Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Diego04

Najlepsza sieć komórkowa w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

"jenerał" jeśli już

proszę nie zaczynać... ;)  :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że to nie był jego plan :P

Play nie zapłacił dzierżawy? :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Virgin Mobile, fakt działa toto na sieci play. Od paru dni kompletnie przestał działać internet komórkowy. Wcześniej nie było najmniejszych problemów.

O co może chodzić ? To Twoja sprawka cook :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pakiecik Ci się skończył :P

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie nie. Z reszta nawet jakby sie skonczyl to internet nadal by dzialal tyle ze z predkoscia modemowa. A tutaj nic, zero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Centurio,
skoro już tak bronisz Play'a, to co powiesz na temat ściemy jaką uprawiał Play określając swoją sieć terminem 4G i to w czasach kiedy osiągali prędkości rzędu 1 Mb/s ?. W ogóle czemu tak skromnie Play podszedł do tego swojego HSPA+ ?, mogli tę swoją żałosną sieć nazwać 5G albo i 6G. "Wyprzedziliby" konkurencję o lata świetlne ;). No i te piękne hasła: "Startujemy z siecią 4G dla 80% populacji" :). Żałość nad żałościami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając Play co ci stoi na przeszkodzie aby przełączyć się na Orange? 

Teoretycznie nic, a praktycznie sytuacjawyglądała następująco:

Jako że przed przeniesieniem numeru zawsze sprawdzam jak sytuacja wygląda w nowej sieci, w miejscach gdzie przebywam, zrobiłem podobny eksperyment z siecią Play. Warunki o niebo lepsze proponowali od tych które wtedy miałem.

Test:

- nowa karta play,

- doładowałem za 10 pln,

- kupiłem pakiet do play i na stacjonarne za 6 pln 100 minut

- resztę środków przeznaczyłem na rozmowy do innych sieci komórkowych.

Telefon:

1/ w pierwszej wersji zostawiony na zasięgu play

2/ w drugiej ustwiony sztywno na innego operatora

Wynik:

- kilka rozmów bez najmniejszego problemu,

- kilka rozmów gdzie nie dalo się rozmówcy zrozumieć (problem znikał po zmianie karty na starą)

- kilka rozmów gdzie rozmówcy mnie nie słyszeli (problem znikał po zmianie karty na starą)

- notoryczny sygnał sieć zajęta - to mnie wkurzało najbardziej

Podsumowanie: pomimo o wiele lepszych warunków (jakie play mi zaproponował) jakość sieci W MOICH MIEJSCACH PRZEBYWANIA znacznie odbiega od dopuszczalnego standardu. Reklama reklamą, a praktyczne dzwonienie interesuje mnie najbardziej.

Nie zmiania to faktu, iż mój kuzyn w innej lokalizacji ma playa i wszystko śmiga, aż miło

I nie mam zmiaru bronić mojego operatora, którego nazwy celowo nawet nie podałem. Jak przestanie mi odpowiadać chętnie zmienie na innego może być to i play - byleby dało się normalnie rozmawiać, W MOJEJ LOKALIZACJI takiej możliwości póki co nie ma.

Pozdrawiam w wiecej luzu przez weekend :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Teoretycznie nic, a praktycznie...

A praktycznie Play, bo jak podały media…

PLAY rozpoczął zdalną aktualizację oprogramowania kart SIM dla wszystkich swoich klientów. Zmiana ma na celu ustawienie priorytetu wyboru partnera roamingowego na T-Mobile. Drugą siecią partnerską w kolejności będzie Plus. Aktualizacja wyłącza także możliwość korzystania przez klientów PLAY z sieci Orange.

LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Virgin Mobile, fakt działa toto na sieci play. Od paru dni kompletnie przestał działać internet komórkowy. Wcześniej nie było najmniejszych problemów.

O co może chodzić ? 

Marcin, masz złudzenia. Musi działać, na pewno działa :)

Ewentualnie :

a) masz uszkodzony telefon

B) problemy ze wzrokiem - nie widzisz jak śmiga 4G 

c) omamy psychoruchowe połączone z demencją

d) inne ( w/g mniemania )

Musi działać, nie ma innej możliwości.

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Marcin ma iPhone'a. Dlatego nie działa :D to nie wina Play. To niemożliwe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Marcin ma iPhone'a. Dlatego nie działa :D to nie wina Play. To niemożliwe ;)

Czyli Marcin ma najlepszy smartfon dostępny obecnie na rynku  :P. Nic tylko pogratulować wyboru  :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uzywam sieci play od kilku lat, juz sie wypowiadalem w tym watku, ze zaleta tej sieci jest umowa na roaming innych operatorow, nie mam zasiegu to recznie zmieniam na inny, to nie moze nie dzialac. a co do braku internetu w virgin mobile- mozliwe ze w telefonie cos sie zepsulo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czyli Marcin ma najlepszy smartfon dostępny obecnie na rynku  :P. Nic tylko pogratulować wyboru  :).

hmmmm...

także podejrzewam iphone :/ , zmiana reczna na t-mobile nie daje efektu. internet milczy.

Marcin, idź kup w kiosku dwa startery innych sieci i sprawdź, czy działa net. Ewentualnie zrób kopię w iTunes, wgraj OS od nowa i sprawdź bez przywracania kopii. Jeśli nic nie da to wina Jabłka, jeśli będzie OK, wgraj backup i sprawdź. Może coś w ustawieniach namieszałeś? Wifi działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wifi działa bez problemu. wyzerowałem ustawienia sieci, wylaczylem telefon, włączyłem ponownie. uruchomilem dane sieci komorkowych aby wlaczyc internet i hurrra pojawilo sie na minute 3G i odebrałem 2 maile. Po czym wyłączyłem da ne sieci i spróbowałem ponownie włączyć i znowu ikona 3G nie wyswietla sie, internet znowu nie działa. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nigdy z żadnym iphone nie miałem takich problemow. mam najnowszy iOS i na nim tez nie bylo problemow, dopiero od paru dni coś się stało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób to drugie o czym napisałem w poprzednim wpisie.

Ja pier....Jacek nie chce mi się! Mam obrzydzenie do grzebania , kombinowania itd. Nic nie popsułem a nie działa. Wiem że Ty jesteś pasjonatem grzebania się w bebeszkach telefonów i sofcie ale dla mnie to męczarnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google wyrzucają tony skarg na różnego rodzaju błędy połączeń przy iOS 8.0.2...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hurrra pojawilo sie na minute 3G i odebrałem 2 maile. Po czym wyłączyłem da ne sieci i spróbowałem ponownie włączyć i znowu ikona 3G nie wyswietla sie, 

I wszystko jasne...piszesz, że wyświetla się 3G, a przecież najlepsza sieć działa w 4G :)

No to jak ma działać...

:D

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem tej wersji miałem wersje 8.0 a potem wiedząc o problemach z 8.0.2 poczekałem na aktualizacje 8.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Magik.

Jest już 8.1 więc chyba warto zaktualizować. Poza tym, iCloud jest darmowy i wszystko pięknie się synchronizuje więc po co męczyć się z Google jak chce się mieć iPhone ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zaczną wyrzucać :D :D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już 8.1 więc chyba warto zaktualizować. Poza tym, iCloud jest darmowy i wszystko pięknie się synchronizuje więc po co męczyć się z Google jak chce się mieć iPhone ?.

Taaa, próbowałem maila icloud zakotwiczyć w thunderbirdzie. NIEDASIE. Ciągle wywala błędy  że nie może zapisać w folderze sent. Zmianiałem dane serwera już 3 razy. Nic nie pomaga. A google działa z automatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.