odpowiedzi

Zaiste Franku zegar jest imponujący. Gratuluję również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegar wart każdych pieniędzy a mój kolega powtarza mi że zegary nie będą taniały tylko drożały chociaż cofnąć sie jakieś 15 - 20 lat to wydaje mi się ze rynek zegarowy dostał po d...e przez allegro i inne tego typu strony młodzi sprzedają ojcowiznę za grosze bo nie pasuje do nowoczesnego wystroju zawalonego chińską tandetą co psuje sie po roku

Edytowane przez gosman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś ja tych młodych i przymuszonych naiwnych nie spotykam ani nie spotykałem. Tandetę, w tym chińską i owszem.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mało wpisów na temat tego zegara.Że też zawsze mi się podoba coś czego inni nienawidzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ś

Jakoś mało wpisów na temat tego zegara.Że też zawsze mi się podoba coś czego inni nienawidzą.

Oj Franek, nie popadaj w taką melancholię, ja tam lubię Twoje zegary, zwłaszcza te pozyskiwane w dziwnych okolicznościach ;)                                                  "Bianka kwiatuszek" znowu w sieci :ph34r:

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franciszku zegar jest zaje..fajny i zapewne koledzy nie piszą, bo szczęka im opadła na klawiaturę.

Mogę wszystkich zapewnić, że zdjęcia nie oddają nawet połowy jego uroku i potęgi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie pisałem tutaj. bo przecież wiesz gdzie...

Ale dodam. Mojej żonie bardzo się podoba.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysztofie.O jakich piszesz dziwnych okolicznościach.Czyż byśmy coś razem zobaczyli? Okoliczności są naprawdę dziwne bo wyciągam kasę i płacę. Nieraz jak za zboże (staropolskie porównanie). Jak na razie   kol.Tomaszu jesteś jedyny,który widział ten zegar w realu.

Edytowane przez FRANK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie pisałem tutaj. bo przecież wiesz gdzie...

Ale dodam. Mojej żonie bardzo się podoba.

A jak żona nazwała te jak piszesz kręcone kolumienki.One są do czegoś podobne.Pozdrawiam żonę.

Edytowane przez FRANK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak żona nazwała te jak piszesz kręcone kolumienki.

Czasem kobiety nie mają sprecyzowanych określeń ;)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franciszku, no co Ty! To jeden z piękniejszych Lenzów wiszących, jakie widziałem. Nie mówiąc o niezwykle rzadkim logo na mechanizmie! Wszystko jest w tym zegarze wspaniałe, muszę Ci niestety wyrwać ciernie z korony- podoba się wszystkim, jak złota dziesięciodolarówka z indianinem  :D.

A ponieważ ciernie wydobyte, została korona!  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem kobiety nie mają sprecyzowanych określeń ;)

Ale dobrze się czują pod Lenzkirchem i obok drugiego...

post-6402-0-16357400-1385675034_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest coś podobne do tego co śpiewają w tej piosence,którą kiedyś wkleiłeś na forum .To wszystko jest ... Piękna ta ściana ale widzę,że jeszcze nie zrobiłeś kiełbaski na koronie.

Edytowane przez FRANK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie   kol.Tomaszu jesteś jedyny,który widział ten zegar w realu.

Franciszku, pierwszy z nas wszystkich w realu ten wzór obudowy widział Piotrek(fibo).

Edytowane przez Młot Thora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franciszku, pierwszy z nas wszystkich w realu ten wzór obudowy widział fibo.

Wiedziałem o tym lecz on widział ten zegar,który Ty kupiłeś a nie mój.Tomaszu ja jak do tej pory jeszcze nie widziałem innych egzemplarzy  zegarów w tej skrzyni.Albo wykonano tych skrzyń tak mało .Albo szybko łamały się te cienkie skręcone kolumienki.Chciałbym dla porównania zobaczyć trzecią skrzynie.Może kiedyś się gdzieś pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Franciszku, no co Ty! To jeden z piękniejszych Lenzów wiszących, jakie widziałem. Nie mówiąc o niezwykle rzadkim logo na mechanizmie! Wszystko jest w tym zegarze wspaniałe, muszę Ci niestety wyrwać ciernie z korony- podoba się wszystkim, jak złota dziesięciodolarówka z indianinem  :D.

A ponieważ ciernie wydobyte, została korona!  :P

Wolę dwudziestodolarówki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej ta dycha z indianinem się podoba, szczególnie z rocznika 1907, ale ok. niech będzie dwudziestka! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar jest imponujący. Zainspirowany Twoimi prezentacjami zacząłem się rozglądać za Lenzami, które chciałyby zawisnąć również na mojej ścianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie bardziej ta dycha z indianinem się podoba, szczególnie z rocznika 1907, ale ok. niech będzie dwudziestka! 

W tym roku ta Twoja wymarzona dyszka została sprzedana za 470000 USD Dla mnie wystarczyło by kilkanaście sztuk dwudziestek , za które oczywiście kupiłbym zegary lenza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem o tym lecz on widział ten zegar,który Ty kupiłeś a nie mój.Tomaszu ja jak do tej pory jeszcze nie widziałem innych egzemplarzy  zegarów w tej skrzyni.Albo wykonano tych skrzyń tak mało .Albo szybko łamały się te cienkie skręcone kolumienki.Chciałbym dla porównania zobaczyć trzecią skrzynie.Może kiedyś się gdzieś pojawi.

A co to za różnica, obudowy są identyczne? Franciszku, wydaje mi się, że  zegary z tym typem skrzynek będzie można spotkać bardzo rzadko. Z tego co nam wiadomo do tej pory, to wynika, że zegary w tej obudowie występowały u Lenzkircha z numerem ponad 10tyś. niższym jak Twój, ale czy jeszcze niższym albo wyższym jak Twój, nie wiemy.

Lenzkirchy w tej obudowie są piękne.

Edytowane przez Młot Thora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając o wyższości parek nad jedynakami dobawiłem drugiego Lenza.

post-57457-0-59045200-1386148373_thumb.jpg

post-57457-0-40320300-1386148405_thumb.jpg

post-57457-0-75053900-1386148419_thumb.jpg

post-57457-0-70232900-1386148450_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe są karteczki przyklejone do pleców skrzyni. Wynika z nich, że był to prezent Na Boże Narodzenie 1891 r.

post-57457-0-55109400-1386148689_thumb.jpg

post-57457-0-36184400-1386148705_thumb.jpg

post-57457-0-54790300-1386148722_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobas .Cudowny zegar.Tego typu skrzynki są szersze od innych.Mechanizm powinien mieć tzw.wymuszony kwadrans i z szerszą płytą.W koronie głowa lwa .Nic tylko zazdrościć.Gratuluję.Bardzo jestem ciekawy co napisano na tych kartkach.

Edytowane przez FRANK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakaś dedykacja, może prezent dla kogoś, chyba  okazji świąt Bożego Narodzenia. Mało wyraźne to zdjęcie kartek. Aleś sobie sprawił piękny zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar myśliwski - chodzik po mojej renowacji.Wymiary 60 x 28 cm  przedstawiający myśliwego ze strzelbą .Wiem ,że nie wszystkim  podobają się zegary z tak dużą ilością aplikacji mosiężnych ale firma Lenzkirch produkowała zegary dla różnych hobbystów w tym i dla myśliwych.

post-41769-0-41753700-1386262118_thumb.jpg

post-41769-0-31516200-1386262137_thumb.jpg

post-41769-0-21482500-1386262152_thumb.jpg

Edytowane przez FRANK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi