Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomek123er

Klub Miłośników Zegarków Nomos

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, lort napisał(-a):

Mialem Nomosy, ale ten model jest świetny. Kilka razy rozważałem go, również wtedy jak był dłuższy czas na bazarku. Nadal jest na mojej liście.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Dziękuję i zgadzam się - bardzo udany model, delikatny, "zwiewny" w odbiorze, a jednocześnie ma 20 ATM wodoszczelności. 36mm Nomosa to dla mnie idealny rozmiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.06.2026 o 20:04, Sebastian1978 napisał(-a):

Hej

Tu, widze ze tu Nomosy dalej trzymają się w modzie a wątek niemieckiej firmy dalej żyje i kreci się całkiem niezłe a mimo to na bazarku sezon `ogórkowy` :) Wrzuciłem cos tam od siebie ale zainteresowania brak. Czyżby używki tak bardzo traciły na wartości? Serio jest tak zle czy ja juz robię się zbyt chciwy ;) Co tam się u Was dzieje - do stu skwaśniałych beczek rumu!! :)  

1000012961.thumb.jpg.8f433c426339e36ee05c996f83b5fd15.jpg

Ogólnie jest sezon ogórkowy jeśli chodzi o sprzedaż. Czasem bardzo fajne sztuki w dobrych cenach leżą miesiącami. Nie chodzi tylko o Nomosy. 
Sam bym coś kupił, ale i tak nie mam kiedy chodzić w swoich zegarkach, więc wypadałoby coś sprzedać. A jak pomyślę o sprzedawaniu, to mnie głowa boli. 
Jeśli chodzi o Twoją sztukę, to: cena jest ok, ALE zegarek ma 10 lat, a nic nie piszesz o serwisie. Czyli trzeba zrobić. Zegarek jest na zastępczym, ścioranym pasku, co oznacza, że pierwszy pasek też zajeździłeś ;) To z kolei oznacza, że był intensywnie użytkowany. I jednak ślady na nim widać, dość wyraźne. Co nie jest niczym złym, ale tak jest. 
ogólnie to bardzo spoko zegarek, powodzenia w sprzedaży. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tangente to zawsze dobry wybór do biura. ;)

Ps. Zaczęli robić Cluby  z krótszymi L2L

17840191050516966970096669056165.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pasek do tego zieleniaka byście polecili? W oryginale jest szary welur, ale szukam czegoś bardziej wakacyjnego. 

20260714_202330.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Premium napisał(-a):

A pasek do tego zieleniaka byście polecili? W oryginale jest szary welur, ale szukam czegoś bardziej wakacyjnego. 

20260714_202330.jpg

Spróbuj pomarańczowy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Premium napisał(-a):

https://dolinski.pl/images/thumbnails/550/550/detailed/209/Hirsch-Pure-pomaranczowy_7fty-rr.jpg

Niesamowita wygoda noszenia zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was jest szczęśliwym posiadaczem Club Sport w wersji Petrol Green albo Polar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciąż sie zbieram do kwadratowych koperty, wygodne są?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Premium napisał(-a):

Wciąż sie zbieram do kwadratowych koperty, wygodne są?

W takim rozmiarze jak mojego Nomosa, to mega wygodne😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam kolegów, jestem tu po raz pierwszy w tym klubie.
Zegarek, który od pewnego czasu nie daje mi spokojnie zasnąć.
Będę czatował w krzakach i z niecierpliwością czekał na nowy, premierowy model w innym kolorze.

https://www.tiktok.com/@arkadiusz.fiodorek/video/7669075323018890499?is_from_webapp=1&sender_device=pc

Czas jest moim sprzymierzeńcem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się przywitam :) w poszukiwaniu czegoś ciekawego do kolekcji, dzięki uprzejmości kolegi, otrzymałem do pomacania i podjęcia decyzji zakupowej takiego Nomosa Club 735 :)

Chyba podoba mi się ta koncepcja prostego zegarka o klasycznym stylu ze sportowym twistem :)

co myślicie?

20260814_150552.jpeg

20260814_180103.jpeg

20260814_192254.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, mdz93 napisał(-a):

Się przywitam :) w poszukiwaniu czegoś ciekawego do kolekcji, dzięki uprzejmości kolegi, otrzymałem do pomacania i podjęcia decyzji zakupowej takiego Nomosa Club 735 :)

Chyba podoba mi się ta koncepcja prostego zegarka o klasycznym stylu ze sportowym twistem :)

co myślicie?

20260814_150552.jpeg

Nomos robi kapitalne zegarki i wypracował swój własny charakterystyczny styl. To bardzo dobry wybór. Co do kolorystyki, to Cluby dają spory wybór. Mnie najbardziej odpowiadałby w wersji ze zdjęcia poniżej (ref. 703.1), ale niestety robią tylko w wersji 36mm, a to dla mnie za mało. Zamówiłem go kiedyś i odesłałem, właśnie ze względu na mały małe gabaryty. A ten, który mierzyłeś to 36, czy 38?

P.s.

Już doczytałem, 38mm. To już jest fajny rozmiar.

0701_1_0703_1_Club_wristshot_162_PR-2026-4.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takiego w 38mm. Super zegarek. Bardzo często gości na nadgarstku. f1bb45cbb4c2f0487f3adcebcb617afe.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi