Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Krzysztof wiem o tym, ale moja odpowiedź dotyczyła konkretnego modelu i odpowiedzi yorki_mana na Twojego posta.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/104232-czy-ten-zegarek-jest-w-100-oryginalny/page-242?do=findComment&comment=2218557

Kama którą pokazałem jako prawidłową ma właśnie taka kopertę :) Z zaciskanym deklem, choć oczywiście występuje również w drugiej wersji. Chciałem uściślić :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Cholera ta kama z pierwszego postu na tej stronie wygląda jak hermetyk. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra bo się pogubiłem. To w końcu moja koperta prawilna czy nie

Za to ta tarcza już jest chyba Ok.

72fd80e234ff5d83ca8c2a8834d27123.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra bo się pogubiłem. To w końcu moja koperta prawilna czy nie

Za to ta tarcza już jest chyba Ok.

Ta tarcza jest ok, wskazówki również komplet. Czarny zegarek to Pobieda z tarczą Kamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy strieła z białą tarczą ma oryginalną tarczę i wskazówki? 

Co z sekundnikami w pozostałych bo też mi nie pasują 

post-68206-0-98906900-1521277660_thumb.jpg

post-68206-0-71476500-1521277665_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza oryginał, ładna ale wskazówki wszystkie z niewiadomo czego. W pozostałych wszystkie sekundy stopera duże od czapy. Mocno zaniża to cenę bo wskazówki to towar deficytowy choć akurat duża stopera jest dostępna ukraińskim portalu

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza oryginał, ładna ale wskazówki wszystkie z niewiadomo czego. W pozostałych wszystkie sekundy stopera duże od czapy

No właśnie - takie też są moje spostrzeżenia - ja jeszcze obstawiałem tarczę nową ale jak widać jeszcze tego nie rozpoznaję 

Dzięki za info 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza w strasznym stanie. Ale S-Master??? Takiego oznaczenia jeszcze nie widziałem.

1497f2d34a502fcbea66b566057545c8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza w strasznym stanie. Ale S-Master??? Takiego oznaczenia jeszcze nie widziałem.

S-Master - szedł tylko na zachód, na ruskich portalach nie widuję, na e-bay, owszem, zdarza się. W tym tarcza była czarna, ale to było tysiąc godzin ultrafioletu temu.

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Z tarczą nic nie zrobię ale wskazówki się znajdzie i będzie czekał w kopercie na lepsze czasy. Słońce już mu nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza oryginał, ładna ale wskazówki wszystkie z niewiadomo czego. W pozostałych wszystkie sekundy stopera duże od czapy. Mocno zaniża to cenę bo wskazówki to towar deficytowy choć akurat duża stopera jest dostępna ukraińskim portalu

pozwolę sobie zgłosić wątpliwość. Na pewno oryginalna tarcza?

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S-Master - szedł tylko na zachód, na ruskich portalach nie widuję, na e-bay, owszem, zdarza się. W tym tarcza była czarna, ale to było tysiąc godzin ultrafioletu temu.

Słowem: reinkarnacja tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda ok. I stan ładny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda ok. I stan ładny :)

Stan jest b.ladny, dlatego zwrocil moja uwage. A z uwagi, ze nie interesowalem sie do tej pory Poljotami, pytam jak go widzicie?

Dzieki za odpowiedz. 

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafił  Ci  Poljot  z ładnym kształtem pozłacanej koperty, tarcza w kolorze.  Ja szczególnie lubię zegarki z tarczami w mniej spotykanym kolorze.To jest fiolet? 

Doskonale zgrane wskazówki z indeksami chyba w kolorze złota, współgrają z  kolorem koperty. Świetnie zaprojektowana podziałka sekundowa. Dodatkowo mechanizm z datą.

Nie każdemu spodoba się ten zegarek, ale projektant zawarł w nim całą gamę cech, czasu w którym go projektował.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafił  Ci  Poljot  z ładnym kształtem pozłacanej koperty, tarcza w kolorze.  Ja szczególnie lubię zegarki z tarczami w mniej spotykanym kolorze.To jest fiolet? 

Tak, kolor jest fioletowy, nie za ciemny. Zdj robione telefonem wiec nie oddaja pelni koloru.

Poza mikroryskami na kopercie (do spolerowania) nie ma wiecej zadnych wad, przynajmiej wg mojego oka ;)

post-95316-0-33226900-1521642911_thumb.jpg

post-95316-0-91810500-1521642920_thumb.jpg

post-95316-0-31888200-1521642935_thumb.jpg

Skoro jest z nim wszystko ok, pozostaje u  mnie. Kurcze nie mam tak duzego pacha, u mnie tylko Mockby ;)

Edytowane przez forteca

Pozdrawiam,

Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zegarek nie mój ale właściciel twierdzi że to oryginalna "miedzianka" Sportiwny. Ja nie spotkałem nigdy miedzianki, wg mnie to wyblakły czarny. Jakie jest wasze zdanie?

post-49869-0-18770000-1521668467_thumb.jpg post-49869-0-14629100-1521668473_thumb.jpg

post-49869-0-12279400-1521668478_thumb.jpg

Podejrzewam że to wyblakły taki:

post-49869-0-84352200-1521668584_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

I ten czy jest prawilny i czy ładny?

full.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zegarek nie mój ale właściciel twierdzi że to oryginalna "miedzianka" Sportiwny. Ja nie spotkałem nigdy miedzianki, wg mnie to wyblakły czarny. Jakie jest wasze zdanie?

attachicon.gif29468567_1638591372854907_7748517676573523968_n.jpg attachicon.gif29497593_1638585219522189_5357748943281192960_n.jpg

attachicon.gif29511291_1638591402854904_7871981510838976512_n.jpg

Podejrzewam że to wyblakły taki:

attachicon.gif1.JPG

Szczere powiedziawszy też nie widziałem miedzianej tarczy ale czy czerń tak dziwnie by zmieniła kolor? A na pewno nikt nic z tarczą nie robił? 

Wygląda prawilnie, a czy ładny to kwestia gustu ;) mi się podoba :)

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak właściciel pamięta, że miedzianka, to może pamięta w jakich warunkach ta tarcza się tak zmieniła, gdzie ona leżała?

Mam takie foto czarnej, widać pod spodem ślady rdzy, może foto coś pomoże.

Zegarek w bardzo ładny sposób  nawiązuje do pierwszych Poljotów czy Kirowskich w postaci, złotych kresek indeksów.

Rewelacyjne indeksy cyfrowe: spłaszczona 9 i 3, podłużna 12 i 6.

Osobiście nie lubię krótkich sekundników.

post-102926-0-45932500-1521750078_thumb.jpg

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi