Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka lat temu, jak alle pokazywało jeszcze całą nazwę kupujących, ludzie załatwili cwaniaczka poprzez udawane licytacje i stosowanie nazw kupujących wskazujące na fakt oszukiwania przez sprzedawce. Sprzedawca zaczął stosować (jak dobrze pamiętam) aukcje po indywidualnym zaproszeniu i w końcu zniknął - chyba ....      

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..........................

Zajrzałem do komentarzy aukcji Zbigniew12_2005 i jednak przeważają pozytywy... Wpisy negatywne rzucają jednak światło, na szachrajstwa tego gościa, a jego chamskie i agresywne odpowiedzi na nie świadczą wymownie o "wysokim" poziomie intelektualnym!

Komentarzy sporo pozytywnych bo połowę ludzi ściemnił że ten zegarek to zabytek i ma leżeć w szufladzie, a druga połowa nie zna się na zegarkach. Wystarczy że ładnie się świeci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna ciekawostka odnośnie tego super duper Poljota w stali. Ciekawe czy ktokolwiek słyszał w latach 50, czy 60-tych o folii na deklu !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo, że tego Sprzedającego omijam z daleka to jednak pod wpływem zamieszczanych linków na swoje nieszczęście zerknąłem na jego aukcje. No i znalazłem w opisie tego Sputnika informację, która mnie podłamała z punktu widzenia historycznego. :wacko:

"1 MOSKIEWSKA FABRYKA ZEGARÓW IM KIROWSKIEGO”

Mój Boże, żeby nawet nie wiedzieć, że podstawowa fabryka radzieckich zegarków nosi nazwę od legendy bolszewizmu - Siergieja Mironowicza Kirowa (Серге́й Миро́нович Ки́ров) to już jest całkowite dno. Na cześć Kirowa nazywano fabryki, okręty, miasta...

Na początku lat trzydziestych był jedynym człowiekiem, który mógł zastąpić Stalina.

Od tajemniczego zabójstwa Kirowa w 1934r. zaczęła się słynna wielka czystka w ZSRR. Stalin, prawie jednoosobowo, wydał dekret o terrorze, przewidujący „tryb przyśpieszony” w sprawach o „akty terrorystyczne”, ich przygotowanie, podżeganie i pomocnictwo. Rozpoczęło się usuwanie Trockiego, eliminowanie Kamieniewa i Zinowiewa. Proces "szesnastu", proces "siedemnastu", proces "dwudziestu jeden" - w tym "zarządzającego" poprzednimi procesami szefa NKWD Gienricha Jagody...

Oj działo się , działo…

post-60300-0-33959200-1389380529_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I te same zdjęcia, i ci sami kupujący :)

Linki były postowane, więc dopiszę, że ciekawie wygląda lista kupujących. O ile w początkowych etapach użytkownik z 358 punktami może być przypadkową osobą to kilku wygląda podejrzanie. Ten z 8 pkt podbija jedną cenę do 60 a drugą do 100 zł. Później ktoś z 91 pkt licytuje na obu do 200 zł, co następnego dnia sprawdza użytkownik z zielonym listkiem.

Co będzie dalej? Kto walczy? Kto zwycięży?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Gdybym miał (a nie mam) takiego Poljota w oryginale zrobiłbym aukcję "poglądową".

Z wysoką ceną zaporową, tak żeby raczej nie było chętnych na zakup, ale za to ze szczegółowym opisem jak powinien wyglądać.

A w opisie można delikatnie przemycić informacje o pojawiających się składakach i oszustach szukających jelenia.

Pomysł nie jest mój. ktoś kiedyś zrobił podobny numer z tymi rzekomo wojskowymi zegarkami z II w.ś., oklejonymi swastykami, znakami SS, itp. naklejkami.

Z tym, że tam był jakiś chyba radziecki zegarek z ręcznie, specjalnie nieudolnie rysowanymi swastykami i karykaturą HItlera, do tego humorystyczny opis i voila :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam fotke tej aukcji

post-34995-0-55994900-1389395849_thumb.jpg

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

:) właśnie ta aukcja. Pamięć mnie zawiodła, sądziłem, że tam była karykatura Hitlera a jednak tylko podpis wodza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam fotke tej aukcji

czad :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis moge przyznać się bez bicia - to była moja aukcja z tym CHITLEREM - a zegarek jaki tam wystąpił to był zdezelowany THIEL

Jako miłośnik zegarków kieszonkowych już mi się żygać chciało na kolejne zegarki kieszonkowe z Piłsudskim naklejonym na poxipol albo grawerki faszystowskie

Aukcja zakonczyła się kwotą dwudziestu paru złotych ale od razu napisałem do zwycięzcy aby nie przelewał kasy bo aukcja miała inny cel no chyba że przyda mu się koperta albo mechanizm - gośc się nawet nie odezwał :-((((

Tutaj ciekawe linki  http://allegro.pl/zegarek-kieszonkowy-z-pilsudskim-srebro-800-i3869568618.html

http://allegro.pl/zegarek-kieszonkowy-z-odznaka-i3864591036.html

http://allegro.pl/zegarek-kieszonkowy-kolekcjonerski-sprawny-hj-3478-i3816549459.html

http://allegro.pl/niemiecki-zegarek-kieszonkowy-iii-rzesza-3880-i3864037971.html

No i mój absolutny NOMBER ŁAN  http://allegro.pl/zegarek-kieszonkowy-i3848888610.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jednym miejscu nawet mi się palcem dotkneło a marker nie wysechł i jest odcisk mojego kciuka :wacko:  :wacko:  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Alledrogo w każdej aukcji jest taka opcja: "zgłoś naruszenie zasad" sprawdźmy może czy portal weryfikuje zgłoszenia użytkowników.

Każdy z nas ma przecież konto, zaznaczmy wszyscy na tej aukcji:

http://allegro.pl/poljot-de-luxe-automatic-w-stali-nos-i3857993841.html

zgłoś naruszenie zasad ->zgłoś przedmiot naruszający zasady -> produkt nieoryginalny (pozostałe)

Może jednak w tym portalu coś działa.

Edytowane przez Casper_rsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już dawno dałem sobie z tym spokój - pracownik wchodzi na taką aukcje widzi na tarczy Poliot to co mu tam niby jest nieoryginalne - aukcja zostaje i już

Po prostu kupując zegarek za 100-200 czy 1200zł  warto coś najpierw się o nim dowiedzieć poczytać poogladać jak ma wyglądać w oryginale porównać sobie z tym z aukcji wyciągnąć wnioski i albo brać albo nie

A jak ktoś się napali i wyda 1000 na składaka no to CUSZ niewiedza kosztuje :unsure:  :unsure:  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często też pojawiają się na allegro zegarki poskładane z kilku niekoniecznie tego samego modelu i uważam że dla nich miejsce też powinno być a nie od razu pod buta z nim - ktoś może potrzebuje tarcze wskazówki mechanizm to sobie wejdzie i kupi na częsci albo i nawet do noszenia - jemu koło ........ lata czy to oryginał czy nie ma działać i działa więc jest OK tylko wtedy nie powinno być takich opisów jak te z ostatnich aukcji poliotowych po prostu lepiej jak nic nie pisze i tyle - każdy wchodzi sobie oglada i jak mu się widzi to kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, sam czasem szukam wskazówek tarczy czy koperty. Wtedy moze bo być nawet Poljoto-Slavo-Luch.

Jednak taki franken jest za parę złotych i nikt nie sili się na tworzenie bajek o super stanie i unikatowej kompletacji. To całkiem inna sytuacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysoko się pociągnęli na tym czarnym ringu - 271zł !

http://allegro.pl/kirowskie-kirovskie-krab-cccp-idealny-stan-i3855817940.html#tabsAnchor

Do pewnego momentu byłem nawet zainteresowany ale powyżej pewnej ceny zaczęła mi już przeszkadzać nieorginalna koronka, która jest bardzo przecież charakterystyczna dla kirowskich krabów i zacząłem się też zastanawiać nad samym ringiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysoko się pociągnęli na tym czarnym ringu - 271zł !

http://allegro.pl/kirowskie-kirovskie-krab-cccp-idealny-stan-i3855817940.html#tabsAnchor

Do pewnego momentu byłem nawet zainteresowany ale powyżej pewnej ceny zaczęła mi już przeszkadzać nieorginalna koronka, która jest bardzo przecież charakterystyczna dla kirowskich krabów i zacząłem się też zastanawiać nad samym ringiem.

Rzeczywiście cena odjechana, ale to że ceny radzieckich zegarków, szczególnie tych w dobrym stanie, idą w górę jest już chyba truizmem.

A dlaczego zastanawiasz się nad ringiem? Że niby coś nie tak? Dla mnie wygląda OK.

Edit: a co do koronek: od jakiegoś czasu szukam tych charakterystycznych "grzybków z wgłębieniem" i pupa. A chyba połowa moich krabików ma dobierane koronki, albo oryginalne ale w złym stanie.  :(  Jakby co: kupiłbym.

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie zakładać nowego wątku, napiszę tutaj. Podejrzana zdaniem innego użytkownika aukcja została przeze mnie zakończona z uwagi na podejrzenia o jej ustawienie, wszystkie oferty odwołane i więcej zegarek na allegro nie wędruje. 

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego zastanawiasz się nad ringiem? Że niby coś nie tak? Dla mnie wygląda OK.

Jak wiadomo w tych kirowskich krabach płaci się głównie za... wew. ringi a dokładnie za ich kolorystykę (jedne rzadsze, inne dostepne itp. - cała reszta jest ta sama: koperta, werk itp.)

To rodzi zagrożenia i ryzyka, że ringi mogą być przemalowywane.

W tym przypadku, mogę się mylić, ale zacząłem zastanawiać się nad grubością i intensywnością koloru w napisie "1MCZ im. Kirowa" właśnie na ringu. Ale jak zdecydowałem się, że nie biorę udziału w licytacji to nie analizowałem już tego tak głęboko więc równie dobrze może być wszystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

A co sądzicie o tej Mołni?

http://allegro.pl/show_item.php?item=3839561887

Tarcza z oznaczeniem 15 kamieni sugeruje lata przed 1960. Nie bezpośrednio, ale tak też sugeruje opis, tylko że w nim mamy mechanizm 3603, a na zdjęciach już "tylko" 3602, w dodatku czysty mosiądz bez chromu, czyli z tego co mi wiadomo minimum lata dziewięćdziesiąte. W dodatku na tarczy mamy miejsce produkcji: Rosja, a nie CCCP :-) Gdzie i kiedy mógł powstać taki zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi