Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Skora z ładownic, to kawal historii. "Skora z portek", to dla mnie... kawalek spodni na reku :P;)

ps

wiem, wiem - jenasowe sa rowniez kurtki ale mi sie to kojarzy ze spodniami na nadgarstku :D

Dzisiaj klasycznie :)

Klasa! B)

ps

podrasowywales cos zdjecie, czy faktycznie kolor tego paska jest taki przydymiony? Dla mnie bardzo fajny i oryginalny kolor B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko całe zdjecie przyciemniłem równo, nic więcej nie grzebane.

Kolor jest fajny w pelnym swietle jasny z drobnymi cieniami, w przyciemnionym własnie "bogaty" w takie przydymienia.

Pasek jest nowy i widac ze dostanie patyny i bedzie tego więcej.

Niesamowicie dobrze układają się oba na ręce. Grube, ale nie uciskają, nie czuje się ich :)

Klasyki też lubię :)

Teraz czekam na niebieski zamszyk od tego samego strap makera, a potem plaszczka polerowana...

Edytowane przez Trusted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie. Powoli zbieram sie do tego aby moc dołączyć do Waszego szacownego grona. Moj wybór padl na PAM00537. Główny powód to 42 mm średnicy. Bardzo jestem ciekawy Waszej opinii o tym modelu. Moze ktos z Was go ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc koperty 1950mm w 42mm prezentują się gorzej niż 44mm i zegarek wygląda mniej proporcjonalnie a wcale nie wydaje się na ręku wiele mniejszy. Polecam Ci przymierzyć różne wersje. Klasyczna opcja w kopercie 44mm (nie 1950) leży dużo lepiej i wydaje się bardziej płaska.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filip dobrze radzi, koperta 44mm będzie b. proporcjonalna i najprawdopodobniej będzie lepiej się układać na nadgarstku. Tu jeszcze jest sprawa tarczy, ja pierwszego Pama kupiłbym b. klasycznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kupowaniem "bardziej klasycznego" Pama to mam troche odmienne zdanie. Przed zakupem Moonwatcha tez sie zastanawiałem co wybrać. Teraz mam nowego FOIS' a i staruszka Seamastera z 1965 roku z kalibrem 321 i to byly świetne wybory. Dlatego ten PAM537 z troche inna tarcza bardzo do mnie przemawia. I jest teraz u Jansena w Warszawie do kupienia. Zna ktos z Was kogoś tam z kim mozna byłoby popertraktowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko z panią Jansen:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj był taki zestaw ;)

WlJdpR.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja!

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@eye_lip. Dzieki. Faktycznie ta Pani Jansen jest konkretna. Dogadalem sie z Nia w sprawie tego PAM-a 537. Na poczatku kwietnia bede w Warszawie wiec go odbiore. A jak wroce pozniej do domu to oczywiscie zrobie zdjecia i wrzuce w tej czesci forum. Czyli jesli mozna zapisuje sie do Panow :)

0c27cfdb544fb376a659aa4a132e1fd4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje - swiat Pama, to fajne przezycie, ale ten model, to zupelnie nie moja bajka - ale wazne, aby sie Tobie podobal B)

ps

oj ciezko bedzie go odsprzedac... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gratulacje Radek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a co Koledzy sądzicie o nowym wcieleniu 000 logo base -- 01000. Czy zmiany jak wodoszczelność i teleskopy sprawią że fani odwrócą się od tego modelu?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciezko powiedziec - mysle, ze nie - choc ruch Panerai niezrozumialy... :wacko:

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upodabnianie się PAMa do innych zegarków to z jednej strony oszczędności a z drugiej szukanie nowych klientów dla których do tej pory wymiary i niektóre PAMowe rozwiązania były barierą wejścia. A koledze trzeba gratulować pierwszego PAMa w którym aż roi się od typowych smaczków. Jak od przybytku głowa nie boli to może nie będzie trzeba odsprzedawać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja go nie zamierzam kiedykolwiek sprzedawać. Nie lubię rozstawać się z przedmiotami a z zegarkami w szczególności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę za dużo sie dzieje na tarczy.Jest tego dużo Ale tak jak wspomniał kolega artme- tobie ma sie podobać.

Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza i indeksy niekanapkowe fajne tylko czemu kopertę całą wypolerowali :(

tu lepsze zdjęcie tarczy bardzo udanej

Panerai-PAM-537-A.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Witam, a co Koledzy sądzicie o nowym wcieleniu 000 logo base -- 01000. Czy zmiany jak wodoszczelność i teleskopy sprawią że fani odwrócą się od tego modelu?

Pozdrawiam

Nowe logo straciło wiele z tego, za co fani cenili starszy model, więc sądzę, że znalazł się on poza zakresem zainteresowania  Paneristi. Ten problem dotyczy nie tylko zero, bo moim zdaniem Panerai, poszerzając ofertę, oddala się od swojego DNA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pamiętacie pare lat sprawę zmiany designu BMW? Tez było poruszenie wśród wielbicieli marki, ze BMW idzie w złym kierunku, ludzie sie odwrócą, padnie sprzedaz itd, itd. Minęło pare lat a oni znów wrócili do wcześniejszego designu. Czy to nie jest tak, ze specjaliści od budowania marek wprowadzają czasami pewne zmiany celowo aby coś po prostu medialnie się działo, entuzjaści żeby mieli o czym dyskutować a o marce nie było zbyt cicho?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza i indeksy niekanapkowe fajne tylko czemu kopertę całą wypolerowali :(

tu lepsze zdjęcie tarczy bardzo udanej

A ja nie jestem jakoś specjalnie podniecony historią Panerai i to co mi nieco przeszkadza w moim Luminorze to właśnie ta prostota. Nudzi mi się. Paneristi ze mnie jak z koziej d*py trąba. I takiego jak powyższy bym właśnie wolał osobiście.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe logo straciło wiele z tego, za co fani cenili starszy model, więc sądzę, że znalazł się on poza zakresem zainteresowania  Paneristi. Ten problem dotyczy nie tylko zero, bo moim zdaniem Panerai, poszerzając ofertę, oddala się od swojego DNA.

Mam podobne odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe logo można kupić taniej niż używaną starszą wersję... to mówi samo za siebie

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Nie mogę się go pozbyć z nadgarstka... inne leżą i się kurzą ;)

post-64114-0-97020400-1486655830_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa ta nasza pasja, niby nuda ten Pam a jak widać nie tylko w Twoim przypadku Bartku, wielu fascynuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi