Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yakovlev

Mam pytanie co do zegarka Wympieł - jakie logo moskiewskiej powinno być na mechanizmie? Mam coś na oku, ale ma na werku pięciokątne logo, a mnie coś podpowiada ze ze względu na wiek powinno być w kształcie rombu. Ktoś poratuje informacją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do zegarka Wympieł - jakie logo moskiewskiej powinno być na mechanizmie? Mam coś na oku, ale ma na werku pięciokątne logo, a mnie coś podpowiada ze ze względu na wiek powinno być w kształcie rombu. Ktoś poratuje informacją?

Obydwa są OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do tych, co mają: Czy to coś warte jest zainteresowania?

http://allegro.pl/poljot-chronograf-i6490992877.html

edyta: dobra, już wiem, że nie ma co sobie zaprząta głowy. mayor - wielkie dzięki :)

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy takie coś było, czy to noworuska podróba? Widziałem takiego ostatnio na allegro i dosyć tanio poszedł, ale na legitnego desert shielda to nie wygląda.. (Zdjęcie z sieci)

post-38606-0-59121000-1473831614.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oryginał, jest to tzw, komandir junior, ma on mniejszą średnicę od zwykłych amfibii, przeważnie idzie go kupić za małe pieniądze ;).

ed. A tak przy okazji, co to jest "noworuska podróbka"? ;)

tu jest link do katalogu:

https://lh3.googleusercontent.com/hSdcAbmtDHawXF1jR3aw6S4NzE6GP6YL6hcSXrnxnz5fjIkAlNKu0v79K-oSvr3XpJX9dE88y8z6p9g=w1600-h900-rw-no

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten konkretny juniorek występował tylko w złoconej kopercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Mike S ;) tak mi się powiedziało, myślałem, że to coś w stylu sputników z malowaną, ukraińską tarczą i podrabianym sekundnikiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy  to jest jakaś wczesna wersja łucza z mechanizmem pobiedy, czy też po prostu składak ?

post-43196-0-63946200-1474116403_thumb.jpg

post-43196-0-72771900-1474116449_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Nie macie wrażenia, że ebay został zalany ukraińskimi tarczami do amfibii?

Czy to może oryginał?

Jeśli już to nie od Desert Shield z zamówienia USA. Tamte zdaje się nie miały znaczka Wostoka ("B")

To w najlepszym wypadku od Amfibii DS ale z deklem opisanym cyrylicą.

A może być tez podróbką. Coraz lepsze je robią ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palma, gwiazdki na fladze i napis wydają mi się podejrzane, sprzedawca to chyba wspominany przez Ciebie przy innej okazji "producent składaków" ;), widzę że ma całe mnóstwo "nowych" tarcz i coś zaczynam podejrzewać, że to współczesne produkty. Chociaż może udało mu się gdzieś zakupić partię leżaków magazynowych.  

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ebay.com/itm/vostok-wostok-vostok-100-percent-of-the-original-dial-037-/391564590748?hash=item5b2b117e9c:g:IxUAAOSwzgRWubJj

Tutaj jest dla przykładu tarcza do wostoka papieskiego, ale żeby nie było to nie jest przesądzone, że to współczesne wyroby - być może ten ktoś faktycznie dysponuje dostępem do części i tarcz. Mam nadzieję, że ktoś naprostuje te sytuację. 

Ed. Na jego aukcjach jest masa ciekawych rzeczy, ma uszate i wiele innych rzadkich amf, z tym że jak pisałem wcześniej - chyba Yako pisał, że jest tam też trochę składaków (a niektóre mają nawet w opisie adnotacje, że to franken ;) )

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza do DS to współczesna produkcja.,Najlepiej to widać po jakości grafiki flagi. "Whose broad stripes and bright stars"? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pytałbym o tarczę... Jak dla mnie, przynajmniej jest zgodna z oryginałem (nawet gdyby była perfekcyjną repliką -> http://allegro.pl/tarcza-zegarka-poljot-deluxe-i6487836893.html )

Ten z aukcji widać, że składak po łuczowskiej kopercie i po łuczowskim werku.

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi