Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hubex

A ja trochę bardziej skomplikowane :)

post-102568-0-51690500-1565188073_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak usunął okienko daty i dodał „3”, wymienił na złote wskazówki i byłby ideał :)))

I wsadził unitasa.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

No niestety, ale takie jest życie... Nawet się nie zdenerwowałem. Czy ktoś się orientuje jaki może być koszt naprawy i pełnego serwisu przy okazji?

8c9fd5e812e7c8b8c775f3b2cb1d275d.jpg

Wysłane z mojego BBB100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łączę się w bólu...jak już ochłoniesz to daj nam jakąś lekcję płynącą z tego smutnego wydarzenia... koszt to chyba zależy bardzo od tego czy tylko szkło zostało uszkodzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Zegar chodzi. Szkło zniszczone, tarcza w okruchach, coś mogło się dostać do mechanizmu przez szczelinę.

Żona rzuciła go z półki w łazience gdy brałem prysznic. To w zasadzie jedyny moment, gdy nie noszę zegarka na ręku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja noszę i pod prysznicem wtedy jeśli jest wodoszczelny. Tak czy inaczej współczuję ale sam też bym się chyba nie zdenerwował jakbym nie ja to zrobił.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoicy się znaleźli... znaczy żona płaci za naprawę

... bym go chyba po takim dzwonie natychmiast unieruchomił zanim nie zajrzy tam serwis

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przykra sprawa :( Teraz musisz szczególnie uważać, bo nieszczęścia lubią chodzić parami...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspolczuje... - jeszcze pare godzin temu dales zdjecie nadgarstkowe... coz - zycie -_-  Ale najwazniejsze jest zdrowie - to tylko rzecz nabyta B)

Do Suba z data (szklo z cyklopem) wymiana szkielka kosztuje 1000pln (dane sprzed 2-3 miesiecy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ale takie jest życie... Nawet się nie zdenerwowałem. Czy ktoś się orientuje jaki może być koszt naprawy i pełnego serwisu przy okazji?

Oooo faq! przykro mi, szkoda zegarka, bo świetny model. No ale jak koledzy piszą... zegarek piękny, ale to tylko zegarek, wyślesz do naprawy, pewnie po 6 tygodniach będziesz miał go znowu na nadgarstku. Czasami takie sytuacje uczą i pomagają w byciu bardziej czujnym w ważniejszych kwestiach powodzenia i daj znać jak się sprawa potoczyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Dzięki Panowie za wyrazy współczucia Moja żona była przerażona zaraz po tym co się stało i rozpłakała się. Musiałem ją uspokajać, mówiąc właśnie, że to tylko przedmiot, rzecz. Bo tak w istocie jest. Ja bardzo lubię swoje zegarki, ale nigdy nie traktowałem ich z nabożną czcią. Stało się, wiem już co robić i jaki to orientacyjnie koszt. Szkoda tylko że jeszcze ponad dwa tygodnie wakacji bez żadnego zegarka na ręku. Tego mi tak naprawdę będzie brakować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup Swatcha :)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Kup Swatcha :)

Nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

G- shocka, taki zawsze się przyda

O, nad tym się zastanowię, ale na razie na nic nie mam ochoty. Przydałby się teraz mój sub. Rozmarzyłem się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Nie trzeba kupować Swatcha czy G-Shocka, wystarczy PAM z plexi, myślę, że straty byłyby duuużo mniejsze... Niestety większość Kolegów, nie tylko w tym wątku, boi się rysek jak diabeł święconej wody, nie rozumiejąc, że plexi jest nieporównywalnie bezpieczniejszym rozwiązaniem :)

Ps. @hubex, współczuję szczerze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raczej tez bym za bardzo sie nie denerwowal. Bardziej martwił bym sie o zdrowie psychiczne sprawcy. A tak i serwis zrobią, wyczyszczą.....

A g-shock- super sprawa. Mam i nosze i wstydu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba kupować Swatcha czy G-Shocka, wystarczy PAM z plexi, myślę, że straty byłyby duuużo mniejsze... Niestety większość Kolegów, nie tylko w tym wątku, boi się rysek jak diabeł święconej wody, nie rozumiejąc, że plexi jest nieporównywalnie bezpieczniejszym rozwiązaniem :)

Ps. @hubex, współczuję szczerze...

Nie do kazdego modelu mozesz miec plexi, wiec to nie jest tylko kwestia checi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hubex oby tylko opiłki szkła nie dostały się do mechanizmu. :( Możesz do niego teraz założyć plexi

...

Szkoda tylko że jeszcze ponad dwa tygodnie wakacji bez żadnego zegarka na ręku. Tego mi tak naprawdę będzie brakować

Właśnie z takiego powodu trzeba brać conajmniej 2 zegarki na wakacje. A G to super zegarki.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Jestem właśnie jedną z tych osób, które boją się rysek na szkle, więc zegarki z plexi odpadają, chociaż wyglądają bardzo dobrze - jak są nowe ;) Z moim szczęściem i brakiem szacunku, szkiełko zaraz byłoby matowe.

Rozejrzę się dzisiaj za jakimś skromnym i mało pancernym z wyglądu g-shockiem. Wrócę tu za parę tygodni (miesięcy?) z odświeżonym pamem.

Z drugiej strony, jako ciekawostka - wypukłe szkło w 233 to nie jest konieczność konstrukcyjna, bo wskazówki nawet nie wystają ponad lunetę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko że jeszcze ponad dwa tygodnie wakacji bez żadnego zegarka na ręku. Tego mi tak naprawdę będzie brakować

Nie ma tego złego ... :huh:

Będzie okazja opalić sobie nadgarstek. B)

A godzinę sprawdzisz na komórce :)

BTW moja połowica to by tłumaczyła że to kot zrzucił ... chociaż nigdy nie było kota w łazience. :rolleyes:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma tego złego ... :huh:

Będzie okazja opalić sobie nadgarstek. B)

A godzinę sprawdzisz na komórce :)

BTW moja połowica to by tłumaczyła że to kot zrzucił ... chociaż nigdy nie było kota w łazience. :rolleyes:

jak w starym powiedzeniu: "sam się zesrał a na kota zwalił" :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem właśnie jedną z tych osób, które boją się rysek na szkle, więc zegarki z plexi odpadają, chociaż wyglądają bardzo dobrze - jak są nowe ;) Z moim szczęściem i brakiem szacunku, szkiełko zaraz byłoby matowe.

Rozejrzę się dzisiaj za jakimś skromnym i mało pancernym z wyglądu g-shockiem. Wrócę tu za parę tygodni (miesięcy?) z odświeżonym pamem.

Z drugiej strony, jako ciekawostka - wypukłe szkło w 233 to nie jest konieczność konstrukcyjna, bo wskazówki nawet nie wystają ponad lunetę.

Jaki jest koszt wymiany tego szkła ? Ps. Oczywiście łącze się w bólu ;) Edytowane przez Scaut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Jaki jest koszt wymiany tego szkła ? Ps. Oczywiście łącze się w bólu ;)

Obawiam się, że na szkle się nie skończy. Zakładam koszt około 1k euro. Do wymiany szkło, tarcza i przegląd. Właściwie to może nawet przekroczę tę kwotę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi